23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Lesotho – kjent som "Kongeriket i himmelen

South African landscape in Lesotho

27. mai, 2021

Det høyest beliggende kongeriket i verden

At Lesotho er kjent som "Kongeriket i himmelen", skyldes ikke bare landets himmelske naturopplevelser. Kallenavnet henviser nemlig til landets høye beliggenhet – landets laveste punkt ligger på 1400 meter over havet, men mesteparten av kongeriket ligger på over 1800 meter over havet. Lesotho er faktisk den eneste selvstendige staten i verden som ligger så høyt over havet.

Fjellstaten ligger omgitt av Sør-Afrika og har derfor ingen direkte atkomst til havet. Likevel har landet massevis av vann og frodige fjell, og Lesotho er nesten selvforsynt med elektrisitet, takket være landets vannkraftverk. Mye av landets velstand kommer derfor også fra vann, i tillegg til blant annet diamanter og myk mohair, som eksporteres til hele verden.

Lesotho – kjent som "Kongeriket i himmelen"

Utforsk Lesothos fjellkjede

Kongeriket Lesotho er et vakkert område som ligger midt i Sør-Afrika, og som byr på eventyrlige møter, spektakulære utsikter og fabelaktige naturopplevelser. Landet, som arealmessig er noe mindre enn Danmark, ligger i Drakensberg-fjellkjeden, som fortsetter videre gjennom Sør-Afrika. I Lesothos imponerende fjellkjede er det flere fossefall og til og med et lite vintersportssted, og her kan du stå på ski når det er sommer i Norge.

Landets fjellrike terreng gjør det som regel nødvendig å bruke firehjulstrekker når du skal komme deg rundt. Den dag i dag foregår faktisk mye av transporten ved hjelp av hester, og du kan bli med på eventyrlige utflukter, hvor du får oppleve landets vakre natur fra hesteryggen.

Mountain village in Lesotho

Fred, regn og velstand

Lesothos nasjonale motto er Fred, Regn, Velstand, noe som blant annet gjenspeiles i kongerikets trefargede flagg. Lesotho er befolket av det fredselskende Basatho-folket, og dem kan du ofte møte til hest iført sine tradisjonelle drakter, eller ved sine tradisjonelle, runde hytter med stråtak. Selv om Lesotho, i likhet med Norge, er et kongerike, har ikke kongen noen utøvende makt. I stedet har landet et senat bestående av 22 overhøvdinger, som ledes av en statsminister.

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.