23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Tett på eSwatini: Kongeriket som tidligere het Swaziland

Tett på eSwatini: Kongeriket som tidligere het Swaziland

July 15, 2020

eSwatini er noe helt unikt. I tillegg til at landet er det eneste i Afrika med en eneveldig konge, byr det vesle landet på en utrolig spennende historie og utallige attraksjoner. Til tross for et beskjedent areal på bare 17 364 km2 er kulturen i eSwatini helt enestående. Her kan du blant annet oppleve fargerik dans som er karakteristisk for landets livskraftige kultur. Det naturskjønne landet har 1,3 millioner innbyggere og rommer alt fra fjell, skoger og elver til Big 5-viltreservater og storslått natur.

Tett på eSwatini: Kongeriket som tidligere het Swaziland

Fra Swaziland til eSwatini

eSwatini het tidligere Swaziland, men i april 2018 bestemte regenten, Mswati den tredje, seg for å døpe om landet til eSwatini, som oversatt fra lokalspråket betyr "swazilendernes land". Swazilendere er en lokal stamme i eSwatini, og hovedårsaken til navneskiftet var kongens ønske om å kalle opp det vesle kongedømmet etter innbyggerne – men også fordi det ifølge kongen var mange som forvekslet landet med Switzerland, altså Sveits. 

eSwatini var et av Sør-Afrikas tre kongeriker, sammen med Lesotho og Zululand. I dag er eSwatini det eneste av de tre kongerikene som fremdeles regjeres av en eneveldig konge. Landet fikk selvstyre i 1968 og løsrev seg da fra det britiske koloniveldet. For å markere dette kunngjorde kongen navnendringen på 50-årsdagen for landets uavhengighet. 

Tett på eSwatini: Kongeriket som tidligere het Swaziland

Rundreise i de tre kongerikene

Når du er på safari i Sør-Afrika med NYATI, er det et naturlig valg å kombinere safarieventyret ditt i Kruger National Park med en rundreise i de tre tidligere kongerikene. På rundreisen får du innsikt i afrikansk historie, og du får oppleve eSwatini på nært hold. Underveis besøker dere blant annet en tradisjonell landsby, hvor en lokal guide forteller om swazilendernes levende kultur og særegne tradisjoner som kun finnes her. 

Når du besøker eSwatini på NYATIs rundreise, får du raskt øynene opp for hvor bemerkelsesverdig landet er, og synes du den unike afrikanske kulturen og det eneveldige kongeriket er interessant, bør du definitivt få med deg eSwatini. Det er dessuten lett å kombinere rundreisen med flere andre reisemål i det sørlige Afrika, og du kan for eksempel avslutte rundreisen med noen dager i Sør-Afrikas spennende storbyer, Cape Town og Johannesburg.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.