23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Hva spiser man i Afrika?

Gastronomy at Mauricia Beachcomber

20. August, 2021

Afrikanske mattradisjoner

Afrika er et enormt stort kontinent og kan derfor oppvise utrolig mange forskjellige mattradisjoner. Å si at hele Afrika har den samme maten, ville være like lite sant som å si at maten er lik overalt i Europa. Det er tross alt rimelig stor forskjell på russisk tradisjonsmat, danske retter og det italienske kjøkkenet. Det samme gjelder altså i Afrika, og det er store forskjeller på kjøkkenet i Marokko i nord og Sør-Afrika i sør.

Mange bruker betegnelsen regnbuekjøkkenet når de skal beskrive det sørafrikanske kjøkkenet. Grunnen er at Sør-Afrika har mange forskjellige folkegrupper, som alle har sine egne mattradisjoner, og derfor får du utrolig nyanserte matretter her, både når det gjelder smak og stil. Det sørafrikanske fusion-kjøkkenet byr blant annet på tradisjonelle retter som Bunny Chow, som består av et halvt, uthulet brød, fylt med en karrirett, samt potjie som er en klassisk sørafrikansk gryterett som tilberedes i en støpejernsgryte. Du kan også bli servert sørafrikanske versjoner av internasjonale matretter, som for eksempel sushi.

Hva spiser man i Afrika?

Ferske råvarer av høy kvalitet

Det afrikanske kjøkkenet byr på både frukt, grønt, kjøtt og fisk, som tilberedes med mange forskjellige slags kryddere som gurkemeie, safran, ingefær, chili, hvitløk og paprika. Råvarene som brukes i afrikansk mat er ferske og holder svært høy kvalitet, mens de deilige krydderne gir ytterst smakfulle retter. En reise til Afrika kan derfor være en stor gastronomisk opplevelse som virkelig kjæler for smaksløkene.

Generelt kan man si at afrikansk mat kjennetegnes av enkle retter fulle av lekre råvarer. Samtidig finner du også mange asiatiske og indiskinspirerte afrikanske retter, og disse er ofte hetere og rikere krydret.

Hva spiser man i Afrika?

God mat = god ferie

Når man er på ferie i et annet land, er det å smake på de forskjellige lokale matrettene en stor del av opplevelsen. Mange retter kjenner man kanskje allerede hjemmefra, men det er alltid ekstra spennende å prøve dem "slik de skal være". Andre retter er kanskje helt nye og interessante og vil være matopplevelser du kommer til å huske lenge etter at ferien er over.

God lokal mat er altså en viktig del av en god ferie – og du bør virkelig unne deg å smake på noen av de utsøkte afrikanske signaturrettene. Gå på oppdagelsesferd i det sørafrikanske kjøkkenet, og nyt de lekreste retter i kompaniskap med en av Sør-Afrikas mange verdenskjente viner. Da er du sikret en komplett smaksopplevelse du sent vil glemme.

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.