23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Spis godt i Cape Town: De beste restaurantene i Kappstaden

Spis godt i Cape Town: De beste restaurantene i Kappstaden

April 22, 2020

Sør-Afrika er ikke bare et fascinerende land på grunn av den storslagne naturen, det imponerende dyrelivet og et safaritilbud i verdensklasse. Også når det kommer til mat og drikke, står opplevelsene i kø her, og du kan forvente mange kulinariske høydepunkter. Landet er kjent for smakfulle viner, og befolkningens sans for viner med dype, komplekse og herlige smaker kommer også til uttrykk i landets matkultur – ikke minst i Cape Town. Som i andre storbyer har også Cape Town en rikholdig gastronomi som rommer noe for enhver smak. Byen har et utall spennende restauranter, og du får generelt svært god valuta for pengene. Selv om maten de fleste steder er helt i toppsjiktet, er prisene ofte helt i bunnsjiktet, og det betyr at du mange steder kan spise deg mett for under hundrelappen. I tillegg kommer drikkevarer, og det er vanlig å legge på 10–15 % i driks.

Spis godt i Cape Town: De beste restaurantene i Kappstaden

Et flerkulturelt spleiselag 

Gjennom Cape Towns lange historie har mange forskjellige kulturer satt sitt preg på livet i denne vakre byen. Det flerkulturelle lever med andre ord i beste velgående, og det gjenspeiler seg naturligvis også i Cape Towns kokekunst. I tillegg til restauranter som serverer tradisjonelle, sørafrikanske spesialiteter, finner du også meksikanske, italienske og mange andre restauranter med retter fra fjern og nær. Cape Towns brede restauranttilbud kan gjøre det litt vanskelig å velge det helt perfekte stedet for et godt måltid, og derfor har vi testet og valgt ut fem av de beste restaurantene i Cape Town for deg. 

Spis godt i Cape Town: De beste restaurantene i Kappstaden

Fem fantastiske anbefalinger

  1. Prisvinnende The Test Kitchen er en av Cape Towns beste og mest anerkjente restauranter. Selv om stilen er moderne og eksperimentell, er maten som serveres her, eksepsjonelt godt balansert. Forvent det uventede fra et kjøkken som leverer på høyt gastronomisk nivå og med en innovativ vri.
  2. På restauranten Sea Breeze serverer de som navnet tilsier, sjømat av høy kvalitet. Cape Town er jo en kystby, og på Sea Breeze kan du glede deg over sprellende fersk, nyfanget fisk. Dette er en spennende, tradisjonell sjømatrestaurant som bare må oppleves.
  3. Har du sans for tapas og delemat, bør du besøke The Pot Luck Club, hvor utsøkte retter, energisk atmosfære og spektakulær utsikt gir en fantastisk totalopplevelse.
  4. En annen stemningsfull restaurant er The Shortmarket Club, hvor du får servert moderne, klassisk inspirerte retter i vakre klubblignende omgivelser. 
  5. Og til slutt vil vi anbefale The Greenhouse og The Conservatory på femstjernershotellet The Cellars-Hohenort, hvor mange av våre gjester bor. Her serveres det henholdsvis moderne sørafrikansk gourmetmat basert på lokale ingredienser, og lekker bistromat i tiltalende omgivelser. Verdt besøket enten du skal overnatte eller ikke.
Spis godt i Cape Town: De beste restaurantene i Kappstaden

Spis godt i Cape Towns nærliggende vinområde

Et besøk i Cape Town bør alltid kombineres med noen dager i det vakre og betagende vinområdet i nærheten av den pulserende storbyen. Også her kan du glede deg til et vell av store smaksopplevelser, for eksempel strutsefilet, springbukk-carpaccio og andre delikatesser, og det ligger mange herlige restauranter langs den lengste vinruten – Route 62. Vi anbefaler at du unner deg et par netter i enten Stellenbosch eller Franschhoek. God tur – og vel bekomme!

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.