23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Stone Town på Zanzibar: Hva vil du oppleve?

Stone Town på Zanzibar: Hva vil du oppleve?

March 31, 2020

Et besøk i den gamle arabiske bydelen i Zanzibar By, Stone Town, er som å stige inn i en annen tidsepoke. Mens mange besøker Zanzibar på grunn av øyas hvite sandstrender, et asurblått hav og alle mulighetene til å slappe av, er Stone Town definitivt også verdt et besøk hvis du ønsker å krydre ferien med fascinerende kultur og historie. Bare det å gå rundt i de hyggelige brosteinsgatene som bukter seg gjennom bydelen, er en stor opplevelse i seg selv. Her dufter det av alle slags krydder, og det er lett å fornemme tidligere tiders storhet. Stone Town er i høy grad fortellingen om hva slags øy Zanzibar, med sin unike beliggenhet i Det indiske hav, en gang var.

Stone Town på Zanzibar: Hva vil du oppleve?

Stone Towns historie – handelsimperium og slaveby

Zanzibars enestående beliggenhet er ikke noe vi kun nyter godt av i dag. Også i tidligere tider var øya – og spesielt Stone Town – et ekte slaraffenland for handelsfolk fra hele verden. På grunn av øyas geografiske plassering har både arabiske, persiske, afrikanske, indiske og europeiske sjøfarere besøkt (og bosatt seg på) Zanzibar og i Stone Town gjennom hundrevis av år. Og de mange besøkende fra nær og fjern har naturligvis satt sitt preg på øya. De historiske arabiske steinhusene med de vakre tredørene er helt unike for bydelen, som i 2000 ble innlemmet på UNESCOs verdensarvliste. Stone Town er en gammel kysthandelsby, som spesielt på 1800-tallet var et knutepunkt for handel for alle de forskjellige folkeslagene. Dessverre var det ikke kun matvarer og krydder som ble kjøpt og solgt. I løpet av det 19. århundret ble tusenvis av afrikanere solgt som slaver her. Stone Town har med andre ord en historie som er like deler fascinerende og uhyggelig.

Stone Town på Zanzibar: Hva vil du oppleve?

En overflod av historiske opplevelser og severdigheter

I dag er Stone Town en fredelig og sjarmerende bydel, og en stor del av Zanzibars befolkning bor her. Blant de største opplevelsene i Stone Town er et besøk på Darajani, øyas største marked. Det er en både fantastisk og heseblesende opplevelse å vandre rundt på et marked hvor du kan få tak i alt hva hjertet begjærer. Stone Town er som nevnt en meget gammel bydel, og bydelens eldste bygning, Ngome Kongwe, er definitivt også en spennende severdighet. Ngome Kongwe er et gammelt fort som ble oppført av araberne i 1700, men som aldri ble brukt i krig. I dag rommer bygningen et amfiteater, og her settes det opp mange forestillinger som det også er verdt å få med seg.

Stone Town på Zanzibar: Hva vil du oppleve?

En annen historisk bygning som fortjener å bli foreviget med kameraet, er Christ Church Cathedral fra 1880. Dette er den første anglikanske kirken i Øst-Afrika, og den ble oppført som et symbol på slavehandelens opphør. Kirken ligger akkurat der man solgte og kjøpte slavene. To andre severdigheter i Stone Town er Hamamni Persian Baths og Beit al-Ajaib. Som navnet antyder er førstnevnte et vakkert persisk bad fra 1800-tallet som ikke er i bruk lenger, mens Beit al-Ajaib er et gammelt sultanpalass som i dag fungerer som Zanzibars nasjonalmuseum. Et besøk i Stone Town i regi av NYATI Safari er en annerledes og spennende avveksling fra Zanzibars sandstrender, og det er en aldeles perfekt avslutning på ditt sørafrikanske safarieventyr.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.