23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Boulders Beach: Opplev Sør-Afrikas pingviner

Boulders Beach: Opplev Sør-Afrikas pingviner

October 2, 2020

Når du besøker Sør-Afrika, bør du definitivt få med deg de afrikanske pingvinene som holder til på Kapp-halvøya. Boulders Beach ligger nær Simon’s Town, og dette er et av svært få steder i verden hvor du kan oppleve pingviner på nært hold. Pingvinene holder til på den hvite sandstranden mellom store granittblokker, derav navnet Boulders Beach, og de er utrolig fascinerende å studere. Mange turister drar på dagstur fra Cape Town for å besøke pingvinkolonien som holder til her. Veien ut til Boulders Beach byr på storslåtte kyststrekninger og fjell, og du kan glede deg over enestående utsikt og vakker natur.

Boulders Beach: Opplev Sør-Afrikas pingviner

Tre gøyale fakta om pingvinene i Sør-Afrika 

Synet av pingviner i varme omgivelser får mange til å lure på hva som er historien bak Sør-Afrikas pingvinkoloni. De første pingvinene slo seg ned på Boulders Beach i 1982. Siden den gang har kolonien vokst jevnt og trutt og teller i dag mellom 2000 og 3000 individer. Lokale organisasjoner sørger for å vedlikeholde stranden, slik at pingvinene skal ha fine og rene omgivelser å boltre seg på. Pingvinene er dessverre klassifisert som utrydningstruet. Tidligere pleide lokale fiskere å raide pingvinenes reder for egg, som de solgte som en delikatesse lokalt. Dette førte til en stor nedgang i bestanden, men i dag gjør myndighetene mye for å bevare Afrikas pingviner.

Boulders Beach: Opplev Sør-Afrikas pingviner

Her får du tre gøyale fakta om pingvinene på Boulders Beach:

  1. Pingvinene er monogame dyr – det vil si at de kun har én partner hele livet. 
  2. Av pingvinene som kom til Sør-Afrika på 1900-tallet, er det i dag kun 10 % igjen. 
  3. Pingvinenes svarte og hvite farge bidrar til å kamuflere og beskytte dem. Den hvite magen beskytter pingvinene mot rovdyr i havet, mens den svarte ryggen beskytter mot rovdyr i luften. 
Boulders Beach: Opplev Sør-Afrikas pingviner

Andre opplevelser nær pingvinene på Boulders Beach

Kapp-halvøya byr på mange severdigheter, og vi i NYATI Safari anbefaler alltid at man kombinerer et besøk på Boulders Beach med andre opplevelser. Du kan for eksempel besøke det nest sydligste punktet på kontinentet, Kapp det gode håp, for å nyte områdets imponerende natur. På Kapp-halvøya kan du også kjøre via berømte Chapman’s Peak, hvor du har en 360-graders panoramautsikt over Hout Bay, en utsikt som ikke kan beskrives med ord. Du kan velge om du vil leie bil og kjøre dit på egen hånd, eller du kan kjøpe en halvdagstur til Kapp-halvøya fra Cape Town (tilvalg), som inkluderer alle opplevelser. Vi tilbyr også turen til Kapp-halvøya og Boulders Beach som heldagstur. Heldagsturen inkluderer en seiltur i en båt med glassbunn i tillegg til turen til pingvinkolonien og Kapp det gode håp. På båtturen får du en unik mulighet til å se selene på Seal Island. Heldagsturen tar deg også med til det eldste vinområdet i Sør-Afrika, Constantia Valley, og den fantastiske botaniske hagen Kirstenbosch National Botanical Garden. Å bo noen dager i Cape Town med god tid til å utforske de mange naturopplevelsene i en av Sør-Afrikas vakreste provinser, er den perfekte avslutning på safariferien.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.