23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Stammer i Afrika

Stammer i Afrika

August 25, 2020

I Afrika finner du kulturer som favner like vidt som de afrikanske landegrensene. En stor del av det som gjør kulturene unike, er de afrikanske stammefolkene, og derfor er dette en av de tingene du virkelig bør få med deg hvis du skal reise til et eller flere av Afrikas utrolig mangefasetterte land. Bare i Sør-Afrika er det flere forskjellige stammefolk, som alle har sine særtrekk. Her finner du for eksempel stammer som zulu og xhosa. I andre deler av Afrika holder stammer som san og masai til. 

Hvis du velger å kombinere din luksussafari på NYATI Safari Lodge med en rundtur til de tre tidligere kongerikene, vil du komme tettere på flere stammekulturer og få lære om deres livsstil, tradisjoner, ritualer og mye mer. Du kan også forberede deg til din afrikanske reise ved å lese mer om de ulike stammene nedenfor.

Stammer i Afrika

Kom tettere på Afrikas stammekulturer

Det finnes mer enn 3000 forskjellige stammer i Afrika, og alle har sin unike historie. Koloniseringen av Afrika førte gjennom årene til at flere stammer slo seg sammen, mens andre igjen delte seg opp i mindre stammer. I tillegg har det oppstått nye stammer, og alle sammen har vidt forskjellige historier. Uansett hvilket av Afrikas stammefolk du velger å lære mer om, kan du glede deg til en spennende historie. 

Zuluene i Afrika:

Zuluene er Sør-Afrikas største stamme og utgjør hele 22 % av landets befolkning på 50 millioner. Zuluene er kjent for sin fargesprakende klesdrakt, vakre perler og fargesterke kurver. Zuluene har særegne tradisjoner i forbindelse med bryllup og begravelse, og til slike anledninger bærer de tradisjonelle drakter for å understreke det spesielle ved begivenheten.

Stammer i Afrika

Masai-stammen i Tanzania og Kenya:

Masaiene skiller seg tydelig ut fra andre afrikanske stammer med sin røde klesdrakt og piercinger i ørene. Et særtrekk for stammen er at de spytter når de uttrykker velsignelse. Det er et ritual som de bruker hele livet.

Masaiene er en folkegruppe som ofte ses som krigere eller gjetere, i og med at de kun lever av kveg, sauer og geiter. Den røde klesdrakten kalles shuka. Den er svært iøynefallende, og man er aldri i tvil om hvem som er masai.

Stammer i Afrika

San-stammen:

San er en av verdens eldste folkegrupper og har levd som jegere helt siden de var blant de første som slo seg ned i den sørlige delen av Afrika. Karakteristisk for san-folket er en helt spesiell stammedans som de bruker blant annet til å heale og kurere syke mennesker. Healing-dansen brukes også for å oppnå kontakt med de døde, og dette ritualet foregår ved at landsbyens eldre danser rundt et bål. Om natten danser healerne rundt bålet mens de synger og puster svært dypt for å sette seg selv i transe. 

Møt Afrikas stammefolk

Du kan oppleve flere av Afrikas fargesprakende og tradisjonsrike stammer på reisen din, avhengig av hvor du skal dra. Stammene er et vitnesbyrd om det mangfoldet som Afrikas historie bygger på.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.