23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Malaria i Sør-Afrika: Hvilke forholdsregler må du ta?

Malaria i Sør-Afrika: Hvilke forholdsregler må du ta?

March 10, 2020

Safari i et land med malaria

Vi i NYATI Safari har mange års erfaring som reisearrangør til Sør-Afrika. Den fine lodgen vår ligger i vårt eget viltreservat i utkanten av Sør-Afrikas berømte Kruger National Park. Hvert år gleder vi oss over å kunne ønske mange besøkende velkommen til spennende, eventyrlige og trygge safariopplevelser hos oss. Vi får ofte spørsmål om malaria – om hvilke forholdsregler man må ta, og om det trygt å reise til Sør-Afrika. Det finnes mange historier om malaria, og vi forstår naturligvis godt at du ønsker å sikre at du og familien din er trygge – det er selvfølgelig også av aller største betydning for oss. Først og fremst er det viktig for oss å slå fast at selv om Kruger National Park er et malariaområde, så ligger NYATI Safari Lodge i utkanten av parkens vestlige del, hvor risikoen for malaria er minimal. Høyrisikoområdet for malaria ligger i den østlige delen av parken, som grenser inn mot Mosambik. Vi kan naturligvis ikke gi noen garantier, men i løpet av alle de årene vi har hatt lodgen vår, har vi ikke opplevd ett eneste tilfelle av malaria.

Malaria i Sør-Afrika: Hvilke forholdsregler må du ta?

Ta dine forholdsregler

Når det er sagt, er det selvfølgelig viktig å ta sine forholdsregler. Det er veldig lurt å pakke med seg langbukser og langermede overdeler samt eventuelt myggspray med DEET, som er et aktivt stoff som påvirker myggens nervesystem. På NYATI Safari Lodge og NYATI Cheetah Camp finner du myggspray med DEET på alle rom og i alle villaer, men skal du videre til for eksempel Victoria Falls eller Zanzibar, er det en god idé å ha med seg myggspray hjemmefra. Vi anbefaler alltid at du kontakter Folkehelseinstituttet eller fastlegen din om vaksiner før du reiser. De kan gi deg kyndig veiledning om malariarisiko og malariaforebygging i forbindelse med safariferien, og du kan også få informasjon om hvilke vaksiner som kreves i de forskjellige landene i det sørlige Afrika.

Malaria i Sør-Afrika: Hvilke forholdsregler må du ta?

Hva er malaria?

Malaria er en febersykdom som minner om influensa, med symptomer som hodepine, utilpasshet og muskelsmerter. Sykdommen skyldes en parasitt som lever i blodet, og i de aller verste og ubehandlede tilfellene kan malaria være dødelig. Malaria smitter ved at du blir stukket av Anopheles-myggen som har malariaparasitter i blodet sitt. Det går vanligvis 10–15 dager fra du er stukket til du blir syk. Har du tatt forebyggende medisin, tar det gjerne enda lengre tid.

Malaria i Sør-Afrika: Hvilke forholdsregler må du ta?

Kontakt oss hvis du har flere spørsmål

Malaria bør ikke få hindre deg i å dra på et vaskeekte sørafrikansk safarieventyr, og hvis du konsulterer FHI eller fastlegen din før du drar, er du i særdeles trygge hender. Husk at risikoen for å få malaria er minimal, og at behandlingsmulighetene samtidig er svært gode. Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du vil vite mer om vår luksussafari i Krugerparken. Vi ser fram til å ønske deg velkommen til en spennende, trygg og uforglemmelig safarireise i Sør-Afrika.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.