+47 23 96 65 96
Søk

Badeferie på Zanzibar

Fra 30 995,– for 10 dager
  • Reis på luksuriøs badeferie til den eventyrlige paradisøya Zanzibar
  • Bo på første rad med utsikt til det asurblå Indiahavet, ved en privat sandstrand 
  • Skjem bort deg selv med fasiliteter og service av ypperste klasse
  • Utforsk Zanzibars spennende historie som tidligere sentrum for verdens krydderhandel 
  • Nyt øyas behagelige klima, og opplev dykking og snorkling i verdensklasse

Reisen inkluderer

  • Fly fra Oslo* til Zanzibar t/r. Siden vi kun benytter rutefly gjør vi oppmerksom på at prisen kan variere i løpet av året
  • Flyplass-transfer t/r
  • 7 overnattinger på NYATI Beach Lodge 4* i Deluxe Garden View (dobbeltrom) på Zanzibar inkl. frokost. Du kan velge å bo på flotte Sea Cliff Resort & Spa 5* på Zanzibar mot et tillegg

Du kan også velge å kjøpe enten halvpensjon eller helpensjon på NYATI Beach Lodge.

Vil du se enda mer av Afrika, kan du kombinere denne reisen med safari av ypperste klasse på vår egen NYATI Safari Lodge eller med turer til våre andre destinasjoner i det sørlige Afrika. Du kan alltid få en skreddersydd reise. Her har vi vist et forslag, og du står fritt til å forkorte, forlenge eller sette sammen reisen din på en annen måte.

*Alle fra-prisene våre er veiledende, og vi tar forbehold om endringer, feil, prisstigning og utsolgte fly

Zanzibar

Zanzibar byr på kritthvite sandstrender, asurblått hav og en rik kulturarv fra tusen år med både afrikansk, indisk, europeisk og arabisk innflytelse. Besøk hovedstaden Zanzibar Town og den historiske bydelen Stone Town (Steinbyen), som ble innlemmet på UNESCOs verdensarvliste i 2000. Her kan du gå på oppdagelsesferd i et sjarmerende kaos av smale gater, basarer og solblekede steinhus. På havet omkring Zanzibar seiler det mengder av dhows (lokale trebåter) og små joller som fiskerne har bygd selv, og som er så karakteristiske for øya. Som storprodusent av krydder går Zanzibar også under navnet Spice Island, og du bør ikke gå glipp av et besøk på en av øyas mange krydderplantasjer.

Når du reiser med NYATI Safari, kan du nyte avslappet luksus og ypperlig service rett på øyas brede, hvite sandstrender. Med utsikt over et asurblått hav er det lett å fornemme suset fra øyas storhetstid. Hotellene våre ligger ved vakre sandstrender på Zanzibars nord- og vestkyst, en perfekt beliggenhet for utforskning av øya. Dra på oppdagelsesferd over og under havoverflaten. Du kan velge mellom alt fra seiltur i en tradisjonell dhow og eksotisk dyphavsfiske til dykking og snorkling ved øyas fantastiske korallrev. Vær oppmerksom på at det er store tidevannsforskjeller på Zanzibar. Ved høyvann er det gode bademuligheter, mens du må gå et stykke ut for å komme til vannet når det er lavvann.

Få tilbud
Badeferie på Zanzibar
Inkludert dagsprogram
Badeferie på Zanzibar
Tilleggsaktiviteter på Zanzibar
Klimatabell
Kart

Inkludert dagsprogram

Dag 1: Avreisedag

Dette er dagen da dere forventningsfullt setter kursen mot Zanzibar for et luksusopphold på første rad med utsikt over øyas vidunderlige sandstrender og asurblå hav. Det er én mellomlanding på flyturen til Zanzibar.

Dag 2: Ankomst på Zanzibar

På Zanzibar venter seks herlige overnattinger på et av øyas hyggeligste strandhoteller, NYATI Beach Lodge. Hotellet ligger i vakre omgivelser ved en privat strand. Her har du utsikt til den tropiske hagen, stranden og havet. Lodgen egner seg like godt for par og familier som ønsker seg en aktiv ferie, som for reisende som foretrekker en herlig avslappende sol- og badeferie.

Dag 3–9: Tropeparadiset Zanzibar

På Zanzibar er det rikelig med muligheter for å slappe av eller for å utforske øyas mange høydepunkter til lands og til vanns. Besøk den historiske bydelen Stone Town, og få et innblikk i Zanzibars rike kultur. Zanzibar har en spennende og meget lang historie – man tror faktisk at det har bodd mennesker på øya i 20 000 år. Byen er en interessant blanding av gammelt og nytt både arkitektonisk og i levesett. De mange forskjellige folkeslagene og kulturene som i større og mindre grad har satt sitt preg på øya gjennom tidene, skaper til sammen en helt unik atmosfære. Byen har vært åsted for handel med slaver, gull og elfenben, og sjørøvere, handelsmenn og sjøfarere har tjent gode penger og vokst seg mektige her. På 1800-tallet klarte arabere fra gulfstaten Oman å jage portugiserne bort fra øya, og det ble starten på en ny periode med rikdom og blomstrende handel blant annet med krydder, noe øya er berømt for den dag i dag og forklarer kallenavnet Spice Island. Besøk også en av øyas gjenværende krydderplantasjer. Her kan du virkelig fornemme øyas storhetstid som sentrum for verdens krydderhandel. Det er en fantastisk sanseopplevelse å bli vist hvordan produksjonen av blant annet kardemomme, vanilje og svart pepper foregår, og det er lett å forstå hvorfor Zanzibar fikk kallenavnet sitt.

Dag 10: Hjemreisedag

Nyt en siste morgen på Zanzibar med en frokost i ro og mak, før det er tid for avreise til den lokale flyplassen på tampen av formiddagen. Herfra går flyet hjem til Norge med én mellomlanding underveis.

Tilleggsaktiviteter på Zanzibar

Halvdagstur til Stone Town

Ingen tur til Zanzibar er komplett uten et besøk i Stone Town, som står på UNESCOs liste over verneverdige verdensarvområder. Stone Town er full av historiske bygninger som vitner om en svunnen tid da sultaner, arabere og europeere kom til Zanzibar. På denne halvdagsturen får du se den gamle handelsbyens mest interessante severdigheter. Dagen starter med et besøk på det største markedet i Stone Town. På dette livlige markedet handler lokalbefolkningen nyfanget fisk, frukt og grønt. Her finner du en bred vifte av eksotiske frukter og et stort utvalg av urter og krydder. Etterpå går turen videre til den engelske kirken som ble oppført i 1874 akkurat der hvor slavemarkedet en gang lå. Inne i kirken kan du blant annet se alteret som er bygd oppå stedet hvor slavene ble pisket. Du får også en omvisning i de gamle slavekamrene. Turen fortsetter videre til det gamle fortet, People’s Palace og House of Wonders – herfra har du fantastisk utsikt over Forodhani-markedet og havnen. Guiden tar deg med gjennom de buktende, smale gatene i Stone Town, og du får også tid til litt shopping og til å utforske den historiske bydelen på egen hånd. Dagens siste stopp er Maruhubi Palace Ruins, som er berømt som palasset som ble bygd for å huse Zanzibars tredje sultans harem på 99 hustruer.

Du kan kombinere denne utflukten med en av de andre halvdagsturene til f.eks. Jozani-skogen, Prison Island eller krydderturen, slik at det blir en heldagstur.

Prison Island

Prison Island, også kjent som Changuu Island, ligger kun 20 minutter med båt fra Stone Town. Øya ble opprinnelig brukt som fengsel, men ble senere tatt i bruk som karantenestasjon for den britiske hæren. Selv om det ble bygd et nytt fengsel på øya senere, ble det aldri tatt i bruk. Øya har vakre sandstrender og er dekket av frodig vegetasjon. Den er det ideelle tilholdssted for mange havfugler, og det er mange flotte korallformasjoner i havet omkring øya. Prison Island er det perfekte stedet for naturelskere. Øyas mest berømte innbyggere, er de gigantiske skilpaddene. Disse utrydningstruede dyrene ble opprinnelig brakt hit fra Seychellene. Skilpaddebestanden begynte å falle for mange år siden. Årsaken var at seilskip tok dem med som levende proteinkilder, siden skilpaddene kunne overleve mange uker eller måneder uten mat. I dag skyldes reduksjonen i bestanden krypskyttere og at habitatene deres ødelegges. Skilpaddene selges til private samlere og går for en høy pris på svartebørsen.

Det er mulig å kombinere denne turen med halvdagsturen til Stone Town, slik at det blir en heldagstur.

Jozani-skogen

Jozani Forest Chwaka Bay Conservation Area er det største bevarte skogområdet på Zanzibar. Det består dels av kystskog og dels av mangrove. På denne halvdagsturen blir du med på en guidet gåtur gjennom kystskogen. Her finner du over 100 tresorter og et rikt dyreliv som blant annet omfatter aper, galagoer og spissmus. Guiden viser deg forskjellige tre- og plantearter og forteller deg hva de kan brukes til. Etter skogsturen er det tid for å lete etter de berømte og populære rødkolobus-apene. De lever kun på Zanzibar og er sterkt utrydningstruet. Per i dag er det bare omkring 1500 av dem igjen. Det er satt av tid til å se på og fotografere disse flotte apene. Etterpå fortsetter turen til mangroveskogen, hvor du vil bli guidet gjennom en labyrint av mangrover. Underveis får du se mangrovekrabber, øgler og mange forskjellige fuglearter. Hvis du vil, kan du også besøke det nærliggende sommerfuglsenteret, hvor det drives oppdrett av Zanzibars fargesprakende sommerfugler. Det er fantastisk å oppleve sommerfugler i alle mulige slags farger, former og størrelser tett på. Entré til sommerfuglsenteret er ikke inkludert.

Det er mulig å kombinere denne turen med halvdagsturen til Stone Town, slik at det blir en heldagstur.

Kryddertur – opplev Zanzibar med alle sanser

Zanzibar har alltid vært et viktig handelssentrum for krydder, og handelen mellom India, Midtøsten, Afrika og Europa ble enda viktigere for Zanzibars økonomi etter at slavehandelen ble avskaffet. På denne halvdagsturen besøker du en krydderplantasje hvor de dyrker noen av øyas viktigste kryddere, inkludert chili, muskatnøtt, kanel, pepper og vanilje. Du lærer om historien til de forskjellige krydderne samt hvordan de dyrkes og brukes, og du vil også få muligheten til å smake på dem. Du kan også kjøpe med deg krydder og såpe herfra. Underveis på turen forteller guiden om alle de andre bruksmulighetene krydderne og urtene har –kosmetiske så vel som medisinske.

Det er mulig å kombinere denne turen med halvdagsturen til Stone Town, slik at det blir en heldagstur.

Klimatabell Zanzibar

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer per dag
Nedbør (gjennomsnitt per måned)
Badetemperatur
Januar
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 25 °C
25 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 89 mm
89 mm
Badetemperatur: 29 °C
29 °C
Februar
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 26 °C
26 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 56 mm
56 mm
Badetemperatur: 29 °C
29 °C
Mars
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 153 mm
153 mm
Badetemperatur: 30 °C
30 °C
April
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimer per dag: 7
7
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 401 mm
401 mm
Badetemperatur: 29 °C
29 °C
Mai
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 255 mm
255 mm
Badetemperatur: 28 °C
28 °C
Juni
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 68 mm
68 mm
Badetemperatur: 27 °C
27 °C
Juli
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 48 mm
48 mm
Badetemperatur: 26 °C
26 °C
August
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 47 mm
47 mm
Badetemperatur: 25 °C
25 °C
September
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 50 mm
50 mm
Badetemperatur: 26 °C
26 °C
Oktober
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 97 mm
97 mm
Badetemperatur: 26 °C
26 °C
November
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 226 mm
226 mm
Badetemperatur: 28 °C
28 °C
Desember
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 25 °C
25 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 194 mm
194 mm
Badetemperatur: 29 °C
29 °C

Kart

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.