23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Afrikas farligste dyr

Afrikas farligste dyr

January 30, 2020

Når du drar på safari i Sør-Afrika, er sjansen stor for at du får oppleve mange av Afrikas ville dyr på nært hold, inkludert "The Big 5". På NYATI Safari Lodge arrangerer vi to safariturer hver dag i vårt eget viltreservat, som er en del av Kruger National Park – en av verdens beste safariparker. Krugerparken er viden kjent for sitt fantastiske dyremangfold, og derfor har du de aller beste muligheter til å oppleve mange av dem i reservatet vårt. Det er fascinerende å se ville dyr i deres rette element, og det er lett å la seg begeistre første gang man får øye på en elefant, en leopard eller et neshorn. Det er imidlertid sånn at mange av de ville dyrene er farlige, og derfor er det viktig at du alltid følger rangerens instruksjoner på safariturene. Nedenfor kan du lese mer om hvilke dyr som er de farligste av alle dyrene du kan se på en safariferie i Afrika.

Afrikas farligste dyr

Mygg

Myggen tar livet av flest mennesker hvert år i Afrika. Det sies at mer enn én million mennesker dør av malaria hvert år. Heldigvis kan du beskytte deg ved å sjekke hvor i Afrika det finnes malaria, og ta malariapiller dersom det er dit du skal. Vi anbefaler at du alltid kontakter fastlegen din eller Folkehelseinstituttet for informasjon om gjeldende regler for landene du skal besøke. På NYATI Safari Lodge er det svært lite mygg, og derfor er risikoen for at få malaria her minimal.

Flodhest

Flodhesten er et av Afrikas mest aggressive dyr, og den anses for å være det farligste av alle pattedyrene. Hvis flodhesten treffer på mennesker når den kommer opp på land, reagerer den veldig aggressivt og kan både trampe og bite i hjel et menneske. Det anslås at flodhesten dreper omkring 100–150 personer i året.

Afrikas farligste dyr

Krokodille

Krokodillen har det kraftigste bittet av alle dyr. De største krokodillene kan bli opptil seks meter lange og veie mellom 500 og 1000 kg. Det mest karakteristiske ved krokodillen er det store gapet – den har mellom 40 og 80 tenner og utrolig kraftige kjever. Det anslås at krokodillen er skyld i flere hundre dødsfall i året i Afrika.

Bøffel

Bøffelen er den absolutt farligste av The Big 5, og den er vesentlig mer aggressiv enn man kanskje skulle tro. Hvis man blir forfulgt av en bøffel, gjelder det å komme seg i sikkerhet så fort som mulig. Bøfler er både store og raske og bruker gjerne hornene når de angriper. Bøffelen er et av de farligste dyrene i den afrikanske bushen, og man tror at den dreper omkring 200 mennesker i året.

Afrikas farligste dyr

Svart mamba

Den svarte mambaen er Afrikas mest fryktede slange, og den har fått navnet sitt på grunn av det svarte gapet. En svart mamba kan bli opptil 4,5 meter lang, den kan bevege seg i nesten 20 km/t og den har et svært giftig bitt. Den angriper imidlertid sjelden mennesker, ettersom den ikke ser på oss som byttedyr, men føler den seg truet, kan den bli veldig aggressiv. Mange mennesker dør av slangebitt hvert år. 

Også andre dyr kan være farlige om de føler seg truet, og derfor skal man alltid holde god avstand til ville dyr. Verken løver, neshorn eller elefanter representerer noen umiddelbar fare for mennesker, men de er store og raske dyr som man skal ha respekt for. Det er imidlertid ingen grunn til å la frykten for farlige dyr hindre deg i å dra på safari i Afrika. På NYATIs luksussafari har du nemlig alltid med deg en profesjonell ranger på safariturene, og våre rangere vet nøyaktig hvordan man skal oppføre seg i potensielt farlige situasjoner og kan tolke dyrenes atferd og humør. 

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.