23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Severdigheter i Sør-Afrika

Severdigheter i Sør-Afrika

25. August, 2021

Mye mer enn bare safari!

Selv om Sør-Afrika utvilsomt er mest kjent for sine spektakulære safariopplevelser, byr landet faktisk på mye mer enn bare Kruger National Park og The Big Five. Ikke bare er landet perfekt som reisemål for den safariinteresserte, det byr også mange andre opplevelser som du sjelden finner andre steder.

En reise til Sør-Afrika omfatter også Cape Town, Garden Route og naturopplevelser av en annen verden. Her får du masse informasjon om noen av de mange severdighetene du virkelig bør få med deg på en ferie i regnbuenasjonen Sør-Afrika

Colourful Malay houses in Cape Town

Sørafrikanske severdigheter

Er du av dem som liker å forberede deg godt før en reise og finne ut nøyaktig hvilke severdigheter du ønsker å få med deg? Da vil du oppdage at du har mye å velge mellom når du drar til Sør-Afrika. 

Nedenfor finner du bare noen av alle severdighetene som vi mener du bør få med deg, og som vil gi deg minner for livet.

  • St. Lucia: Helt ute ved kysten, der hvor Mzinene-elven munner ut i Indiahavet, ligger den koselige og vakre byen St. Lucia. Våtmarkene omkring den vesle kystbyen er habitat for omkring 800 flodhester og 1400 nilkrokodiller, så her er de omkring 500 innbyggerne i St. Lucia er i kraftig mindretall! 
  • Drakensberg: Drakensberg er en ca. 1000 km lang fjellkjede som går gjennom den østlige delen av Sør-Afrika. Fjellkjeden utgjorde i sin tid en naturlig grense mellom flere av de sørafrikanske regionene.
  • Cape Point: På norsk brukes Cape Point, Kapp det gode håp og Kapphalvøya litt om hverandre, men uansett navn, er dette et av stedene du absolutt må få med deg når du besøker Sør-Afrika. Historien om Kapp det gode håp er fantastisk spennende. Opplev fjellformasjonen som har fått navnet De 12 apostler, og dra på seiltur ut til revet, hvor flokker av nysgjerrige pelsseler holder til. 
  • Rovos Rail: Rovos Rail er bedre kjent som verdens mest luksuriøse tog. Så hvis du alltid har drømt om å oppleve et sjarmerende togeventyr, kan du altså virkeliggjøre drømmen med Rovos Rail. Sett Rovos Rail på ønskelisten, og opplev de vakre vintage-suitene og spisevogner med sørafrikansk mat, alt mens verden ruller forbi vinduene og du slapper av helt uten forstyrrelser. Her er det nemlig ingen Wi-Fi.
  • Cape Town: Metropolen Cape Town er en oase av en storby, og selv om det var praktiske årsaker til at byen ble grunnlagt i 1652, er dette en by med åpenbare estetiske kvaliteter. Beliggenheten kunne ikke vært bedre, og Cape Town kan skryte av både gode shoppingmuligheter, et spennende kultur- og natteliv og fantastiske severdigheter. Du bør definitivt få med deg byens to høydepunkter, Robben Island og Table Mountain.
  • Pingvinene på Boulders Beach i Sør-Afrika
The penguins on Boulders Beach in South Africa
The penguins on Boulders Beach in South Africa

Opplevelser som er verdt å få med seg

Uansett hvilke severdigheter du velger å få med deg i Sør-Afrika, reiser du hjem med et vell av fantastiske minner. Sør-Afrikas severdigheter og fantastiske naturopplevelser ligger og venter på deg.

eSwatini – dette kongeriket var tidligere kjent som Swaziland, og er det eneste gjenværende landet i Afrika med en eneveldig konge. Til tross for eSwatinis beskjedne areal på drøyt 17 000 km2, rommer kongeriket både storslått natur og et spennende kulturliv. Her finner den besøkende både fjell, skoger og elver, Big Five-viltreservater og fargerik stammedans. Skal du på safariferie til Sør-Afrika, kan du kombinere safarieventyret med et spennende besøk i de tidligere kongedømmene.

På en ferietur til Sør-Afrika er de sørafrikanske pingvinene på Boulders Beach på Kapphalvøya en magisk opplevelse som du ikke bør gå glipp av. Boulders Beach er nemlig et av svært få steder i verden hvor du kan oppleve disse monogame pingvinene på nært hold. Befinner du deg allerede i Cape Town, kan du reise på dagstur til Kapphalvøya for å se på disse søte pingvinene som kom dit så sent som i 1982.

Selv om vi så langt har fokusert på at Sør-Afrika har mye mer enn safari å by på, så mener vi definitivt at du bør få med deg et besøk i Kruger National Park også når du først besøker landet. Det er en grunn til at nasjonalparken har blitt så populær – her får du nemlig en safariopplevelse som knapt kan matches noe annet sted i verden.

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.