23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Botswana - Afrikas unikke safariperle

Botswana - Afrikas unikke safariperle

17 november, 2021

Botswana ligger i den sørlige delen av Afrika og har omkring 2,3 millioner innbyggere. Landet har vært selvstendig siden 1966 og er kjent for å ha en stabil og demokratisk styreform. Landet er en og en halv gang så stort som Norge, men i motsetning til Norge har ikke Botswana noen kystlinje og består i stor grad av ørken. Kalahariørkenen dekker 70 % av landarealet og strekker seg over de sentrale og sørvestlige delene av landet.

Elephants playing in the bush

Et av verdens mest spennende safariland

Botswana anses som et av verdens beste land for safarivandringer. Landet har en spennende og uberørt natur og en imponerende dyrebestand, og det er god grunn til å kalle Botswana for Afrikas safariperle. Her får du fantastiske muligheter til å oppleve de fleste av Afrikas spennende dyr, og velger du å besøke Chobe nasjonalpark, får du garantert se massevis av elefanter.

Photographer at sunrise, Victoria Falls, Main Falls
Kombiner med Victoria Falls i Zimbabwe

Fire steder du bør besøke før du drar hjem

Botswanas natur vil ta pusten fra deg, og landet byr på utallige uimotståelige opplevelser. Det er spesielt fire opplevelsesrike og spennende steder du bør få med deg før hjemreisen, og det er:

  • Okavango-deltaet, som omtales ofte som Botswanas juvel. Ikke overraskende er Okavango oppført på UNESCOs verdensarvliste, og deltaets karakteristiske labyrint av kanaler er spennende å utforske med båt.
  • Chobe nasjonalpark og Chobe-elven, som er kjent for sitt rike dyreliv. Det er her du finner de verdensberømte elefantflokkene – området er hjem for rundt 100 000 elefanter! Kombiner turen med en reise til Victoria Falls i Zimbabwe, så gjør du safariferien perfekt. 
  • Kalahari-ørkenen, som ligger i hjertet av Botswana og dekker cirka 70 % av landet. Ørkenen omfatter mange naturområder, deriblant slettelandskapet Makgadikgadi. I forbindelse med de nedbørrike sommermånedene forvandles det ellers tørre landskapet til en frodig oase full av dyr. 
  • Maun, som er Botswanas handels- og turistsenter. Byen har en internasjonal flyplass og inn- og utreiser i Botswana skjer vanligvis herfra. Maun er dessuten "porten" inn til det fabelaktige Okavango-deltaet.
Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.