23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Går det an å ta med seg barn på safari i Sør-Afrika?

Går det an å ta med seg barn på safari i Sør-Afrika?

December 19, 2019

Vi blir ofte spurt om barn kan bli med på safari. Og da svarer vi at det kan de selvfølgelig. Det er både spennende og fascinerende for barn å se ville dyr på nært hold og oppleve bushens mange landskaper.

Sør-Afrika byr på mange opplevelser for barn, og noen dager i Cape Town eller på stranden langs Garden Route er opplagte valg. Det som er viktig, er at dere før avreise snakker med barna om reisen og hva de kan forvente seg.

Går det an å ta med seg barn på safari i Sør-Afrika?

Gode råd når man skal reise på safari med barn

Det er ikke uvanlig at barn kan bli utålmodige og kjede seg litt på safariferie. Noen dager må man kjøre langt før man får se "Big 5" eller andre av Afrikas ville dyr. Ha derfor med litt underholdning til barna – for eksempel en bok om Afrikas dyr. Da kan de bruke tiden til å lære litt om hva som venter på turen. Fortell dem gjerne at det er viktig å være tålmodig når man er på safari. At dere kommer til å se masse dyr underveis, men at ingen kan si på forhånd når og hvor de vil dukke opp. Mange barn synes det er både gøy og spennende at de ikke vet nøyaktig hva som kommer til å skje. Tar dere hensyn til at barna kanskje ikke synes det er like interessant som dere voksne å kikke etter løver og elefanter hele tiden, vil safariferien garantert bli en stor opplevelse for hele familien.

Går det an å ta med seg barn på safari i Sør-Afrika?

Innkvartering tilpasset hele familien

NYATI Safari Lodge har vi forskjellige boalternativer som gjør at vi kan tilpasse ferien til nettopp din families behov. Hvis familien består av to voksne og ett eller to barn, anbefaler vi Rhino-teltene våre, som har en stor sovesofa som barna kan dele. Er dere mellom fire og seks personer, kan dere velge å bo i en av våre luksuriøse Olifant-villaer som har eget basseng. Vi anbefaler imidlertid ikke telt og villa for familier med helt små barn. Grunnen er at når man bor slik på hovedlodgen, må man forholde seg til faste tidspunkter for safariturene. For større familier vil da vår private Cheetah Camp være det opplagte valget. Her får dere nemlig egen bil med egen sjåfør og har dermed maksimal frihet til å legge opp løpet selv. Vil dere kjøre kortere turer eller til andre tider, avtaler dere rett og slett dette med sjåføren deres. Cheetah Camp passer derfor veldig godt når flere generasjoner reiser sammen, og for familier med barn i alle aldre. Leiren har plass til inntil 14 personer.

Går det an å ta med seg barn på safari i Sør-Afrika?

Er det trygt å reise med barn i Sør-Afrika?

I Kruger National Park er det både trygt og sikkert å ferdes med barn. Vi oppgraderer bilflåten vår løpende og bruker kun helt nye biler og busser. I tillegg bruker vi kun topp kvalifiserte rangere. Det er ingen kriminalitet, så det er bare å slappe av og nyte de mange fantastiske safariopplevelsene. Det eneste unntaket er at barn under 12 år ikke kan være med på bushvandring av sikkerhetshensyn. Skal turen gå videre til Cape Town eller Johannesburg, anbefaler vi imidlertid at du tar dine forholdsregler. Bruk sunn fornuft, slik du gjør når du besøker storbyer andre steder i verden. Ikke gå utenfor turistområdene etter mørkets frembrudd eller ta drosje. Utenfor de større byene i Sør-Afrika er sikkerheten god.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.