+47 23 96 65 96
Søk

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Her har vi samlet de ofte stilte spørsmål fra våre gjester, som har reist med oss. Vi håper, du vil kunne få svar her på mange av de spørsmål du evt. har i forbindelse med din reise. På Landefakta sidene kan du også finne relevant reiseinformasjon og gode råd - og du er naturligvis alltid velkommen til å kontakte oss. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg ha visum?

Landene i det sørlige Afrika har forskjellige krav om visum. Danske statsborgere behøver f. eks ikke på forhånd å søke om visum til Sør-Afrika, da man automatisk får et turistvisum på 90 dager ved ankomsten. Man skal dog kunne fremvise returbillett og tilstrekkelige økonomiske midler til dekning av oppholdet, dessuten skal passet skal være gyldig 1 måned utover oppholdet og inneholde minst 2 blanke sider til visum. Spørsmål om visum kan rettes til Sør-Afrikas Ambassade. Du kan lese de spesifikke regler for de enkelte land under landefakta

Skal jeg vaksineres?

Du bør generelt sjekke, om du skal vaksineres, før du reiser til et av landene i det sørlige Afrika. Spesifikke råd om vaksinasjoner ved reiser til de enkelte land kan du lese under landefakta.

Skal jeg ha en spesiell reiseforsikring?

Spør ditt forsikringsselskap, hvordan du er sikret. Hvis du ikke er tilstrekkelig forsikret, sørger vi gjerne for en god forsikring via vårt samarbeid med Europeiske Reiseforsikring.

Skal jeg medbringe kontanter, og hvor kan jeg oppbevare dem?

Der er sikkerhets-bokser i alle bungalows og villaer på Nyati Safari Lodge, og det samme gjelder for langt størstedelen av våres hotell partnere. Du vil derfor trygt kunne medbringe kontanter på ferien din. På Nyati Safari Lodge er det en god ide å ta litt ZAR (Sørafrikanske Rand) med, selv om du kan bruke kredit kort på lodgen. På heldagsturen til Kruger Nasjonalpark kan du kjøpe spennende suvenirer i parkens safaributikk, og på heldagsturen til Drakensbergene, kan du både kjøpe treskjærerarbeid, andre lokale suvenirer pluss kaffe og pannekaker i Pilgrim’s Rest. Ønsker du å gi driks til personalet på Nyati Safari Lodge, skal det også være i ZAR.

Skal jeg bestille tilvalgsaktiviteter innen avreise?

På Nyati Safari Lodge bestiller og betaler du tilvalgsaktivitetene, når du ankommer til lodgen. Kun storviltsjakt, skal bestilles på forhånd. På de fleste andre destinasjoner skal tilvalgsaktiviteter bestilles hjemmefra – noen av dem kan du også betale hjemmefra. Tilvalgsaktiviteter og personlige utgifter på Nyati Safari Lodge betaler du ved avreisen i enten ZAR eller med Visa/MasterCard. Husk, at det er vanskelig å komme til en bank under oppholdet på lodgen.

Skal jeg medbringe myggebalsam hjemmefra?

Det er lokal myggebalsam i alle bungalows og villaer på Nyati Safari Lodge. På andre destinasjoner er det en god ide at ta et myggemiddel med – f. eks Autan, som du kan kjøpe på Apoteket. Alternativt et av de sterkere preparater med DEET, som ikke selges i Danmark men kan kjøpes i Sverige og på europeiske flyplasser.

Hva slags tøy skal jeg ha med på safari?

Lange bukser - gjerne med avtakbare bukseben, en jakke og praktiske sko til safariturene er en god ide hele året rundt. I den tørre årstid (norsk sommer) får du bruk for lue, evt. vanter pluss varmt og vindtett yttertøy, men så snart solen kommer frem, blir det lett 20-25 grader, så du får også bruk for shorts, t-skjorte og sandaler. I den grønne periode (norsk vinter) er det varmere, så her har du bruk for sommertøy, sandaler og solhatt pluss en varm genser og vindtett jakke til kvelden. Khaki, hvitt og svart tøy anbefales på alle safariturene samt et par gode vandresko / joggesko til alle bushwalks (safarivandringer).

Er det en norsk reiseleder på NYATI Safari Lodge?

Vi har alltid to skandinaviske oversettere på lodgen. De hjelper til med å koordinere alle de forskjellige utfluktene og aktivitetene og kan oversette ved behov. De er med på utfluktene på skift, og da oversetter de også, men det er alltid rangeren som fungerer som guide på turene.

Kan jeg ta ut penger og veksle overalt?

I alle storbyer er der minibanker, akkurat som vi har i Europa. I landdistriktene er det færre minibanker, og på Nyati Safari Lodge kan du ikke ta ut penger. På flyplassen i Johannesburg kan du både ta ut og veksle, men vi anbefaler, at du veksler før reisen, så du ikke trenger å stresse for å rekke det på flyplassen. Skal du til Sør-Afrika, skal du medbringe sørafrikanske rand (ZAR). I Mosambik og Zimbabwe skal du medbringe US dollar. Spesifikke råd og tips ved reiser i hvert enkelt land kan du lese under landefakta

Kommer vi til å sitte ved siden av hverandre i flyet?

Vi prøver så godt vi kan å gjøre det slik at dere sitter ved siden av hverandre. Vi prøver også å få plasser på en rekke med kun to seter. Men flyselskapene forbeholder seg alltid retten til å endre på reiseselskapenes booking, så vi kan ikke gi 100 % garanti.

Skal navnet i passet og på billetten være presis det samme?

Ja – det er veldig viktig! Hvis det er uoverensstemmelser mellom navnet på billett og i pass, er det risiko for problemer ved avreise og innreise, som i verste fall kan bety at reisen ikke kan gjennomføres.

Hvor mye bagasje kan jeg ha med?

Ta med maks. 20 kg bagasje pluss håndbagasje, som må veie maks. 8 kg og måle maks. 115 cm. i høyde + bredde + dybde. På den oversjøiske strekning fra Europa til Johannesburg kan du ha 23 kg med, men reglene på innenriksflyet fra Johannesburg til Kruger Nasjonalpark sier 20 kg. Derfor skal du holde deg innenfor denne vektgrense, hvis du vil unngå å betale for overvekt eller å skulle etterlate noe av din bagasje.

Når mottar jeg flybilletten min?

I dag behøver du reelt blot å vise ditt pass, når du sjekker inn på flyplassen. Men du får likevel en e- mail fra Nyati med din elektroniske flybillett / detaljert reiseplan cirka 10 dager før avreise.

Er det dragerservice på flyplassen?

Det er ikke en god ide at benytte dragerservice i på flyplassene. Dragerne, som tilbyr assistanse med å finne vei og bære kofferter, er typisk veldig aggressive og forlanger overpriser. Trenger dere hjelp for å finne vei, anbefaler vi, at dere henvender dere i informasjonsskankene. 

Er det tidsforskjell?

Ja – det er tidsforskjell i landene i sydlige Afrika. Sør-Afrika, Mosambik, Zimbabwe, Botswana og Zambia: Pluss 1 time ved norsk vintertid. Ingen ved norsk sommertid. Namibia: Pluss 2 timer ved norsk vintertid og pluss 1 time ved norsk sommertid. Mauritius: Pluss 3 timer ved norsk vintertid og pluss 2 timer ved norsk sommertid.

Hvor mye skal jeg gi i driks?

Som alle andre steder i verden er det god skikk å gi driks som takk for god service. Spesifikke råd om driks i de enkelte land kan du lese under landefakta

Er det mye kriminalitet?

I Johannesburg er det mye kriminalitet, og hvis du vil downtown, bør du alltid ta med på en arrangert tur. Generelt skal du ikke være bekymret for kriminalitet i det sydlige Afrika, men i for eksempel Johannesburg og Cape Town skal du naturligvis tenke deg om og oppføre deg fornuftig som i enhver annen storby. Ute i provinsområdene er det fredelig.

Kan jeg drikke vann fra springen?

Det generelle råd er å drikke vand på flaske. Unntatt på Nyati Safari & Beach Lodge, som begge har egen brønn med det fineste drikkevand, som du kan drikke direkte fra springen. Du får termokanner med friskt isvann på værelset hver dag.

Kan jeg låne en kikkert på NYATI Safari Lodge?

Lodgen har kun få kikkerter. Så det er en god idé å ta din egen hjemmefra. Og husk den på safariturenes, så har du optimale muligheter for at se løver som ligger i gresset og leoparder som hviler seg i trærne.

Kan jeg bruke mobiltelefonen min?

Skandinaviske mobiltelefoner fungerer fint, og ofte er de den beste kommunikasjonsmetode. Du kan ringe fra direct-dial-telefoner på Nyati Safari Lodge og på de fleste større hoteller i det sydlige Afrika.

Er det Internettadgang?

Ja der er gratis trådløst Internett på Nyati Safari Lodge og hos de fleste av våre øvrige hotell partnere, les mer om Internett fasiliteter på de respektive hotell sider. Det er dessuten gjete-pc til rådighet på Nyati Safari Lodge og på de fleste øvrige hoteller.

Kan jeg bruke skandinaviske el.-stikk?

Det er generelt 220V AC, men elektriske stikk har en annen utforming enn de norske. På Nyati Safari Lodge og de fleste andre hoteller kan du låne adaptere i resepsjonen, hvis de ikke allerede er på værelset.

Kan jeg få vasket tøy?

På Nyati Safari Lodge er det vaskeservice (ikke inkludert), som fungerer raskt og godt. Når du legger tøy til vask om morgenen, får du det i retur – nyvasket og strøket – oftest samme aften. På de fleste andre hoteller er det på samme måte mulig, å bestille vaskeservice.

Kan barn være med på safari?

I Kruger National Park har ikke barn under 12 år lov til å sitt på i åpne safaribiler. Derfor skjer alle utflukter til nasjonalparken i lukkede biler. På NYATIs eiendom derimot kan barn under 12 år bli med på safari i åpne biler, og NYATIs biler er konstruert slik at de er godkjent for kjøring med barn om bord. Barn under 12 år kan imidlertid ikke være med på vandresafari (bush walks).

Er det nye innreiseregler for barn til Sør-Afrika?

Ja vi gjør vennligst oppmerksom på, at det fra 1. juni 2015 er trådt nye regler i kraft for innreise i Sør-Afrika med mindreårige. Det betyr, at barn (under 18 år) skal medbringe deres fødselsattest (på engelsk). Reiser barnet kun med den ene eller uten begge foreldrene kreves dennes/disses skriftlige samtykke til reisen. For nærmere opplysninger kontakt vennligst Sør-Afrikas ambassade.  

Fra 1. juni 2015 skal barn og unge under 18 år, som reiser inn i Sør-Afrika eller reiser i transitt ha med seg følgende dokumenter:  

Fødselsattest/navnattest eller dåpsattest  

Fødselsattest/navnattest eller dåpsattest som skal være oversatt til engelsk. Dette gjelder uansett hvem barnet reiser med også selv om barnet/den unge reiser med sine foreldre eller verge.

Oversatt fullmakt  

I tillegg skal foreldre som reiser alene med et barn medbringe en oversatt fullmakt fra den forelder, som ikke reiser med barnet, hvor der er gitt tillatelse til, at forelderen kan reise med det pågjeldende barn. Reglene gjelder også i de situasjoner, hvor det er felles foreldremyndighet, men hvor begge foreldre ikke er med på reisen.

Er den andre forelder er død, skal det medbringes en dødsattest. Dødsattesten utgjør i dette tilfelle fullmakten og denne skal også være oversatt til engelsk. Oversettelsen av dåpsattesten kan skje på kirkekontoret eller hos Borgerservice. 

VIKTIG:

Det er ditt/deres eget ansvar å sikre, at du/dere overholder et andet lands inn- og utreiseregler. Det er landets myndigheter, som fastlegger inn- og utreisereglene for landet, og det er dem, som kan avgjøre, om du oppfyller kravene. Vi anbefaler derfor alltid, at du kontakter det aktuelle lands myndigheter innen din/deres reise for bl.a. å sikre, at ditt pass er gyldig, og at du oppfyller evt. visumkrav.

Formålet med dette dokumentasjonskravet er å bekjempe menneskehandel som involverer barn.

Vær oppmerksom på at kravet om at du må ha med deg barnets fødsels-/dåpsattest, gjelder både ved innreise og utreise samt ved transitt i Sør-Afrika. Hvis du ikke har med barnets fødsels-/dåpsattest, vil du bli nektet innreise i Sør-Afrika og du vil bli avvist ved innsjekkingen.

Vær også oppmerksom på at hvis du reiser alene som forelder med barna dine, trenger du ekstra dokumentasjon. Hvis du reiser med barn som ikke er dine biologiske barn, skal du ha med dokumentasjon spesielt for dette, og den må være på engelsk.

Bestill reise
Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 21 61 16 21 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send

Søk i NYATI

Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.