23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Det er lett å være veganer i Sør-Afrika

Det er lett å være veganer i Sør-Afrika

9. november, 2021

Selv om Sør-Afrika er kjent som et kjøttelskende land er det slett ikke vanskelig å opprettholde en vegetarisk eller vegansk livsstil når du ferierer der. Som vegetarianer eller veganer vil du på ingen måte sulte – i Sør-Afrika kan du nemlig velge og vrake blant utallige spennende kulinariske opplevelser fra det veganske kjøkkenet. Før kolonitiden var mye av kostholdet i Afrika plantebasert, og i dag blir det stadig flere veganere i Sør-Afrika.

Dette har blant annet ført til etableringen av organisasjoner som South African Vegan Society, som inspirerer og bidrar til at stadig flere velger en vegansk eller vegetarisk livsstil.

 

Aerial view of Cape Town and Table Mountain

Tips til hvordan du kan leve vegansk i Sør-Afrika

Siden inspirasjonen på området kan være begrenset, er det kanskje vanskelig å se for seg hvordan du skal kunne spise vegansk eller vegetarisk på en reise i Sør-Afrika. Men du har ingen grunn til uro – her er mulighetene mange. På NYATI Safari Lodge støter du definitivt ikke på noen problemer – her finner nemlig kokkene på spennende retter uansett hva slags kjøkken du foretrekker. Og skal du reise videre rundt i Sør-Afrika kan du for eksempel:

  • Lage maten selv. Utvalget av veganske ingredienser er stort og spennende.
  • Spise på kjederestauranter. Her finner du ofte flere vegetarretter på menyen.
  • Spise på etniske restauranter.
  • Søke spesifikt etter veganske restauranter.
Colourful Malay houses in Cape Town

Cape Town – byen med de aller beste veganske restaurantene

Leter du etter veganske alternativer, er Cape Town et spennende reisemål. I likhet med mange andre større byer byr også Cape Town på et vell av lekre og spennende alternativer til kjøttbaserte retter. Ser du etter veganske og plantebaserte restauranter i Cape Town, vil du derfor ikke bli skuffet. Vi anbefaler gjerne restaurantene "Lekker Vegan Cafe" og "The Sunshine Food". I tillegg organiserer byen iblant veganske arrangementer, hvor du kan lære mer om Cape Towns kulinariske kultur. Hvem vet – kanskje du vender hjem fra ferien med noen nye og smakfulle middagsretter i bagasjen!

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.