23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Historien bak kvinnenes kampdag i Sør-Afrika

Historien bak kvinnenes kampdag i Sør-Afrika

14. september, 2021

Ikke alle land i verden feirer den internasjonale kvinnedagen 8. mars, slik vi gjør i Norge, og langt fra alle land deler den samme historien om denne merkedagen.

I Sør-Afrika ble den første kvinnekampdagen etablert i 1956, i forbindelse med en marsj mot apartheid. Det var Federation of South African Women (FSAW) som organiserte marsjen, og den ble startskuddet for kvinners kamp for like rettigheter i Sør-Afrika.

I dag feires kvinnenes kampdag den 9. august i Sør-Afrika. Dagen er en offentlig helligdag, og feiringen omfatter blant annet forskjellige arrangementer og taler som avholdes over hele landet.

Kvinnenes kampdag i Sør-Afrika

Hvorfor er det behov for en kvinnekampdag?

Flere undersøkelser viser at behandlingen av kvinner og kvinners rettigheter har blitt bedre, både lokalt i Sør-Afrika og på verdensbasis. Begge kjønn er bedre representert på arbeidsmarkedet og i mediene enn tidligere, men det betyr dessverre ikke at kampen er over, eller at arbeidet kan legges på hyllen.

I store deler av verden, Sør-Afrika inkludert, blir kvinner nemlig fremdeles sett på som annenrangs borgere som verken er like mye verdt eller bør tjene like mye som menn. Kvinnenes kampdag bidrar til å sette fokus på dette og skaper et rom for kvinner og likestillingsforkjempere som muliggjør forandring.

Kvinnenes kampdag i Sør-Afrika

Kvinnenes kampdag 2021 – tematikk og tradisjoner

Årets tema for kvinnenes kampdag i Sør-Afrika er "Generation equality: Realizing Women’s Rights for an Equal Future". Feiringen av sterke kvinner omfatter en rekke forskjellige tradisjoner. På denne dagen har kvinnene fri fra matlaging og tunge praktiske gjøremål. Mange kafeer, restauranter og butikker har spesielle tilbud eller salg rettet mot kvinner på kampdagen, og om kvelden går kvinnene ut for å feire inspirerende historier og en felles kvinneidentitet.

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.