23 96 65 96
Søk

Reiser til Cape Town

Cape Town er en av Sør-Afrikas mest populære destinasjoner – og det med god grunn. Byen, som også blir kalt Kappstaden og ofte omtales som en av verdens vakreste storbyer, ligger nydelig til med Atlanterhavet foran og Taffelfjellet som en kulisse bak. Her finner du restauranter som holder høy kvalitet, kafeer, gallerier, musikkscener og butikker. Folk samles gjerne omkring livlige V&A Waterfront, hvor stemningen er maritim, og det er et stort utvalg av spisesteder.

Les mer om Cape Town

På oppdagelsesferd i Cape Town

Cape Towns mest kjente landemerke er nok Taffelfjellet, som med sine 1085 meter troner over byen. Fra toppen av fjellet på skyfrie dager har du fantastisk utsikt over byen, bukten med Robben Island og landskapet rundt byen. Du kan ta taubanen opp til toppen og nyte utsikten derfra og også spasere omkring. Taffelfjellet, som heter Table Mountain på engelsk, er en del av den UNESCO-beskyttede nasjonalparken ved samme navn. Her finner du hele 1500 forskjellige plantearter, inkludert den karakteristiske fynbos-vegetasjonen. Ved foten av fjellet ligger Kirstenbosch, som er en av Afrikas vakreste botaniske hager. Her finner du flere blomster og trær som er karakteristiske for Sør-Afrika. I Cape Town kan du også bli med på en township-tur og få med deg byens multikulturelle side, mens i fargerike Bo-Kaap kan du oppleve de pastellfargede husene som bydelen er kjent for. Ved Victoria & Alfred Waterfront er det et pulserende byliv både på dagtid og om kvelden. Her finner du et bredt utvalg av restauranter, hoteller, barer og butikker, og det er trygt å ferdes omkring.

Gå i fengsel på Robben Island

Litt utenfor Cape Town ligger den vesle, verdenskjente øya Robben Island. Det var her Nelson Mandela satt fengslet i 18 av de 27 årene apartheidstyret holdt ham innesperret. I dag er øya et museum, og det er tidligere innsatte som guider deg omkring. Du får muligheten til å se Mandelas celle. Det går båter flere ganger om dagen ut til øya fra havnen i Cape Town.

Utflukt til Kapp det gode håp

Mens du er i Cape Town, bør du virkelig få med deg en tur rundt på Kapp-halvøya. Høydepunktet på turen er selvfølgelig Kapp det gode håp, som er det nest sydligste punktet på det afrikanske kontinentet. Her kan du spasere ut til det vesle fyrtårnet og kjenne på naturkreftene. Og er du heldig, kan du til og med få øye på en hval i horisonten. På denne turen passerer du også Boulders Beach, hvor du kan oppleve den store pingvinkolonien, og kjøreturen tar deg langs den fantastiske panoramaruten Chapman’s Peak.

Smak sørafrikansk vin

På en reise til Cape Town er det en selvfølge å besøke vinområdet, som er blant Sør-Afrikas vakreste distrikter. Du kan enten kombinere oppholdet i Cape Town med noen dager i Stellenbosch eller i Constantia Valley like utenfor Cape Town. Du kan også dra på en dagstur fra Cape Town og bli tatt med rundt i området, hvor du får smake på de kjente sørafrikanske vinene på utvalgte vingårder. I vinområdet finner du også noen av Sør-Afrikas beste restauranter, og dermed er det en smal sak å kombinere verdenskjente viner med førsteklasses kokkekunst.

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.