23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Hvordan er været på Zanzibar?

Hvordan er været på Zanzibar?

June 2, 2020

Få steder i verden kan måle seg med Tanzanias herlige ferieøy, Zanzibar: Kilometerlange strender, asurblått hav og en spennende smeltedigel av forskjellige kulturer som opp gjennom historien har satt sitt preg på øya. Dette har gjort Zanzibar til et populært reisemål både for kultur- og historieinteresserte og for turister som foretrekker avslappende dager ved vannkanten. Zanzibar er alltid verdt et besøk, men når er det egentlig best å besøke denne vakre, spennende og unike øya? Det får du vite mer om her.

Hvordan er været på Zanzibar?

Masse sol og varme – hele året!

Zanzibar er kjent for mange ting. En av dem er at solen skinner gjennomsnittlig 7 til 8 timer – hver dag. Øya ligger tett på ekvator. Det betyr at været er varmt hele året, og at havet alltid holder mellom 25 og 30 grader. Zanzibar har et tropisk klima, og øya har fire årstider: to tørre og to regnfulle. I januar og februar, som er den korteste av de to tørre periodene, er det varmt (ca. 28–29 grader) og luftfuktigheten er høy. Dette er den aller beste perioden hvis du vil dykke og snorkle, siden vannet da er utrolig klart. Den andre tørre perioden på Zanzibar strekker seg fra juni til september/oktober. Da er det en smule kjøligere i været. Gjennomsnittstemperaturen ligger på ca. 25 grader på dagtid, og det er ikke så mye kjøligere om natten. Denne periode kjennetegnes av en noe lavere luftfuktighet og derfor også begrenset med nedbør.

Hvordan er været på Zanzibar?

Zanzibars herlige regnsesonger

Det meste av øyas regn faller i to omganger. Spesielt mars, april og mai, som utgjør årets første regnperiode, er våt, og da faller det meste av årets regn. Månedene er tidvis preget av monsunregn, og de enorme vannmengdene går naturligvis hånd i hånd med høy luftfuktighet. Det faller mest regn i april, og i løpet av måneden kommer det i gjennomsnitt 400 mm. Temperaturen ligger vanligvis over 30 grader. Zanzibars andre regnsesong strekker seg fra og med oktober, til og med desember. Denne regnsesongen er ikke i nærheten av så fuktig som den første, selv om det faller vesentlig mer nedbør i november og desember enn i oktober. Regnet i denne perioden arter seg dessuten helt annerledes enn på våren – på høsten er det mer snakk om regnbyger som avløses av perioder med sol, i stedet for det heftige og fascinerende monsunregnet.

Hvordan er været på Zanzibar?

Zanzibar – alltid verdt et besøk

Det er naturlig nok flest turister som besøker Zanzibar i de tørre periodene, men det er ikke ensbetydende med at regnsesongene er dårlige tidspunkter for et besøk – snarere tvert imot. I tillegg til at det alltid er varmt i været på Zanzibar, byr regnsesongene også på mange tørre dager med massevis av sol. Samtidig er det langt færre turister på øya, og derfor kan det være svært så smart å besøke denne fortryllende øya akkurat i disse månedene. Men uansett når du velger å besøke Zanzibar, kan du alltid glede deg over et vell av store naturopplevelser, fascinerende historie samt sol og varme. Kombinerer du Zanzibar med en luksussafari på NYATI Safari Lodge i Sør-Afrika, får du en komplett reise hvor de uforglemmelige opplevelsene står i kø.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.