23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Cape Town – en guide til Kappstaden

Cape Town – en guide til Kappstaden

September 2, 2019

Cape Town er Sør-Afrikas nest største by og et av de mest populære reisemålene i det sørlige Afrika. Hvorfor forstår du med en gang du ser storbyen med sin dramatiske beliggenhet ved foten av Taffelfjellet. Fra toppen av fjellet har du enestående utsikt over Atlanterhavet og den store False Bay-bukten.

"I Cape Town finner du alt du som besøkende forventer av en storby: spennende arkitektur, et vell av severdigheter, fantastiske restauranter og eksklusiv shopping."

I Cape Town finner du alt du som besøkende forventer av en storby: spennende arkitektur, et vell av severdigheter, fantastiske restauranter og eksklusiv shopping. Men i tillegg får du naturopplevelser i verdensklasse, som du kan utforske via de mange vandrestiene omkring Taffelfjellet. Og bare noen kilometer utenfor Cape Town ligger vakre strender på rad og rekke og venter på deg.

Cape Town – en guide til Kappstaden

Når på året er det best å besøke Cape Town?

Cape Town har mye å by på hele året. Den sørafrikanske sommeren varer fra desember til februar. Dette er høysesongen for turister fra hele verden, og været er best på denne tiden av året. Temperaturen klatrer gjerne opp til både 25 og 30 grader på dagtid, mens kveldene er milde og behagelige. Prisnivået ligger vanligvis litt høyere i denne perioden.

Våren (fra september til november) og høsten (fra mars til mai) er gode tidspunkter å besøke Cape Town på. I disse periodene er temperaturen behagelig hele døgnet, og prisene er dessuten litt lavere enn i høysesongen. Den sørafrikanske vinteren strekker seg fra juni til august, og da er været kjøligere og det kan regne en del, selv om du også kan være heldig og oppleve flotte solskinnsdager med behagelige temperaturer. Dette er et bra tidspunkt for en safariferie. Grunnen er at det er mindre løv på trærne i denne perioden, og det gjør det lettere å se dyrene. I Krugerparken er dette den tørre årstiden. Som du ser, er det lett å kombinere en NYATI-luksussafari med et besøk Cape Town uansett når på året du reiser.

Cape Town – en guide til Kappstaden

Generelle tips

Det går ingen direktefly mellom Norge og Cape Town. Når du skal til Sør-Afrika, må du altså alltid regne med en mellomlanding i enten Europa eller f.eks. Dubai eller Doha. Ved ankomst får du automatisk et turistvisum som gjelder i 90 dager, og du trenger derfor ikke å søke om visum på forhånd.

Har du lyst til å oppleve noen av de flotte stedene utenfor Cape Town, kan du bli med på utfluktene våre. Vi kan arrangere både halvdags- og heldagsutflukter til bl.a. vindistriktene og Kapp det gode håp. Du kan også leie bil, bare husk på at det er venstrekjøring i Sør-Afrika.

Cape Town – en guide til Kappstaden

Table Mountain

Taffelfjellet er en av Cape Towns største attraksjoner. Fra dette kilometerhøye platåfjellet har du enestående utsikt over byen, kysten og helt ut til Robben Island. På toppen kan du dessuten nyte et fantastisk plante- og dyreliv. Du kan velge mellom å ta taubane opp til toppen eller å gå opp. Vi anbefaler at du tar taubanen opp og eventuelt går ned, slik at du får med deg begge opplevelsene.

Shopping og underholdning

I sentrum av Cape Town finner du gode shoppingmuligheter. Her er det også et stort utvalg av barer og restauranter. Langs Long Street og Cavendish Square finner du et bredt spekter av både butikker og barer. I det populære handleområdet Victoria & Alfred Waterfront, som ligger i Cape Towns gamle havneområde, er det også mengder av butikker. Her finner du dessuten det flotte akvariet Two Oceans Aquarium.

Gastronomisk byr Cape Town på alt fra enkle snackbarer til førsteklasses spisesteder. Strutsekjøtt er en spesialitet her, og du kan velge mellom både afrikansk og europeisk mat i toppklasse.

Cape Town – en guide til Kappstaden

Strandlivet i Cape Town

I tillegg til et yrende byliv har Cape Town også en lang rekke strender i verdensklasse. Boulder's Beach og Camp's Bay er blant de mest berømte og populære. Strendene mot Atlanterhavet har som regel lavere vanntemperaturer ettersom vannet for en stor del består av smeltevann fra Antarktis. Strendene langs False Bay kan by på mer behagelige vanntemperaturer. De fleste strendene omkring Cape Town har alle moderne fasiliteter og et stort utvalg av restauranter.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.