23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Pakkeliste for safari i Afrika

Pakkeliste for safari i Afrika

March 1, 2019

Når du skal på safaritur til Sør-Afrika, er det først og fremst årstid og turens varighet som bestemmer hva du bør ha med deg. På NYATI Safari Lodge har vi uansett en liten butikk, hvor du kan kjøpe ekstra safariklær om du får behov for det. Under har vi satt opp en liten pakkeliste over de viktigste tingene du trenger når du skal på safari i Afrika.

Skal du på safari? Da må du ha med dette:

Et såkalt safari-antrekk bestående av sandfarget skjorte, matchende bukser, lerretsvest med lommer, safarihatt og kikkert rundt halsen er ikke nødvendig når du skal på safari. Men grunntanken er god nok: Du kommer langt med nøytrale farger, en solhatt og riktig utstyr!

Pakkeliste for safari i Afrika

Klær for safari

Som regel vil du ikke trenge å investere i spesielle klær til safariferien din. Om vinteren i Sør-Afrika kommer du langt med en varm genser, langbukser, en vindtett og varm jakke, lue og hansker for kalde morgener. Midt på dagen når solen står høyest på himmelen, er det varmt nok for t-skjorte og shorts selv midt på vinteren. Sommeren i Sør-Afrika er noe varmere. Da kan du nøye deg med tynne skjorter eller t-skjorter, tynne og løstsittende bukser eller shorts samt solhatt og solbriller. Det er imidlertid om sommeren det er størst sjanse for regnbyger, så det er en god idé å ha med seg en regnjakke eller regnponcho. Vi anbefaler at du alltid har med deg en langermet genser på safari. Det kan være kjølig om morgenen hele året, og huden trenger også beskyttelse mot solens stråler. Bruk helst klær med nøytrale farger i lyse nyanser, for eksempel beige, brunt, olivengrønt og kaki. Sterke farger og hvitt kan skremme bort enkelte dyr, mens svart tiltrekker seg insekter.

Pakkeliste for safari i Afrika

Skotøy for safari

Når du er på tur i en av safaribilene våre, er det ingenting i veien for å bruke sandaler. Sandalene bør imidlertid være komfortable og praktiske. Skal du være med på våre organiserte bushvandringer, må du alltid ha på deg lukkede sko. Vi anbefaler derfor at du alltid har med deg et par gode vandresko eller joggesko på turen. Det er ikke snakk om lange avstander, men husk å ta høyde for at du skal ha dem på både i stekende hete og i kulde – avhengig av når på året du drar. Du kan bruke sandaler når du ferdes omkring på NYATI Safari Lodges område og i NYATI Cheetah Camp.

Pakkeliste for safari i Afrika

Safariutstyr

Vi anbefaler at du har med deg en god kikkert hjemmefra. Da har du størst sjanse til å få se de ville dyrene på turene våre. Vi har en håndfull kikkerter på lodgen, men vi kan ikke garantere at de alltid er tilgjengelige. Med en god kikkert har du størst mulighet til å få øye på løver som slapper av i gresset, og leoparder som gjemmer seg i trærne. Det blir også lettere å se nærmere på alle de fargerike fuglene i Krugerparken. Vil du ha med deg gode ferieminner hjem fra safarituren, er et godt kamera helt uvurderlig. Og enten du foretrekker digitalkamera, smarttelefonens kamera eller annet utstyr, er en god zoom-funksjon avgjørende for at du skal få skarpe bilder av de ville dyrene. Selv om rangerne våre alltid prøver å komme tett innpå dyrene, er ikke det alltid mulig, og derfor vil du se mange av dyrene på lang avstand. I tillegg til kamera og kikkert bør du ha med deg solkrem, solbriller, solhatt og en ekstra genser på turene. Vi på NYATI Safari Lodge sørger for at du alltid får med deg vann og ev. snacks på turen.

Pakkeliste for safari i Afrika

Andre gode reisetips

Husk gyldig pass, vaksinasjonskort, medisiner, reiseforsikring og reiseplanen fra NYATI Safari. I tillegg kan det være kjekt å ha med en lommelykt og et par gode bøker på safarituren. Hvis du har med deg kontanter, bør du oppbevare dem i safen i bungalowen eller villaen din på NYATI Safari Lodge. Du kan lese mer om betaling med kort, kontanter, driks og mer på nettsiden vår, under FAQ – vanlige spørsmål.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.