23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Fugler i Sør-Afrika

Fugler i Sør-Afrika

June 12, 2019

Sør-Afrikas fuglebestand er en av verdens mest varierte og mangeartede med hele 507 arter. Enkelte av fugleartene er endemiske, det vil si at de kun finnes i Sør-Afrika og ingen andre steder på kloden. I tillegg til innenlandske fuglearter kan du også være heldig å se noen av artene fra våre breddegrader, blant annet dvergloen og fiskeørnen, som trekker sørover i de kalde vintermånedene.

"I Kruger National Park kan fugleelskere både dra på Big 5-safari og studere mange forskjellige fuglearter"

Sør-Afrika er et stort land med et svært variert landskap. Derfor varierer også fuglebestanden avhengig av hvor du befinner deg. Langs kysten kan du se havfugler og vadefugler som flamingoer, pelikaner og pingviner. I våtområdene finner du mange forskjellige hegrearter, mens høylandsområdene byr på blant annet ørn og andre rovfugler. I Kruger National Park kan fugleelskere både dra på Big 5-safari og studere mange forskjellige fuglearter.

Fugler i Sør-Afrika

Endemiske arter

Mange fuglearter i Sør-Afrika er endemiske og finnes altså bare her. Det gjelder spesielt lerker og sangfugler, men også forskjellige typer spetter og spurvefugler. Det finnes til sammen 16 endemiske arter i Sør-Afrika, og det gir fugleinteresserte safarireisende gode muligheter til å få se noen helt unike fugler. På NYATIs safariturer i åpne biler følger det alltid med en guide/ranger som har omfattende kunnskap om Sør-Afrikas fuglearter og vet hvor man har størst sjanse for å få sett dem.

Fuglelivet i Kruger National Park

Kruger National Park har et stort og variert fugleliv. Her finnes det hundrevis av fuglearter, inkludert fuglene som lokale guider har gitt betegnelsen de 6 store, som et slags nikk til den mer kjente betegnelsen de 5 store pattedyrene (løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant). De 6 store i fugleverdenen består av koritrappe (en av verdens tyngste flygende fugler), sadelnebbstork, kampørn (Afrikas største ørn), øregribb, den afrikanske fiskeuglen og den sjeldne og sårbare rødmaskehornravnen som ifølge folketroen har evnen til å spå regn.

Fugler i Sør-Afrika

NYATI Safari Lodge i Krugerparken tilbyr vi safariturer med fokus på fuglelivet i parken. Her gjelder det å ha kameraet klart, for plutselig kan du se en blålig storglansstær på nært hold eller hvis du er heldig, en av verdens mest fascinerende fugler – den eiendommelige sekretærfuglen. Det er lett å fylle et helt fotoalbum med fuglebilder når du kommer hjem fra en safariferie i Kruger National Park.

Når har du størst sjanse til å se fugler?

Flere av fugleartene i Sør-Afrika er trekkfugler. Det betyr at det rikeste fuglelivet som regel kan oppleves når det er sommer i Sør-Afrika – altså vinter i Norge. Fuglelivet i nasjonalparkene er spesielt intenst mellom desember og februar, og derfor bør du reise i denne perioden om du er fugleinteressert. Hvis du er mer interessert i andre dyrearter og ser på fuglelivet som en bonus, er det best å reise til Sør-Afrika i perioden juni til august. Da er bushen tørr, slik at det er vanskeligere for dyrene å gjemme seg, og du får optimale muligheter for å få sett The Big 5. Du har uansett gode muligheter til å se spennende og eksotiske fugler i sitt naturlige miljø også i denne perioden.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.