23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Fordelene ved en god safariguide

Fordelene ved en god safariguide

13 Oktober, 2021

Hva er det som gjør en safariguide god?

Når vitebegjærlige turister skal på sin første safariferie, er det først og fremst viktig at safariguiden er kunnskapsrik og kan svare på de aller fleste spørsmål som dukker opp underveis. En safariguide bør være en god historieforteller, vite hva gjestene ønsker å få ut av safarien og forstå hva de har behov for – om de er slitne eller engstelige – og tilpasse turen etter det.

Safariguider skal passe på at gjestene alltid er trygge. For å kunne gjøre det må de blant annet ha inngående kjennskap til dyrenes signaler og atferd og kjenne godt til dyrene og terrenget hvor safarien foregår. Når safariguiden føler seg på hjemmebane, smitter det over på gjestene, og de kan slappe av og nyte safariopplevelsen.

En god safariguide bør også kunne holde samtalen i gang og fortelle om spennende ting også når man ikke møter på så mange dyr på dagens safaritur. Gjestene kan tilhøre alle aldersgrupper, og en god safariguide evner å engasjere både barn og voksne, slik at alle får en god opplevelse.

En annen viktig egenskap ved en god safariguide er evnen til å ta hensyn til dyrene og naturen. En bærekraftig safaritur skal verken skade eller forstyrre naturen eller dyrene. 

Woman taking picture of elephant on a safari

Hva kan man få ut av en guidet tur?

Når du er med på en guidet tur, har du større sjanse for å få se spennende dyr fordi du har med deg en person som vet hvordan man leser dyrespor i naturen. Du kommer tettere på dyrene, og du får større innsikt i dyrelivet samt en rikere og mer levende opplevelse takket være alle historiene og kunnskapen som en god guide besitter.

Du kan dessuten føle deg trygg. En guide vet nemlig når det er trygt å gå ut av bilen, hvor man kan gå på do og hva det er trygt å spise. Guiden kan også ta seg av mindre reparasjoner om det skulle oppstå uforutsette skader på bilen underveis.

Walking safari with NYATI on foot

Ekstra fordeler ved bruk av guide – på NYATI Safari er det ingen språkbarriere

Siden guiden kjenner området godt, kan hun eller han finne fram til de beste severdighetene og alle skjulte attraksjoner. Med NYATI Safari har du alltid tilgang til en skandinavisk oversetter. Du kan også få hjelp til å planlegge utflukter og aktiviteter, sette sammen et eget program og mye mer. 

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.