23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Myter om Afrika

Myter om Afrika

November 11, 2020

Lær mer om Afrika

En av de mest utbredte mytene om Afrika er at Afrika er et land, og selv om mange er klar over at Afrika er en verdensdel med 54 land, er myten om "landet Afrika" overraskende seiglivet. Det finnes mange andre myter om Afrika også, og vi har tatt for oss noen av de mest utbredte. Enkelte forbinder Afrika med ørken, fattigdom og dødelige sykdommer, men landene i Afrika har så utrolig mye mer å by på enn det disse vanlige mytene skulle tilsi.

Myter om Afrika

De fem mest utbredte mytene om Afrika

Med et areal på 30,3 millioner km2 er Afrika den nest største av alle verdensdelene, og her finner vi mange forskjellige kulturer. Kanskje det er grunnen til at det har oppstått så mange myter opp gjennom tidene? Vi har i hvert fall tenkt å avlive noen av de mest utbredte her.

1. Hele Afrika er ørken

Mange afrikanske land har ørkenområder, men kontinentet byr også på frodige daler og tropisk natur, blant annet rundt Kilimanjaro i Tanzania. Du finner også verdens beste safariparker i Afrika, inkludert Kruger National Park i Sør-Afrika. Landene i Afrika omfattes av flere forskjellige klimasoner, noe som gjør at det kan være store variasjoner i temperatur og klima i de enkelte landene.

Myter om Afrika

2. Det er mangel på mat og drikkevann i hele Afrika

Det er ikke en myte at tilgang på drikkevann er et stort problem i Afrika, men det gjelder slett ikke overalt. Drikkevannsproblemet er mer utbredt i lokale landsbyer enn i storbyene, hvor turistene ofte holder til. Mange forbinder også Afrika med sult og hungersnød, og det er en reell utfordring i noen områder i Afrika. Problemet har imidlertid blitt mindre de senere årene, og det er langt fra alle land i Afrika som opplever matmangel. 

3. Afrika henger langt etter i den teknologiske utviklingen

Stort sett alle afrikanere eier en telefon som de bruker i hverdagen. Det finnes også en del programmerere som utvikler apper spesielt for lokalbefolkninger, og som blant annet brukes for å spre viktig informasjon.

Myter om Afrika

4. Det er helsefarlig å reise til Afrika 

Det er ikke farlig å reise til Afrika selv om malaria og ebola er sykdommer som ofte forbindes med kontinentet. Turister er som regel flinke til å følge gjeldende helseanbefalinger om for eksempel vaksinasjon før reise og malariaforebyggende behandling ved reiser til områder hvor dette er anbefalt, og det gjør det trygt å reise rundt i Afrika. 

5. Ville dyr streifer omkring i afrikanske gater

De fleste ville dyr i Afrika befinner seg i nasjonalparker, og derfor er det ingen grunn til å være redd for at man skal treffe på en sulten løve rundt neste gatehjørne. De fleste angrep på mennesker skjer på grunn av overtredelse av retningslinjene i nasjonalparkene – og altså ikke i afrikanske gater. 

Lær mer om Afrika og verdensdelens forskjellige kulturer

Vil du vite mer om Afrika, kan du lese videre under Fakta om landene. Der finner du blant annet informasjon om alt det fantastiske Sør-Afrika har å by på, og du kan la deg inspirere til å besøke Afrikas sørligste land.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.