23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

20 år i den sørafrikanske bushen

20 år i den sørafrikanske bushen

September 4, 2018

Afrika øver en magisk tiltrekning på mennesker. Også på Lisbeth og Jørgen Nielsen, som besøkte Sør-Afrika for første gang på 1990-tallet. De bestemte seg for å bygge en lodge der nede, og 1. oktober 2018 er det 20 år siden NYATI Safari Lodge åpnet dørene for første gang. Men hvordan startet drømmen om å bygge sin egen safarilodge i Sør-Afrika?

Det afrikanske eventyret startet helt tilbake på nittitallet, da Lisbeth og Jørgens sønn, Søren, traff en sørafrikansk jente under et opphold i Israel. Søren ble forelsket, reiste til Sør-Afrika sammen med henne og bestemte seg for at han ville skape seg et liv der. Da Lisbeth og Jørgen besøkte Søren første gang i 1997, avsluttet de ferien sin med en safaritur i Krugerparken, og det var da de falt fullstendig for dette herlige landet. De afrikanske dyrene og den vakre naturen fengslet dem så sterkt at de snart dro tilbake. En kveld, sittende ved bålet under den afrikanske stjernehimmelen, ble ideen om å skape sin egen safarilodge unnfanget. Og det gikk ikke lang tid fra tanke til handling. De fant en tomt ved Olifants River i Greater Kruger National Park, som oppfylte alle kravene deres, og så snart muligheten bød seg, kjøpte de tomten og gikk i gang med å bygge NYATI Safari Lodge.

20 år i den sørafrikanske bushen

Da dørene åpnet i oktober 1998, bestod lodgen av fire bungalower med plass til 12 gjester. Siden den gangen har lodgen blitt utvidet flere ganger, og i dag består NYATI Safari Lodge av ti bungalower, seks villaer med eget basseng og den private leiren, Cheetah Camp. Eiendommen er utvidet fra 800 hektar til 10 000 hektar, og siden gjerdene inn mot Kruger National Park ble fjernet i 2017, streifer det utallige ville dyr, inkludert Big 5, omkring på NYATIs eiendom. Dyrene kommer av og til helt tett innpå og kan ofte observeres langs bredden av Olifants River – rett ved foten av lodgen. Dermed kan du nyte synet av dem fra din egen, private terrasse. 

NYATI Safari Lodge er et møte mellom det autentiske og det luksuriøse. Grunntanken var å skape en safarilodge som er både hjemmekoselig og eksklusiv – en optimal fusjon av Afrikas egenart og dansk kvalitet. På NYATI Safari Lodge treffer du dyktige rangere og privatsjåfører som viser fram de helt unike sidene ved nasjonalparken og dyrelivet til NYATIs gjester. Og når dagen går mot kveld, diskes det opp med fantastiske smaksopplevelser, tilberedt av lokale kvalitetsråvarer og servert i stearinlysets skjær med bushens mange lyder som bakgrunnsmusikk. Reiser man som en del av en familie eller gruppe, oppfyller NYATI Cheetah Camp drømmen om en privat safarileir med egen kokk, ranger og skreddersydde safariopplevelser.

NYATI Safari feirer sitt 20-årsjubileum ved å tilby en spesiell jubileumsreise på utvalgte datoer i 2018 og 2019. På denne turen får man ekstra mange overraskelser og utflukter, spesielle jubileumsmenyer og utsøkte viner.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.