23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Hvem er Black Mambas?

Hvem er Black Mambas?

July 3, 2018

Black Mambas er en krypskytterbekjempende enhet som er den første i sitt slag i verden, og som utelukkende består av kvinner fra lokale landsbyer omkring Kruger National Park. Det hele startet som et lite prosjekt med en håndfull utvalgte kvinner som gjennomgikk et intensivt opplæringskurs, men på bare noen få år har enheten vokst til å dekke hele Balule-området, som er en del av Greater Kruger National Park. Det er også her NYATIs eiendom ligger. Kvinnene beskytter de ville dyrene som beveger seg fritt omkring i naturreservatet, og vokter den vestlige delen av grensegjerdet ved Greater Kruger National Park, hvor mange krypskyttere tidligere forsøkte å komme seg inn i parken. Kvinnene er kledd i militæruniformer, og selv om de er ubevæpnet, har deres tilstedeværelse gitt store resultater. Blant annet blir det nå skutt langt færre utrydningstruede dyr enn før.  Black Mambas har opparbeidet seg et godt rykte og nyter stor anseelse i området. 

Krypskyting er et stort problem i Sør-Afrika, og derfor er en målrettet innsats nødvendig. Black Mambas hjelper bl.a. til med å rapportere om hull i gjerdene, og hver eneste dag leter de etter krypskytternes leire og snarer, som de ødelegger. De har vært til stor hjelp for NYATI Safari, og siden vi begynte å samarbeide med dem for to år siden, har vi ikke mistet ett eneste neshorn til krypskyttere. I dag har NYATI Safari Lodge også sitt eget, åtte mann sterke vaktkorps. De har radiokontakt med og oppholder seg i nærheten av Black Mambas, slik at de raskt kan steppe inn ved behov. Politiet har dessuten stilt en bil med spesialkonstruert radar til rådighet for oss, som vi også bruker for å forebygge krypskyting. Alt dette har ført til at vi i dag ikke har noen inntrengere på vårt område. 

Black Mambas får lønn fra staten og donatorer fra hele verden, og vi i NYATI Safari har valgt å støtte arbeidet deres ved å stille boliger, strøm og vann til deres disposisjon.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.