23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Sør-Afrikas flagg – hva symboliserer det?

Sør-Afrikas flagg – hva symboliserer det?

15. juli, 2021

Nasjonalflaggets betydning

For nordmenn er det lett å forstå hvor viktig et nasjonalflagg kan være som et symbol på befolkningens nasjonalfølelse. Et flagg kan bety utrolig mye, og i Norge bruker vi flagget for å markere både glade og triste begivenheter. Flagget symboliserer fellesskap, enten man står side ved side på et idrettsstadion eller man møter andre mennesker som ryggsekkturist i utlandet. Flagget kan altså gi en utrolig sterk følelse av identitet og identifikasjon, og det påvirker både kulturen og samholdet i et land.

Sør-Afrikas flagg – hva symboliserer det?

Det sørafrikanske flagget

Sør-Afrikas flagg ble tatt i bruk for første gang i 1994 og er med det et ganske nytt flagg – særlig hvis man sammenligner med for eksempel Danmarks Dannebrog, som har røtter helt tilbake til middelalderen. Likevel har Sør-Afrikas befolkning tatt imot det seksfargede nasjonalflagget med åpne armer og identifiserer seg sterkt med det.

Sør-Afrikas flagg har en ganske unik design og består av seks forskjellige, men likeverdige farger. Hver farge har ingen egen symbolikk, slik man kanskje skulle tro, i stedet danner fargene en symbolsk enhet til sammen. Flagget skal nemlig favne alle de forskjellige folkegruppene som lever i Sør-Afrika, og som skaper et land med en svært allsidig kultur og mange forskjellige språk.

Lion on Big Five safari from NYATI Safari Lodge

Nasjonalflaggets historie

Det sørafrikanske flagget slik vi kjenner det i dag, ble offentliggjort i 1994, og flaggets mønster var da kun ment å være midlertidig. Man fastsatte da en prøveperiode på fem år. Flagget ble imidlertid utrolig populært blant store deler av befolkningen, og sett i lys av at flagget fremdeles er landets nasjonalflagg, kan vi trygt slå fast at det taklet prøveperioden med glans.

Før 1994 bar Sør-Afrikas nasjonalflagg tydelig elementer av den nederlandske og britiske kolonitiden, og det var først i 1994 at landet fikk et flagg som ikke også inkluderte det britiske flagget.

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.