23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Drikkepenger i Sør-Afrika? Her får du vite mer om reglene som gjelder

Drikkepenger i Sør-Afrika? Her får du vite mer om reglene som gjelder

August 7, 2020

Sør-Afrika er en enestående feriedestinasjon. Her finner du alt fra spennende storbyer som Cape Town med karakteristiske Table Mountain og et vakkert vinområde til utallige fantastiske dyrearter, inkludert Big 5, i Kruger National Park. Storslått natur og mange kulturelle opplevelser venter på deg! Men hvilke regler er det som gjelder for driksing i Sør-Afrika? 

I Sør-Afrika er det vanlig å drikse hvis du er fornøyd med servicen. Nedenfor kan du lese om når du bør drikse på din reise gjennom Sør-Afrika, og etterpå er du enda bedre forberedt på alle eventyrene som venter deg!

Drikkepenger i Sør-Afrika? Her får du vite mer om reglene som gjelder

Er det vanlig å drikse i Sør-Afrika?

I Sør-Afrika, som alle andre steder i verden, bruker man driksing for å takke for god service. Derfor er det veldig vanlig å gi driks når du for eksempel har kost deg med et godt måltid på en av de lokale restaurantene, vært på safaritur eller bodd på et av Sør-Afrikas fantastiske hoteller. Det anses som god skikk å legge på 10–15 % på regningen. Det kan også være en fin gest å gi litt driks til rengjøringspersonalet på hotellene.

Ofte forventer de ansatte på hoteller og restauranter å få driks fordi lønnen deres ikke er spesielt høy. Derfor er det veldig vanlig å gi driks. Har du fått god service, er det nesten uhøflig ikke å runde av beløpet på regningen opp. Som en del av reiseforberedelsene er det derfor lurt å veksle inn litt kontanter for å kunne drikse. Grunnen til at vi anbefaler at du alltid har med deg noen sørafrikanske rand (ZAR) i kontanter, er at det ofte bare er de større hotellene og restaurantene som tilbyr muligheten til å drikse når du betaler med kredittkort.

Drikkepenger i Sør-Afrika? Her får du vite mer om reglene som gjelder

Hvor mye skal du gi i driks? 

Det vanlige er å legge på minst 10 % i driks når du har spist et godt måltid på en av landets mange herlige restauranter. Vi anbefaler også at du på din luksussafari på NYATI Safari Lodge, gir et fast beløp til personalet vårt per uke. På kontoret vårt på lodgen henger det to postkasser – en til rangerne og en til servicepersonalet – og du kan legge driksen oppi dem. Ca. 500 ZAR per uke per gjest er et bra nivå, og du velger selv hvordan du vil fordele driksen i de to postkassene. Starter du ferien med NYATI Safari til fots, forventes det at du gir ca. 350 ZAR per telt per dag til den lokale guiden og resten av personalet på turen. 

Det er også veldig vanlig å gi omkring 10 ZAR hvis en bærer hjelper deg med bagasjen på flyplassen eller hvis du tar drosje. Skal du for eksempel reise videre til Mauritius, Zanzibar eller Victoria Falls, gjelder det andre regler for driksing, og de kan du lese mer om under Fakta om landene.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.