+47 23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Med NYATIs gjester på reise i de tre kongerikene

Med NYATIs gjester på reise i de tre kongerikene

August 9, 2019

I forbindelse med NYATI Safaris 20-årsjubileum lanserte vi en helt ny reise: en rundreise til de tre kongerikene Lesotho, Swaziland og Zululand, kombinert med et opphold på NYATI Safari Lodge. I mai 2019 sendte vi våre første fire gjester av sted på tur. Vi fikk lov til å følge med fra sidelinjen og har også snakket med dem om hvilke opplevelser de hadde underveis. Resultatet er et lite intervju som vi gjerne vil dele med dere som tenker på å ta denne turen.

Tove, Evan, Lise og Freddi startet ferien med en uke på NYATI Safari Lodge. Vi spurte hvorfor de valgte å bli med på turen til de tre kongerikene etter oppholdet på lodgen.

Lise: "Vi har vært hos dere på lodgen før, og sist valgte vi å dra til Cape Town etter lodge-oppholdet. Vi hadde lyst til å se mye mer av Afrika, og siden vi ikke er så opptatt av sol og strand, valgte vi i stedet denne kombinasjonen, som vi syntes virket utrolig spennende."

Evan: "Vi elsker dyr, natur og kultur. Og vi synes at én uke er altfor kort tid for en reise. Vi vil gjerne oppleve noe ekstra når vi reiser, så vi var fast bestemt på at oppholdet på lodgen skulle kombineres med noe annet. Vi hørte om jubileumsturen deres i fjor og bestemte oss nesten med en gang for at dette var turen for oss – den ville vi gjerne prøve."

Med NYATIs gjester på reise i de tre kongerikene

Videre spurte vi dem om turen hadde oppfylt forventningene deres, og om hva som var høydepunktet med turen. 

Tove: "Ja – vi synes vi fikk en veldig spennende tur sammen med Eugene, som er en utrolig kunnskapsrik, dyktig og serviceorientert guide. Naturopplevelsene har vært helt fantastiske." 

Lise og Freddi er helt enige: "Høydepunktet var helt klart Lesotho. Bare det å kjøre dit ... Veiene var helt utrolige – man kan jo ikke kjøre dit i en vanlig bil engang! Det var fantastisk å passere Sanipasset. Spennende, betakende og storslått." 

Tove og Evan tilføyer: "Lesotho er veldig fattig, men landet berørte oss dypt. Vi fikk høre mange historier om livet og hverdagen der. Folk bor i enkle hytter, og mange menn reiser fra landsbyene for å finne arbeid og tjene penger andre steder. Noen ganger er de bortreist i flere måneder om gangen! Og så klimaet, da. Det var veldig kaldt oppe i fjellene, det var is på sjøene, og noen ganger står de på ski der oppe."

Evan: "Og kontrastene på turen. Fra bøndene i fargerike Swaziland, til de veldig fattige i Lesotho og krigerne i Zululand. Det var fantastisk å høre historien om disse tre helt forskjellige kulturene."

Lise: "Avslutningen ved Durban var også helt herlig. En deilig strand, flott hotell – og gøy å se Indiahavets store bølger."

Med NYATIs gjester på reise i de tre kongerikene

Avslutningsvis spurte vi om de har noen gode tips til andre som vurderer å bli med på rundreisen vår til de tre kongerikene, og de hadde opptil flere.

Lise: "Husk kikkert!!! Det er masse å se på underveis."

Evan: "Ja, vi er veldig interessert i fugler. Det fortalte vi Eugene allerede mens vi kjørte gjennom Krugerparken, og han var så snill å peke ut mange fugler for oss – på hele turen. Vi hadde aldri klart å se dem uten kikkertene våre." 

Tove: "Vær oppmerksom på at denne turen er for voksne. Det er mye bilkjøring, så den passer ikke for mindre barn. Men transporten er fin og fungerer veldig godt. Og så er det viktig å ha med en varm genser. Det kan nemlig være kaldt om morgenen – spesielt i Lesotho." 

Freddi: "Man må være interessert i kultur og natur – det er det fullt fokus på. Man ser nesten alt annet enn dyr på denne rundreisen!"

Evan: "Ja, det er en god kontrast til livet på lodgen, hvor man ser massevis av dyr. Så alt i alt er dette en særdeles komplett ferie, hvor du opplever litt av alt. Og man får virkelig med seg utrolig mange opplevelser på to uker."

Med NYATIs gjester på reise i de tre kongerikene

Lise: "Mitt beste tips er å starte med rundreisen og avslutte med et opphold på lodgen. Selv om vi bodde på mange gode hoteller, er det ingenting som slår luksusen på NYATI Safari Lodge. På rundreisen bor man i koffert og skifter hotell nesten hver natt, så det er fint å kunne pakke ut når man kommer til lodgen. På turen bodde vi også én natt i små, tradisjonelle hytter. Det var gøyalt å prøve, men det var også deilig å komme til et ordentlig hotell etterpå." 

Evan: "Ja, man skal fordøye mange inntrykk etter rundreisen. Det får man gjort aller best ved å avslutte på NYATI Safari Lodge, hvor maten, vinen og servicen er på topp." 

Da sier vi tusen takk til Evan Boyford, Tove Philipsen, Lise Rosse og Freddi Rosse, som reiste med oss i mai 2019. 

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.