+47 23 96 65 96
Søk

Luksuriøs kjør selv-safari

Fra 17 995,– /pers. ved 4 pers.
  • Bli med på safari i verdensklasse i Sør-Afrikas berømte Kruger National Park.
  • Bo i egen, eksklusiv villa med service, tett på Sør-Afrikas største severdigheter
  • Opplev det beste av Sør-Afrika i eget tempo i egen bil, med kyndig kjøreveiledning fra NYATIs personale
  • Delta på "Big 5"-safari i NYATIs åpne safaribiler, og bli skjemt bort med ekte kokekunst mellom utfluktene

Reisen inkluderer

  • Fly fra Oslo* til Johannesburg t/r. Siden vi kun benytter rutefly gjør vi oppmerksom på at prisen kan variere i løpet av året
  • Billeie (ev. med privat engelsktalende ranger/sjåfør mot et tillegg i prisen)
  • 7 overnattinger i privat luksusvilla på Blyde Wildlife Estate 4*. Alternativt kan du velge NYATI Safari Lodge 4+*. Ring og forhør deg om mulighetene.
  • "Big 5" safari i åpne safaribiler
  • Halvpensjon
  • Fri adgang til alle fasiliteter. På Blyde Wildlife Estate er det blant annet et fullt utstyrt fitnessenter, basseng, spa, tennis, squash, restaurant, bar, grill & lounge samt concierge-service

*Alle fra-prisene våre er veiledende, og vi tar forbehold om endringer, feil, prisstigning og utsolgte fly.

Kjør selv-safari i Kruger National Park

Sør-Afrika er et sant overflødighetshorn av opplevelser og storslått natur. Særlig det nordøstlige Sør-Afrika ved Kruger National Park og Blyde River Canyon byr på et vell av naturscener og god mulighet for å oppleve Afrikas eksotiske dyreliv. Infrastrukturen i Sør-Afrika er fremragende, så det er fint mulig å kjøre rundt selv. Og på herlige Blyde Wildlife Estate kan du legge opp ditt eget program.

Blyde Estate har en fantastisk utsikt til Drakensberg, og Blyde River renner tvers gjennom området. Med to golfbaner like i nærheten og kjøreavstand til Indiahavet og Great Kruger National Park, har du mange opplevelser innen rekkevidde.

Du kan også bo på NYATI Safari Lodge med Kjør selv-pakken. Ring og forhør deg om mulighetene.

Få tilbud
Luksuriøs kjør selv-safari
Foreslått dagsprogram
Luksuriøs kjør selv-safari
Tilleggsaktiviteter på Blyde Wildlife Estate

Blyde Wildlife Estate video

Klimatabell
Kart

Foreslått dagsprogram

Fredag året rundt: Avreisedag

Dette er dagen da dere fulle av forventninger setter kursen mot Sør-Afrika. Det er avreise hver fredag, året rundt, og flyet går fra Oslo om ettermiddagen. Det er én mellomlanding på flyturen til Johannesburg.

Flyturen til Johannesburg varer i cirka 14 timer. Det er ingen tidsforskjell mellom Norge og Sør-Afrika. Det vil bli servert middag om bord på flyet, og etterpå kan dere sove fram til dere ankommer Johannesburg om morgenen. Det vil bli servert frokost før ankomst til Johannesburg.

Lørdag: Ankomst til Sør-Afrika

Du ankommer Johannesburg om morgenen. Der har NYATI sørget for at det står en bil klar til å kjøre deg til eksklusive Blyde Wildlife Estate eller NYATIs lodges ved Kruger National Park. Turen tar cirka fire timer. Sør-Afrika har en utmerket infrastruktur, og det er lett å finne fram til byen Hoedspruit, som Blyde Wildlife Estate ligger i utkanten av. Det er også mulig å fly dit og leie en bil der i stedet. På Blyde venter en privat luksusvilla på deg, med rengjøringspersonale, eget basseng, stor utsiktsterrasse og adgang til mange forskjellige fasiliteter på den store eiendommen. Nyt en lekker middag i klubbhusets restaurant, eller en aften ved bomaen, som er en sørafrikansk grillplass, hvor det er underholdning med afrikansk dans.

Søndag: Panoramaruten i Drakensberg

Start ferien med en kjøretur langs den 60 kilometer lange Blyde River Canyon, som også er kjent som Sør-Afrikas Grand Canyon, hvor dere følger den berømte panoramaruten opp i Drakensberg-fjellene (2000 moh.). Underveis kan dere gjør holdt ved flere utsiktspunkter, så du virkelig kan nyte områdets helt spesielle magi. Ruten går langs eukalyptus- og nåletrekledde fjellskråninger, hvor utallige brusende vannfall har sitt utspring. Du har mulighet til å besøke tre av de største severdighetene i Sør-Afrika. Bourke’s Luck Potholes med dype kløfter som får deg til å hive etter pusten og heve kameraet; The Three Rondavels, som er tre runde fjelltopper som ligner på en kjempeutgave av de tradisjonelle, runde afrikanske hyttene med stråtak; og til slutt Blyde River Dam, den gigantiske demningen som demmer opp Blyde-elven. Spis lunsj i den sjarmerende, lille gullgraverbyen Pilgrim's Rest. Gå ikke glipp av byens berømte pannekaker. 

Du kan selvfølgelig også tilbringe dagen på terrassen til din fantastiske villa. Nyt utsikten mot fjellene mens du koser deg med en god bok ved ditt private svømmebasseng. Alt mens et par sjiraffer rusler forbi.

Mandag: Besøk Jessica, den tamme flodhesten

Etter gårsdagens heldagstur kan det være en idé å ta en litt kortere utflukt denne dagen, for eksempel til den tamme flodhesten, Jessica. Da blir det også tid til å nyte de fantastiske omgivelsene og fasilitetene på Blyde Wildlife Estate. 

I mars 2000 fant Shirley og Tony Joubert en foreldreløs og utsultet baby-flodhest langs bredden av Blyde River. Paret “adopterte” den vesle flodhesten og kalte henne Jessica. Jessica, som har vokst opp omgitt mennesker og husdyr, er i dag en av de største severdighetene i Hoedspruit, og hit valfarter både voksne og barn for å besøke henne. På denne utflukten får du muligheten til å tilbringe en dag med Jessica, hvor hun for eksempel leker med familiens hund, blir håndmatet og kost med. Jessica er utrolig kjærlig og elsker å være nær mennesker. 

Jessicas hjem ligger cirka 5 kilometer fra Blyde Estate, og et besøk varer i omkring 1,5 time. Inngang: ZAR 75/person.

Tirsdag: Safari i Kruger National Park

Et besøk i Kruger National Park er rett og slett obligatorisk. Kruger National Park er en av Sør-Afrikas absolutt største attraksjoner. Nasjonalparken er på over 2,2 millioner hektar og byr på verdens største utvalg av ville dyr. Reis av sted tidlig om morgenen, mens solen glir opp over horisonten og lyssetter det makeløse landskapet. Husk å ha film- og fotoutstyret parat – minnerike motiver og scener står i kø og venter på å bli foreviget. I Kruger National Park får du både naturopplevelser og kan se massevis av spennende, ville dyr. I Mopane-bushen mot nord lever det spesielt mange elefanter, bøfler, impalaer, kuduer og mange andre antiloper. På den sentrale savannen er det spesielt gnuer, sebraer, geparder og løver som holder til. Og i Bush Willow mot syd, hvor det er tett gresskog, bor det mange sjiraffer, løver, hvite neshorn, hyener og antiloper. Det er mulig å oppleve “The Big 5”, så vi krysser fingrene for at du er heldig. Det finnes flere hyggelige rasteplasser inne i nasjonalparken, hvor det er mulig å ta en pause.

En tur i Krugerparken tar vanligvis en hel dag, og du må regne med en kjøretur på cirka 6 mil hver vei. Dere kjører inn i parken via Orpen Gate og fortsetter nordover. Inngangsbilletten er på ZAR 160,– for voksne og ZAR 80,– for barn under 12 år.

Om kvelden kan du ta turen til klubbhuset på Blyde Estate, hvor du kan nyte en deilig middag tilberedt av topp lokale råvarer.

Onsdag: Besøk i afrikansk landsby

Sør-Afrika er et land med store kontraster. Det er både et moderne land med en velfungerende økonomi og infrastruktur, og et land hvor det autentiske Afrika lever i beste velgående. En veldig god måte å få et innblikk i lokal kultur og tradisjoner på, er ved å besøke en lokal landsby – en såkalt township. Du får oppleve landsbyskolen for de minste, besøke en lokal familie og bli med til landsbyens heksedoktor. Du får også muligheten til å smake på noen spennende, lokale spesialiteter, bli underholdt med dans og sang og handle lokalt kunsthåndverk. Eventuelt kan du også handle inn råvarer for å lage din egen middag på det fullt utstyrte kjøkkenet ditt. 

Besøket varer i cirka 2 timer, og kjøreturen er på cirka 4 mil hver vei.

Pris: ZAR 75/person

Prisen inkluderer frokost ZAR 95/person

Prisen inkluderer stammedanseshow og middag ZAR 175/person

Torsdag: Elvesafari, Blyde Dam

Denne avslappende båtsafarien er en av de mest populære aktivitetene på Blyde Estate. Bli med på en vidunderlig tur langs Blyde-demningen, hvor dere seiler rolig av sted i en liten elvepram mens du kan se på de ville dyrene og nyte de vakre omgivelsene i dette som er verdens 3. største canyon. Seilturen varer i cirka 1,5 time, og du seiler omkring 3,5 mil hver vei. 

Pris: ZAR 100,– for voksne og ZAR 60,– for barn (2–8 år)

Nyt et glass hvitvin når du kommer hjem til din egen terrasse, mens du ser solen gå ned bak Drakensberg. Avrund kvelden med en hyggelig grillmiddag i klubbhusets boma, hvor dere underholdes med afrikansk dans.

Fredag: Moholoholo Rehabiliteringssenter

Ikke gå glipp av denne imponerende redningsstasjonen for truede, foreldreløse og skadde villdyr fra hele Sør-Afrika. Her jobber eieren Brian Jones ut fra tanken om at dyrene skal settes ut igjen i sitt naturlige miljø. De dyrene som av ulike årsaker ikke kan settes ut i naturen igjen, får pleie og omsorg på senteret og brukes i opplæringen av senterets mange besøkende, og da spesielt lokalbefolkningen. Senteret har også en annen viktig funksjon i arbeidet med å bevare truede dyrearter. Her har de nemlig lykkes i å avle opp både truede ørnearter og den sjeldne serval-katten, som de så har satt ut i det fri. 

Senteret ligger cirka 16 kilometer fra Blyde Wildlife Estate. 

Inngang: ZAR 100,– for voksne og ZAR 50,– for barn (under 13 år)

Lørdag: Avreise

Avhengig av reiseplanene dine kan det hende at du rekker en safaritur på hesteryggen, hvor du virkelig får opplevd både dyr og natur. Vi anbefaler at du har med deg ridehjelm og godt fottøy i kofferten hjemmefra. Turene tar 2–3 timer og foregår på Kapama Lodge, som ligger cirka 3,5 mil fra Blyde Estate. 

Safari på hesteryggen: ZAR 250,– for 1 time, ZAR 400,– for 2 timer, ZAR 500,– for 3 timer. 

Har du ikke tid, kan du bestille frokost i klubbhusets restaurant før du drar til flyplassen, hvor du leverer inn bilen. Har du bestilt sjåfør sammen med bilen, blir du kjørt til flyplassen, hvor sjåføren tar seg av innleveringen av bilen osv.

Søndag: Ankomst til Norge

Også hjem går flyet om natten, og du kan sove på reisen. Det serveres både middag og frokost om bord på flyet, og det er én mellomlanding underveis, før du lander i Norge omtrent midt på dagen.

Tilleggsaktiviteter på Blyde Wildlife Estate

Du kan fritt skifte ut ett eller flere av våre forslag med andre aktiviteter.

Luftballong, Blyde

Se alt ovenfra! Å sveve lydløst over landskapet er en magisk opplevelse. Turene arrangeres om morgenen, på dager da den lokale ballongskipperen har vurdert at det er “ballongvær”. Aktiviteten er nemlig svært væravhengig. Turen starter ved daggry fra Hoedspruit, cirka 4 kilometer fra Blyde Estate, og varer i omkring 4 timer, inkludert transport fra landingsstedet.

Pris: ZAR 2700,– per person inkl. forsikring. Barn under 45 kg. ZAR 1200,– (minimum 4 deltakere).

Færre enn 4 deltakere; ZAR 2920,– per person

Gepard-prosjekt

Besøk et rehabiliteringssenter for foreldreløse geparder. Senteret er også hjem for løver, sebraer, flodhester og Afrikas sjeldne villhunder. Turen guides av en kunnskapsrik, engelsktalende ranger, og du kommer helt tett på dyrene mens du lærer om hva som kjennetegner dem. Du får også høre om innsatsen som gjøres for dem på senteret. Besøket varer i cirka 1½ time, og senteret ligger omkring 3,5 mil fra Blyde Estate.

Inngang: ZAR 120,– for voksne, ZAR 50,– for barn

Helikoptertur

Blyde Wildlife Estate ligger i et privat naturreservat, midt i den afrikanske bushen. Det er omgitt av et enestående plante- og dyreliv og har majestetiske Drakensberg som kulisse. Bli med på en helikoptertur over Blyde naturreservat og langs vakre Blyde River. Få panoramautsikt over bushen med Drakensberg i bakgrunnen på en tur som tar omkring 20 minutter. Helikopteret tar av fra Blydes egen start- og landingsplass, og du flyr med en erfaren, sertifisert pilot.

Hans Merensky Golfbane

Sør-Afrika er kjent for å ha noen av verdens mest populære golfbaner. Liker du golf, bør du definitivt ta deg en runde på en av landets beste golfbaner – den fantastiske 18-hullsbanen Hans Merensky Golf Course. Den ligger bare en times kjøretur fra Blyde Estate. Banen er middels stor og er kåret til “Best Walk” av Golf Digest. Her har Afrikas ville dyr fortrinnsrett – også på greenen. Sjiraffer, antiloper og vortesvin krysser hjemmevant fairwayen og minner deg på at du faktisk spiller golf på deres hjemmebane – den sørafrikanske bushen. Blyde Estate er golfbanemedlem, og det gir meget rimelige green fees. Man kan leie både golfutstyr og golfbil på stedet.

Drakensig Golf Club

Denne idylliske 9-hulls golfbanen ligger litt utenfor Kruger National Park, i nærheten av den hyggelige byen Hoedspruit. Fra banen kan du nyte utsikten til de imponerende Drakensberge-fjellene og Sør-Afrikas storslåtte natur. Drakensig-banen er spesielt kjent for sine mange forskjellige tresorter og et helt ekstraordinært fugleliv, og du kan også være heldig å oppleve ville dyr på banen. Banen kan spilles i løpet av en formiddag, og den ligger bare omkring 16 kilometer fra Blyde Estate. Golfklubben tilbyr både undervisning, green fee og leie av utstyr til rimelige priser.

Klimatabell NYATI, Kruger National Park

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer per dag
Nedbør (gjennomsnitt per måned)
Januar
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 93 mm
93 mm
Februar
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 93 mm
93 mm
Mars
Dagtemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 68 mm
68 mm
April
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 37 mm
37 mm
Mai
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 14 mm
14 mm
Juni
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 11 mm
11 mm
Juli
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 12 mm
12 mm
August
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 9 mm
9 mm
September
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 26 mm
26 mm
Oktober
Dagtemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 43 mm
43 mm
November
Dagtemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 66 mm
66 mm
Desember
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 94 mm
94 mm

Kart

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.