23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Guide til Stellenbosch og vinområdet

Guide til Stellenbosch og vinområdet

March 21, 2019

Stellenbosch ligger i Western Cape, også kalt Kapp-provinsen, omkring 50 km øst for Cape Town. Stellenbosch er "hovedstaden" i Sør-Afrikas vinområde og regionens nest eldste bosetning etter Cape Town. Her bor det i overkant av 85 000 innbyggere. Byen ligger i Sør-Afrikas mest kjente vindistrikt og kalles også City of Oakes – Eikebyen – på afrikansk på grunn av alle eiketrærne som pryder byens gater. Stellenbosch er en sjarmerende og stemningsfull by, med mange godt bevarte hus i klassisk Cape-Dutch-stil. Her finner du flere gourmetrestauranter, hyggelige kafeer og små butikker. Stellenbosch er også en livlig universitetsby, og golfentusiaster kan glede seg over flere gode golfbaner i nærheten.

Guide til Stellenbosch og vinområdet

Vinferie til Stellenbosch

Mange velger å avslutte NYATI-safarien sin med noen dager i Cape Town og vinområdet. Dette er et av de vakreste områdene i hele Sør-Afrika, og her finner du både verdenskjente viner og restauranter som holder høy standard. Det ligger mer enn 100 vingårder rundt Stellenbosch, og mange av dem er blant Sør-Afrikas mest anerkjente. Det var franskmennene som hadde med seg de første vinrankene til landet på 1700-tallet, og de slo seg ned her, i det som i dag er Sør-Afrikas ledende vindistrikt. Mange av vingårdene er bygd i tradisjonell Cape-Dutch-stil, med takkete gavler og hvitkalkede vegger. På de fleste vingårder kan du lære mer om vinproduksjonen, smake på de forskjellige druene og nyte fantastiske lunsjer med utsikt over bølgende vinmarker. Hartenberg, Neil Ellis, Kanonkop og Beyerskloof er blant de mest kjente og prisbelønte vingårdene. Du bør absolutt også prøve noen av de lokale delikatessene som springbukk-carpaccio, strutsefilet, herlige osteanretninger og sjokolade, sammen med de spektakulære vinene.

Guide til Stellenbosch og vinområdet

Sug til deg den livlige atmosfæren

I selve Stellenbosch, The City of Oaks, må du naturligvis unne deg en spasertur i de idylliske bygatene som er prydet av høye eiketrær. I byen finner du både bryggerier, flere små museer og unike kunstgallerier, og spesielt rundt byens hovedgate, Dorp Street, ligger det flere hyggelige småbutikker. Enten du skal på en ekte vinferie eller bare ønsker å dra på en dagstur til vinområdet fra Cape Town, er Stellenbosch vel verdt besøket. Spaserturer i byens vakre gater, besøk på enestående vingårder, et overflødighetshorn av spennende matopplevelser og dagsturer til de andre byene i området er bare noe av alt du kan oppleve her.

Guide til Stellenbosch og vinområdet

På tur rundt i vinområdet

Med base i Stellenbosch er det en smal sak å utforske resten av vinområdet. Paarl ligger litt nord for Stellenbosch, og rundt byen finner du flere fantastiske vingårder. Et av de vakreste områdene i regionen ligger ved Franschhoek. Dette er dessuten områdets gastronomiske hovedstad, med flere svært gode restauranter. Nær Cape Town finner du Sør-Afrikas eldste vinområde, Constantia Valley, hvor du i tillegg til å smake på de gode vinene, også kan oppleve noen av landets eldste vingårder..

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.