23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Den komplette guiden til severdigheter på Mauritius

Den komplette guiden til severdigheter på Mauritius

February 11, 2019

En perle i Indiahavet

Omtrent 900 kilometer øst for Madagaskar ligger den litt mindre øya Mauritius. Du kan velge å avslutte NYATI-safariferien din her, i et vaskeekte paradis med eventyrlige strender, krystallklart vann, vaiende palmer, kilometer med sukkerrør-plantasjer og avslappende atmosfære. I tillegg til postkortlignende sandstrender byr øya på et vell av opplevelser og aktiviteter, enestående natur og en spennende historie. Mauritius er med andre ord det perfekte reisemålet for deg som ønsker å kombinere badeferie med kulturelle opplevelser. Les med her, og få en komplett Mauritius-guide over severdighetene du bør få med deg på øya.

Den komplette guiden til severdigheter på Mauritius

Handle der lokalbefolkningen handler – marked i Port Louis

På markedet i øyas hovedstad, Port Louis, får du tak i ferske råvarer og kan kjøpe de samme varene som lokalbefolkningen. Markedet bugner av eksotisk frukt, nyhøstede grønnsaker, kjøtt og fisk av høy kvalitet i tillegg til suvenirer og klær. Er du god til å prute med et smil på lur, er det lett å gjøre en god handel her! Port Louis er en multikulturell by preget av forskjellige befolkningsgrupper og religioner, så her finner du både kirker, moskeer, pagoder og templer. Byen har flere vakre bygninger fra kolonitiden, som står i sterk kontrast til byens pulserende forretningssentrum og moderne skyskrapere.

Den komplette guiden til severdigheter på Mauritius

Te på rad og rekke

Når du er på Mauritius, må du passe på å få med deg en tur til den sørlige delen av øya for å oppleve noen av de mange teplantasjene som forsyner øyas befolkning med te. Her er landskapet kupert, og det er teplantasjer så langt øyet kan se. Ta teruten, og opplev de dyktige teplukkerne i arbeid. All teen plukkes nemlig for hånd! Ved Bois Cheri kan du besøke temuseet og tefabrikken for å få et innblikk i produksjonen. Her kan du også smake på noen av de mange forskjellige tesortene som dyrkes på øya. I tillegg til te dyrkes det også sukkerrør, vanilje og forskjellige eksotiske frukter på Mauritius. Sukkerrørene brukes blant annet i produksjonen av øyas egen rom, og på øyas destilleri får du smake på den.

Den komplette guiden til severdigheter på Mauritius

På oppdagelsesferd i vakker natur

Mauritius byr på enestående naturopplevelser med blant annet vulkanske landskaper, regnskoger og fossefall, og det opplagte valget er å leie en bil for å utforske den 70 km lange og 45 km brede øya på egen hånd. Kjør ut til Seven Coloured Earth ved Charmarel, et landskap laget av vulkansk aske og en av de største attraksjonene på Mauritius. Dette fantastiske naturfenomenet skapes av mineraler i jordoverflaten som til sammen danner en unik fargesprakende symbiose. Kjør også gjennom Black River Gorge National Park som byr på høye palmer, fargerike blomster og øyas høyeste punkt, Black River Peak, 828 meter over havet. Tamarind Falls og Chamarel Falls er to av de vakreste fossefallene på Mauritius, og er også vel verdt et besøk.

Den komplette guiden til severdigheter på Mauritius

Seiltur og delfiner

Når du er på Mauritius, bør du selvfølgelig unne deg en dag på havet, hvor du kan slappe av og nyte solen og havbrisen. Det organiseres seilturer til både små tropiske øyer, korallrev og sandstrender, hvor spektakulære opplevelser både med maske og snorkel og fullt dykkerutstyr venter på deg. På vestkysten av Mauritius kan du i tillegg bli med på turer hvor du svømmer med ville delfiner.

Besøk den hellige innsjøen

For hinduene på Mauritius er innsjøen Grand Bassin det helligste stedet på øya. Hit valfarter tusenvis av pilegrimer hvert år. Innsjøen ligger i fjellene i et gammelt vulkankrater. Det er flere hindutempler langs bredden, og den 33 meter høye statuen av guden Shiva vokter over landskapet. Innsjøen er en stor turistattraksjon, og om du er på Mauritius i slutten av februar eller begynnelsen av mars, kan du være heldig å oppleve hinduenes festival, hvor de troende bader i innsjøens hellige vann.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.