23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Sør-Afrika er en topp safaridestinasjon hele året

Sør-Afrika er en topp safaridestinasjon hele året

23 september, 2021

Vi får ofte spørsmål som: "Hvor i Sør-Afrika er det best å dra?" og "Når er været i Sør-Afrika på sitt beste?” Ettersom klimaet i Sør-Afrika er mer variabelt enn det norske, finnes det ikke noe enkelt svar på dette.

Sommerhalvår eller vinterhalvår?

Om du foretrekker å reise til Sør-Afrika om våren, sommeren, høsten eller vinteren, avhenger i stor grad av dine personlige preferanser og hva du ønsker å oppleve i løpet av ferien. Det vil altså variere fra person til person hvilken årstid man foretrekker å reise på. Men én ting er verdt å merke seg, og det er at årstidene i Sør-Afrika kommer i omvendt rekkefølge av de norske. Det betyr at når det er sommer i Sør-Afrika, er det vinter i Norge – og omvendt.

Været i Sør-Afrika

Været i sørøst

I de sørøstlige regionene der Cape Town og populære Garden Route ligger, er det varmest i været fra oktober til mars. Da er det vanlig med dagtemperaturer på mellom 20 og 25 grader. Det er i denne perioden det er flest soltimer og minst regn.

Fra april til september faller temperaturen, og det er vanlig at dagtemperaturen ligger på mellom 17 og 22 grader. Det er også da det faller mest regn i de sørøstlige regionene. Juni, juli og august er den kaldeste og mest regnfulle perioden. Fordelen ved å reise når det er vinter i Sør-Afrika, er at da er det færrest turister. Så hvis du ønsker å ha de mest populære attraksjonene for deg selv, er det altså da du skal reise.

Været i Sør-Afrika

Været i Kruger National Park

Nordøst i landet, der hvor Kruger National Park og NYATI Safari Lodge ligger, er det varmest fra oktober til mars. Da ligger gjennomsnittlig dagtemperatur på cirka 30 grader. Det er også i denne perioden at det faller mest regn, men det kommer ofte som ganske kortvarige regnskyll. De store regnmengdene om sommeren gjør naturlig nok at landskapet blir ekstra vakkert, grønt og frodig.

Fra april til september er dagtemperaturen behagelig og ligger vanligvis på mellom 25 og 29 grader, mens den om natten kan falle helt ned til 5–6 grader. Dette er den tørreste perioden, og landskapet blir derfor mer bart. Det betyr at det er lettere å få øye på det fascinerende dyrelivet om du reiser når det er vinter i Sør-Afrika. I den tørre perioden samles dyrene ved vannhullene, og etter vår erfaring er det her man har størst sjanse til å se alle dyrene i "The Big Five".

NYATI main restaurant at sunset

Ditt livs reise

Vi i NYATI Safari sender reiseglade nordmenn av sted til Sør-Afrika hele året. Vi har vår egen luksuslodge som ligger i et privat 10 000 hektar stort viltreservat i tilknytning til berømte Kruger National Park. Her kan vi tilby deg en safariopplevelse utenom det vanlige, hvor du kommer tett innpå de ville dyrene. Du kan kombinere en safariferie med noen dager i for eksempel Cape Town, vinområdet eller Garden Route. 

Det er mange muligheter å velge mellom, og vi kan hjelpe deg å velge hvilken årstid som passer best ut fra preferansene dine. Klikk her for å se klimatabellen for området.

Du kan alltid kontakte oss på telefonnummer +47 23 96 65 96 eller e-postadresse nyati@nyati.com. Vi står alltid klare til å svare på spørsmålene dine.

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.