23 96 65 96
Søk
NYATI Safari-bloggen

Victoria Falls: Derfor bør du oppleve disse fantastiske fossefallene

Victoria Falls: Derfor bør du oppleve disse fantastiske fossefallene

May 14, 2020

Hvor ligger Victoria Falls?

Victoria Falls ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe. De mange spektakulære fossefallene er et av verdens sju underverker og et særdeles imponerende skue. Få naturopplevelser kan måle seg med Victoriafallenes storslåtte og overveldende vannmasser. Victoria Falls er 1,7 km bredt, og det høyeste fallet er på svimlende 108 meter. Derfor er det ikke overraskende at fossen er å finne på UNESCOs verdensarvliste. Victoriafallene ble oppkalt etter Storbritannias dronning Victoria av doktor Livingstone, som i 1855 var den første europeeren som oppdaget de majestetiske fossefallene. Lokalbefolkningen kjente naturligvis til fossen fra før, og de kalte den "Mosi-oa-Tunya", som betyr "Røyken som tordner"!

Victoria Falls: Derfor bør du oppleve disse fantastiske fossefallene

Enorme mengder vann – og dyr!

Victoria Falls er ikke bare et uforglemmelig syn, den er også en overveldende lydopplevelse. Hvert minutt fosser det hundre millioner liter vann over kanten og ned, og de kolossale vannmassene skaper store skyer av vanndamp – ikke ulikt en tordnende røyk. Disen kan ses over 20 kilometer unna, og derfor er Victoria Falls et utrolig frodig område med et rikt dyreliv. Hvis du drømmer om å få et glimt av krokodiller, flodhester, bavianer, sjiraffer, elefanter og mange andre spennende dyr, bør du med andre ord besøke naturparken på stedet.

Victoria Falls: Derfor bør du oppleve disse fantastiske fossefallene

Et vell av opplevelser for hele familien

Victoria Falls byr på store opplevelser for alle som setter pris på et realt adrenalin-kick. I området finner du nemlig muligheter for både elverafting, strikkhopping, microlight-flyturer og mye, mye mer, så hvis ikke de spektakulære fossefallene er nok til å ta pusten fra deg, har du mange andre tilbud å velge mellom, som får opp pulsen. Et besøk til Victoria Falls er imidlertid ikke bare noe for våghalsene blant oss. Her finner du også aktiviteter som golfing og vandreturer langs fossefallene, og vi inkluderer et praktfullt solnedgangscruise på Zambezi-elven i oppholdet ditt.

Victoria Falls: Derfor bør du oppleve disse fantastiske fossefallene

Sett sammen en drømmereise til Victoria Falls

Hvert år sender vi i NYATI Safari mange glade gjester til det sørlige Afrika, og hvert år vender de hjem med spennende historier om store naturopplevelser og gode minner i bagasjen. De fleste begynner med en ukes luksussafariNYATI Safari Lodge i Sør-Afrikas berømte Kruger National Park, før de reiser videre til Victoria Falls. Her velger mange å utvide besøket til de fantastiske fossefallene med en tur til Botswanas kjente nasjonalpark, Chobe National Park, som er kjent for sine store flokker av elefanter som ofte samles ved Chobe-elven. Det er også mulighet for å kombinere reisen til Victoria Falls med noen dager i den pulserende storbyen Cape Town i Sør-Afrika og du kan også avslutte med en badeferie på Mauritius eller Zanzibar. Du har med andre ord mange muligheter, og vi bestreber oss alltid på å virkeliggjøre feriedrømmene dine. Hvis du velger å kombinere safariferien din med et besøk i Victoria Falls, lover vi at du får en opplevelse for livet og et syn du aldri vil glemme.

/NYATI Safari

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.