23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Opplevelser du må få med deg på Zanzibar

Opplevelser du må få med deg på Zanzibar

30 september, 2021

Zanzibars historie

Denne fabelaktige øya som vi i dag kjenner som et populært feriested, har en voldelig fortid som er preget av mange år med slavehandel. Øya var et arabisk herredømme i flere hundre år, før den ble britisk koloni i 1890. Øygruppa ble faktisk ikke en autonom del av Tanzania før i 1963.

Opplevelser på Zanzibar

Litt om dagens Zanzibar

I dag er Zanzibar først og fremst kjent for å være et ekte paradis på jord. Zanzibar ligger forholdsvis isolert, midt i Indiahavet, og øya er kjent for sine kritthvite strender, asurblå hav, palmer og alt annet som leder tankene hen på avslapning og fruktige drinker. Men øya har mye annet å by på også.

Opplevelser på Zanzibar

Severdigheter

Skal du på ferie på Zanzibar, er det flere spennende opplevelser du virkelig bør få med deg. Selv om det er de vakre sandstrendene som trekker til seg mange av turistene, byr øya også på mange flotte kulturelle og historiske opplevelser.

Stone Town er den gamle arabiske bydelen i hovedstaden Zanzibar. Steinbyen er en kysthandelsby med unik arkitektur og fargerike og velduftende kryddermarkeder, hvorav Darajani-markedet er spesielt populært. Zanzibar by har også spennende museer som Beit al-Ajaib, og vakre Christ Church Cathedral er definitivt også et besøk verdt.

Øya rommer altså et vell av spennende opplevelser, og nedenfor ser du noen severdigheter du virkelig bør få med deg:

  • Prison Island: I dag er øya det rene paradis, men opprinnelig var den ment å skulle fungere som fengsel for kriminelle. Den ble imidlertid aldri brukt til det formålet – i stedet brukte man den som karantenestasjon for å unngå spredning av sykdommer på øya.
  • Krydderplantasjene: Opplev, smak på og kjenn duften av fantastiske kryddere som du ikke får tak i hjemme. Bli gjerne med på en guidet omvisning, hvor du får vite mer om de eksotiske krydderne.
  • Jozani Forrest: Jozani Forrest er faktisk den eneste naturlige skogen på Zanzibar. Her kan du rusle langs spennende stier og oppleve vakre planter og de sjeldne rødkolobus-apene.
  • Seiltur og snorkling i Indiahavet: Det finnes utallige korallrev rundt Zanzibar, og Chumbe Marine Park anses for å være blant de vakreste. Her kan du oppleve mange forskjellige fiskearter samt blekkspruter og mange andre skapninger. Opplev det hele ovenfra på en seiltur, eller dra på snorkel- eller dykkertur, hvor du kan se delfiner og en fantastisk undervannsverden på nært hold. 
Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.