23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Sør-Afrikas kulinariske side

Sør-Afrikas kulinariske side

October 22, 2020

Opplev det sørafrikanske kjøkkenet

Sør-Afrika har en utrolig spennende matkultur. Takket være landets rike historie og kulturelle mangfold kan du glede deg til alt fra globale mattrender til lokale retter og gastronomi på høyt nivå. Uansett hva du velger, kan du forvente store matopplevelser når du besøker Sør-Afrika

I Sør-Afrika lever mange forskjellige kulturer side om side, og de har alle satt sitt preg på det sørafrikanske kjøkkenet. Resultatet er et unikt fusion-kjøkken med regionale variasjoner. Du bør definitivt utforske landets tradisjonelle retter, men om du foretrekker mer internasjonale retter, vil du oppdage at sørafrikanerne lager disse med sine egne, eksotiske kryddere. Prøv for eksempel sushi på sørafrikansk vis – en rett av topp kvalitet de fleste steder.

Sør-Afrikas kulinariske side

Sør-Afrika er kort og godt et eldorado for matelskere. Her finner du alt fra det klassisk europeiske til det krydderpregede asiatiske og det enklere afrikanske kjøkkenet.

Vil du teste ut tradisjonell, sørafrikansk mat, kan vi anbefale Bunny Chow. Dette er en indiskinspirert rett som er spesielt populær rundt Durban, hvor den indiske innflytelsen er tydelig. Bunny Chow består av et halvt brødstykke som er hulet ut og fylt med en karrirett. De fleste steder kan du selv bestemme om retten skal være med kylling eller oksekjøtt, så navnet til tross – Bunny Chow lages altså ikke med kaninkjøtt.

Sør-Afrikas kulinariske side

Flere store matopplevelser

Sør-Afrika byr også på mange andre, store matopplevelser. En veldig populær tradisjon, er braai – grillretter som tilberedes og inntas under åpen himmel. Her griller man forskjellig slags kjøtt som kylling, krydderpølser og biff med tilbehør på en åpen grillplass som kalles en boma. Når du bor hos oss på NYATI Safari Lodge, får du oppleve en tradisjonell sørafrikansk braai-kveld i bomaen vår, hvor kokkene våre disker opp med lekre spesialiteter. En annen populær, lokal rett er potjie, som er en klassisk sørafrikansk gryterett som tilberedes i små støpejernsgryter. 

Sørafrikansk vin er kjent over hele verden, og det med god grunn. De utsøkte vinene dyrkes i det idylliske vinområdet rundt Stellenbosch og Constantia Valley, et område som er vel verdt et besøk. Du kan for eksempel kombinere luksussafarien hos oss med et par dager i vinområdet og overnatte på en av de vakre vingårdene. Underveis kan du besøke flere historiske vingårder og smake på det ypperste av sørafrikanske viner. Her er forholdene ideelle for vindyrking, og det varme og tørre klimaet gir druene en helt unik og smaksrik karakter.

Sør-Afrikas kulinariske side

Mat i Cape Town

I Cape Town finner du noen av landets absolutt beste restauranter, og du kan se fram til kulinariske opplevelser i verdensklasse med retter for enhver smak. Hvis du bestemmer deg for å avslutte safariferien med noen dager i vakre Cape Town, får du en ferie preget av kulinarisk nytelse, både på NYATI Safari Lodge og på Cape Towns mange spennende og internasjonalt anerkjente restauranter. Det handler om å utforske det sørafrikanske kjøkkenet og de lokale vinene underveis på reisen.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.