23 96 65 96
Søk

NYATI Safari & Rovos Rail

Fra 56 495,– /pers. for 18 dager
 • Start ferien med 3 netter i Cape Town, inkludert utflukter til berømte Taffelfjellet samt Kapphalvøya og Kapp det gode håp
 • Reis bakover tiden om bord på det eksepsjonelle toget Rovos Rail i Pullman Suite, hvor opplevelser, gastronomi, historie og luksus er satt i høysetet. Du får 2 netter på toget, som stopper underveis for utflukter til Matjiesfontein og Kimberley.
 • Ved ankomst til den livlige hovedstaden Pretoria blir du hentet og kjørt til Courtyard Hotel Arcadia for et 3-netters opphold. Med hotellet som utgangspunkt blir du tatt med på utflukt til Apartheid-museet og diamantgruven Cullinan sammen med en privat guide. 
 • Transport til Johannesburg lufthavn, og fly til Hoedspruit lufthavn ved Kruger National Park
 • 7 netters luksusopphold på NYATI Safari Lodge, som ligger rett ut mot Kruger National Park. Her får du din egen, eksklusive River Bungalow med privat terrasse ut mot Olifants River.
 • All inclusive, dvs. at alle måltider, lokale drikkevarer samt et stort, daglig safariprogram er inkludert på NYATI Safari Lodge

BESTILL REISEN DIN NÅ, OG FÅ FRI ANGRERETT FRAM TIL 31. DESEMBER 2022!

Reisen inkluderer

 • Fly fra Oslo til Cape Town (avreise torsdag hele året). Siden vi kun benytter rutefly gjør vi oppmerksom på at prisen kan variere i løpet av året.
 • Fly fra Johannesburg til Hoedspruit lufthavn ved Kruger National Park
 • Fly fra Hoedspruit til Oslo
 • Alt av flyplasstransfer t/r 
 • Alt av transfer mellom tog og hotell t/r
 • 3 dagers togreise i privat Pulmann-suite om bord på Rovos Rail, med fullpensjon inkludert drikkevarer og to utflukter underveis.
 • 3 overnattinger med frokost på Commodore Hotel, Cape Town
 • 2 utflukter ved Cape Town
 • 3 overnattinger med frokost i Pretoria på Courtyard Hotel Arcadia
 • 2 utflukter ved Pretoria
 • 7 overnattinger på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dobbeltrom)
 • All inclusive, det vil si at alle måltider og drikkevarer er inkludert på NYATI Safari Lodge:

o    Frokost, lunsj og 3-retters middag

o    Utsøkte lokale viner, sprit, øl, vann samt alkoholfri øl og vin

o    Frisk frukt på forespørsel hele dagen

o    Bobler og frokost i bushen

 • Gallamiddag med show, musikk og dans hver fredag
 • Driving range-konkurranse: Hvem kan slå lengst?
 • Pétanque-konkurranse med premier
 • Inkludert safariprogram på NYATI Safari Lodge:

o    "Big 5"-safaridag i åpne safaribiler i vårt 10 000 hektar store, private område i Greater Kruger National Park

o    "Big 5"-sundowner med bushmiddag under stjernene på Lion King og påfølgende nattsafari

o    Bushvandring med velsmakende frokost i bushen og musserende vin på et vakkert utsiktspunkt

o    Solnedgangssafari i åpne safaribiler, inkl. drikke og snacks på utsiktspunkt

o    Bushvandringer i storslått natur, ledsaget av profesjonelle rangere

o    To daglige game drives (safariturer i åpen bil), morgen og ettermiddag

 • Adgang til safarilodgens driving range og golfinstruktør
 • Adgang til lodgens fitness-rom

Inkludert som ekstraordinært tillegg på alle reiser til og med 2022:

o    Heldagstur til Drakensberg

o    Halvdagstur til Moholoholo rehabiliteringssenter – et senter for truede dyrearter

o    ½ pris på første behandling i NYATIs Bush Spa

Vær oppmerksom på at bushvandringer og solnedgangssafari på NYATI Safari Lodge kun er mulig i den grad det ikke kommer i konflikt med resten av aktivitetsprogrammet. Det kan variere hvilken ukedag de forskjellige utfluktene/aktivitetene gjennomføres på.

Vil du oppleve enda mer av Afrika, kan du kombinere denne reisen med Garden RouteZimbabweZanzibar og mange andre reisemål. Vi kan alltid skreddersy reisen etter dine ønsker. Her har vi vist et forslag, og du står fritt til å forkorte, forlenge eller sette sammen reisen din på en annen måte.

*Vær oppmerksom på at det kan forekomme flytillegg på Oslo-avganger. Alle fra-prisene våre er veiledende, og vi tar forbehold om endringer, feil, prisstigning og utsolgte fly.

Verdens mest luksuriøse tog

Spisevognen er et naturlig sentrum, men toget har også lounge, bar, salong, bibliotek, utsiktsvogn og, naturligvis, din private suite. Toget har bare plass til 72 gjester i 36 vakkert innredede suiter, som faktisk er verdens mest romslige togsuiter. Suitene er innredet i viktoriansk stil, med flotte trepaneler og alt du kan drømme om av moderne komfort; behagelige senger, eget badeværelse med marmor og forgylte kraner, garderobe, minibar pluss gåsedunsfylte dyner og hodeputer. Suitene har til og med separat klimaanlegg, slik at du selv kan regulere suitens temperatur. Suitene har plass til to personer, og det er mulig å velge mellom to enkeltsenger eller en romslig dobbeltseng. Alle suiter har et lite barskap som fylles med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Romservice er tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Rovos Rail "The Pride of Africa"

For mange som besøker Sør-Afrika, representerer den to dager lange, eventyrlige togreisen mellom Pretoria og Cape Town den ypperste måten å se landet på. Med Rovos Rails “The Pride of Africa” reiser du ca. 1600 km gjennom Sør-Afrika, og avreise kan skje både fra Cape Town og Pretoria. 

Togreisen går gjennom spektakulære fjellkjeder, gresslettene på det gullrike Highveld, Great Karoo-ørkenens golde landskap og det frodige og naturskjønne vinområdet. Høydepunkter på turen inkluderer et besøk i verdens diamanthovedstad, Kimberley, og den 100 år gamle historiske stasjonsbyen Matjiesfontein, som er et lite stykke England midt i Karoo-ørkenen. Underveis kan du nyte førsteklasses service om bord på verdens mest luksuriøse tog.

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariopplevelse. Her bor du i din egen, eksklusive River Bungalow i Sør-Afrikas berømte Kruger National Park, med panoramautsikt over Olifants River – Elefantelven – og den sørafrikanske bushen. Fra din egen private terrasse kan du følge med på det rike dyrelivet langs elven. Reiser dere flere sammen, kan dere velge å bo i våre nye Rhino-luksustelt på 75 m2 med plass til 2 voksne og 2 barn, i våre luksuriøse, private Olifant Villa-suiter på 200 m2 med eget basseng og plass til hele familien eller i vår helt private Cheetah Camp på 500 m2, hvor dere får deres egen sjåfør/ranger, eget safariprogram og egen kokk.

Oppholdet på NYATI Safari Lodge er all-inclusive, det vil si at et komplett safariprogram samt alle måltider og lokale drikkevarer er inkludert, også på turene. Det store safariprogrammet vårt inkluderer to safariturer daglig i åpne biler (game drives), bushvandringer, sundowners og nattsafari, og du kan fritt bli med på alt. Mellom aktivitetene er det satt av tid til å slappe av i lodgens store basseng-, lounge- og barområde, en behandling på NYATIs Bush Spa eller tilvalgsaktiviteter som f.eks. tur med luftballong, elvesafari og golf. 

Måltidene på NYATI Safari Lodge er et høydepunkt i seg selv. På ekte Karen Blixen-vis serveres det kulinariske godbiter i stearinlysets skjær, enten langs vakkert dekkede bord eller i “bomaen”, den tradisjonelle afrikanske grillplassen. En gang i uken drar vi ut i bushen, hvor du kan nyte solnedgangen med noe avkjølende i glasset, mens vi dekker på til sørafrikansk "braii" under stjernehimmelen. Til alle måltider serverer vi lokale viner, og mellom safariturene kan du fritt benytte deg av baren på lodgen. Les mer om NYATI Safari Lodge her.

Få tilbud
NYATI Safari & Rovos Rail
Dagsprogram
NYATI Safari & Rovos Rail
Tilleggsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari Lodge video

Klimatabell
Kart

Dagsprogram

Torsdag: Avreisedag

Endelig kan du forventningsfullt sette kurs for Sør-Afrika og et herlig opphold.

Fredag: Ankomst til Cape Town

Ved ankomst i Cape Town blir du mottatt av vår lokale representant, som sørger for at du blir kjørt til hotellet ditt i nærheten av populære V&A Waterfront. Her bor du tett på livet i byen, med hyggelige restauranter, kafeer, gallerier, butikker og musikkscener.

Lørdag: Rundtur i Cape Town

En privat halvdagstur, hvor du besøker den gamle bydelen med sine mange godt bevarte, historiske bygninger samt noen av Cape Towns sjarmerende og svært forskjellige forsteder. Hør historiens vingesus ved Castle of Good Hope og byens rådhus, hvor Nelson Mandela holdt sin første tale etter løslatelsen fra Robben Island. Turen går også forbi parlamentsbygningene, Sør-Afrikas eldste kirke Groote Kerk, og katedralen St. George. Det blir også tid til å gå en tur i Company Gardens, se museene og oppleve Green Market Square. 

Underveis får du se de fargerike og interessante Malay-husene, som er innhyllet i Orientens mystikk og deilige krydderdufter. Her kan du knipse dine egne postkortbilder av de ikoniske og fargesprakende husene. Til slutt tar du turen opp på det over 1000 meter høye Taffelfjellet. Her får du virkelig følelsen av å stå på verdens tak og kan nyte en spektakulær 180-graders panoramautsikt. Underveis på utflukten kjører du langs Atlanterhavskysten, via Sea Points flotte strandpromenader og den velstående bydelen Camp’s Bay.

Turens rute og program kan tilpasses individuelle ønsker. Det er for eksempel mulig å bli med på en kort omvisning på en diamantfabrikk. Dette avtales med guiden på stedet.

Søndag: Kapp-halvøya og Kapp det gode håp

Utflukten rundt på Kapp-halvøya er en virkelig fantastisk tur som vi anbefaler på det varmeste. Kapp det gode håp – det nest sydligste punktet på det afrikanske kontinentet – er både legendarisk og imponerende. På denne halvdagsturen får du oppleve hele Kapp-halvøyas kystlinje. Gled deg til svingete og bratte fjellveier som forbinder viker og sandstrender med landsbyer og fiskesamfunn. Underveis blir det stopp i Simon's Town, en marinebase, med mange vakre viktorianske hus, samt i Boulder, hvor du kan komme helt tett innpå en pingvinkoloni (inngangsbillett ikke inkludert).

Fra Hout Bay kan du seile ut med glassbunnbåt til selene som soler seg på Seal Island (OBS: Båtturen er ikke inkludert i prisen).

På spissen av Kapp-halvøya ligger det et naturreservat, hvor du får oppleve en vakker, men barsk og særegen natur med karakteristisk Fynbos-vegetasjon. Ta den gamle tannhjulsbanen (ikke inkludert) opp til fyret, hvor du får den perfekte utsikt over Kapp det gode håp. Veien hjem til Cape Town går via panoramaruten langs Chapman's Peak, en vei som hever seg høyt over havet og snor seg gjennom de vakre forstedene Llandudno, Clifton og Camp's Bay.

Mandag: Avreise fra Cape Town

Etter frokost blir du kjørt til plattform 23 på Cape Town Station for avgang med Rovos Rail kl. 11:00. Toget fortsetter innover i landet til Worcester. 

Togreisen går gjennom spektakulære fjellkjeder, gresslettene på det gullrike Highveld, Great Karoo-ørkenens golde landskap og det frodige og naturskjønne vinområdet. Høydepunkter på turen inkluderer et besøk i verdens diamanthovedstad, Kimberley, og den 100 år gamle historiske stasjonsbyen Matjiesfontein, som er et lite stykke England midt i Karoo-ørkenen. Underveis kan du nyte førsteklasses service om bord på verdens mest luksuriøse tog.

Spisevognen er et naturlig sentrum, men toget har også lounge, bar, salong, bibliotek, utsiktsvogn og, naturligvis, din private suite. Toget har bare plass til 72 gjester i 36 vakkert innredede suiter, som faktisk er verdens mest romslige togsuiter. Suitene er innredet i viktoriansk stil, med flotte trepaneler og alt du kan drømme om av moderne komfort; behagelige senger, eget badeværelse med marmor og forgylte kraner, garderobe, minibar pluss gåsedunsfylte dyner og hodeputer.

Mandag: Matjiesfontein

Klokken 18.00 blir det besøk i den historiske landsbyen Matjiesfontein, som er et lite stykke opprinnelig England midt i den sørafrikanske ørkenen Karoo. Her kan du bli med på en omvisning i den perfekt bevarte viktorianske byen, som ble grunnlagt av skotten James Douglas Logan i 1890 som et forfriskningsstopp. Byen kan også skilte med et imponerende museum på togplattformen. 

Tirsdag: Kimberley

Kimberley, verdens diamanthovedstad, som også er kjent som Diamond City. Her kan du få med deg en rundtur i byen og et besøk til Diamantmuseet og verdens største menneskeskapte utgravning, “Big Hole”.

Onsdag: Ankomst Pretoria

Kl. 12.00 ankomst til Rovos Rail sin private og imponerende Capital Park Station i Pretoria, hvor togreisen ender. Du blir hentet på stasjonen og kjørt til det deilige Courtyard Hotel Arcadia i Pretoria. Hotellet har en flott beliggenhet nær de ikoniske regjeringsbygningene, ambassadene, universitetene samt shopping og underholdning. Her er alle mulighetene for et ekstremt behagelig opphold.

Torsdag: Cullinan diamantgruve

Dagen byr på en spennende tur til diamantgruven Cullinan. Gruven er oppkalt etter den største diamanten av smykkekvalitet som er funnet så langt. Den ble funnet 26. januar 1905 og veide 3 106,75 karat. Selve formen indikerte at den hadde blitt brutt av et enda større stykke, som imidlertid ikke er funnet ennå. Over tid er det gravd ut 255 diamanter på over 100 karat, og omtrent en fjerdedel av verdens diamanter på over 400 karat kommer herfra. Videre er det det eneste stedet i verden som utfører Cullinan Star Cut sliping, en unik 66 fasettsliping! På turen er du utstyrt med vernehjelm og utstyr, før turen går de 763 meter ned i dypet. Merk: Verken barn under 16 år eller kamera er tillatt på denne turen.

Fredag: Bytur og ekskursjon til Apartheid -museet

Dagen tilbyr en heldagstur med et besøk til byens berømte apartheidmuseum. Opplev historiens sus her på en tur gjennom 22 utstillingsområder, som hver gir deg hele den sørafrikanske historien gjennom en blanding av bilder, filmer, tekst og effekter. Underveis vil du få en dypere forståelse av hvordan apartheid kunne ha sitt opphav og hvor landet er i dag. Etter besøket vil din private guide kjøre deg videre til Soweto -distriktet, som om noe står for et symbol på svart bevissthet og motstand mot apartheidregimet. Det er avgang kl 08.00 og lunsj serveres underveis.

Lørdag: Avreise fra Pretoria

Transfer fra hotellet til Johannesburg flyplass hvor turen fortsetter med innenlandsflyvninger til den lokale flyplassen ved Kruger nasjonalpark. Vi flyr deg det siste stykket (ca. 1 times flytur) opp til den lokale flyplassen ved Krugerparken. Dermed slipper du en kjøretur på 5–6 timer. På flyplassen blir du tatt imot av en NYATI-medarbeider som kjører sammen med deg til NYATI Safari Lodge. På NYATI Safari Lodge ønskes du velkommen på ekte afrikansk vis, med sang og forfriskninger, etterfulgt av en deilig lunsj og et kort orienteringsmøte. Etterpå kan du finne deg til rette i de nydelige omgivelsene og for eksempel nyte en cocktail på terrassen mens du skuer utover Olifants River og den afrikanske bushen før kveldens velkomstmiddag.

Bushvandring, sundowner, bushmiddag og nattsafari

Tidlig på morgenen kan du bli med på safarivandring på NYATIs eiendom sammen med en av våre profesjonelle rangere. Rangeren forteller om områdets flora og fauna, og siden dyrene er veldig aktive på morgenen, kan du være så heldig at du får se både neshorn, sjiraffer, flere antilopearter, sebraer, vortesvin og forskjellige fugler. Du lærer å følge dyrene ved å lese sporene de etterlater seg når de ferdes i naturen. Det kan være ting som knekte grener, ekskrementer, fotspor og annet. Foretrekker du å bli kjørt rundt, kan du velge å bli med på morgensafari i en de åpne safaribilene våre. 

Etter vandreturen serveres det en lekker frokostbuffé på utsiktsterrassen, og du har tid til å slappe av litt før ettermiddagens safaritur. Den starter etter en deilig lunsj på utsiktsterrassen. Nå får du muligheten til å se "The Big 5". Dette er den tradisjonelle jaktbetegnelsen for de fem store, klassiske villdyrene – elefanten, bøffelen, løven, leoparden og neshornet. Våre lokale rangere guider deg rundt, og er du heldig, kan du oppleve alle fem på samme dag. Turen avsluttes på vårt eventyrlige sundowner-sted, Lion King, som byr på enestående utsikt over bushen. Her du kan nyte Sør-Afrikas eksotiske solnedgang akkompagnert av noe kaldt i glasset og litt å tygge på. Imens disker kokketeamet vårt opp med en ekte sørafrikansk "braai", altså en herlig bushmiddag under stjernene. Kokkene våre tryller litt ekstra med gode lokale råvarer, og serverer for anledningen den tradisjonelle gryteretten potjie ("poike"), basert på den opprinnelige NYATI-oppskriften. Gled deg til smaken av Sør-Afrika! Merk: Bushmiddag gjennomføres kun når værforholdene tillater det. Gjør de ikke det, blir det middag i bomaen eller på lodgens restaurant.

Etterpå blir det en spennende nattsafari gjennom bushen i våre åpne safaribiler med store lyskastere som gjør det lettere å få øye på de ville dyrene. Det er utrolig stemningsfullt å si "god natt" til bushen i skumringen, og det er ekstra spennende å "jakte" i tussmørket når også rovdyrene er på jakt.

Fuglesafari, ettermiddagssafari og sundowner

Mandag morgen kan du bli med på morgensafari i våre åpne safaribiler, og denne dagen fokuserer rangerne spesielt på fuglelivet i Krugerparken. Turen går forbi Hippo-sjøen og nedover langs elven. Her har vi størst mulighet til å få se noen av områdets mange fargesprakende fugler. Og selvfølgelig er det gode muligheter til å få sett andre ville dyr også. Hvem vet, kanskje dette er morgenen hvor du får øye på neshornet eller leoparden? 

Etterpå kan du nyte en deilig lunsj på den herlige terrassen vår med utsikt over Olifants River og slappe av ved bassenget før det er tid for solnedgangssafari på tampen av dagen. Nå kan du igjen være heldig og oppleve "Big 5" i tillegg til antiloper, sebraer, vortesvin, sjiraffer og gnuer i skumringen. På veien hjem gjør vi holdt ved et av våre vakre NYATI-utsiktspunkter. Her kan du nyte et glass vin eller en brus mens du ser solen gå ned bak Drakensberge. Om kvelden dekkes det et vakkert bord på terrassen på NYATI Safari Lodge, hvor sjefskokken vår serverer en lekker 3-rettersmeny.

Tilvalgsaktiviteter: Golf, quad bike-safari og township-tur

Morgensafari, ettermiddagssafari og sundowner

Hvis du ikke allerede har sett "The Big 5", får du i dag enda en mulighet til å se blant annet bøfler, elefanter og sjiraffer. Torsdagen starter med en tidlig morgensafari. Rangerne vil ha spesielt fokus på floraen og faunaen som omgir dere overalt på NYATIs eiendom og i Krugerparken ellers. Du får høre om trærne, buskene, plantene og gresstypene som omgir dere, og selvfølgelig også alle fuglene og dyrene dere treffer på i løpet av morgenen. Du får også høre om hvordan årstidenes gang utspiller seg i viltreservatet – hvordan klimaet er og hvordan regn og tørke påvirker de ville dyrene i reservatet. 

Du får litt tid til å slappe av før lunsjen serveres på den hyggelige utsiktsterrassen vår. Om ettermiddagen kan du bli med på nok en safari og forhåpentligvis få øye på noen av parkens mange ville dyr. På denne turen vil rangerne våre fortelle deg om noen av de mindre dyrene som også bor i Krugerparken – for eksempel slanger, skorpioner, insekter og termitter – og hvilken betydning de har for de større dyrene. Safarituren avsluttes på vårt naturskjønne sundowner-sted nær NYATI Bush Camp, hvor du får servert en liten forfriskning mens du kan nyte den stemningsfulle solnedgangen over bushen. Når du kommer hjem til lodgen mett av opplevelser etter en fascinerende safaridag, serverer vi en lekker trerettersmiddag i restauranten.

Bushvandring med frokost og safari ved elven

Start dagen med en safarivandring i soloppgang mens NYATIs rangere forteller om stort og smått i naturen omkring dere. Vandreturen ender på et av de flotte utsiktspunktene på NYATIs egen eiendom. Her, midt i bushen under akasietrærne, serverer NYATIs kokker en velsmakende frokost med musserende vin mens dere kan nyte uhindret utsikt til dyrelivet i området. Det er mulig å bli kjørt hit hvis du ikke kan eller ønsker å delta på bushvandringen, men likevel har lyst til å få med deg en storslått frokost i det fri. Etter bushfrokosten tar rangerne våre deg med på en liten safaritur i bil på vei tilbake til lodgen – hvis du ikke skal rett videre på en av tilvalgsaktivitetene våre. 

Etter morgenens opplevelser og gårsdagens "Big 5"-safari har du kanskje behov for å slappe av litt ved bassenget eller i hengekøyen på din egen utsiktsterrasse fram til en deilig lunsj serveres på utsiktsterrassen. På ettermiddagen kan du bli med på en stemningsfull solnedgangssafari langs Olifants River. Her vil rangerne våre fokusere spesielt på de tre store dyrene man ofte kan se langs elven: flodhesten, nilkrokodillen og, hvis du er heldig, det svarte neshornet som kan være vanskelig å spore opp. Vi kjører i åpne safarijeeper, slik at du kan nyte utsikten over elven før dyrene går til ro og mørket senker seg over det storslåtte landskapet. Om kvelden er det igjen tid for en lekker middag på den overbygde terrassen.

Tilvalgsaktiviteter: Elvesafari og quad bike-safari

Panoramaruten i Drakensberg

Vi reiser fra lodgen tidlig om morgenen og setter kurs mot de storslåtte Drakensberg-fjellene. Foran deg ligger det en hel dag full av eventyrlige naturopplevelser. Turen går til Drakensberg, hvor vi følger den berømte panoramaruten langs den 60 km lange Blyde River Canyon – også kjent som Sør-Afrikas Grand Canyon. Drakensberg-fjellene er godt og vel 2000 meter høye og ligger i naboprovinsen, Mpumalanga. Underveis gjør dere holdt ved flere utsiktspunkter, så du virkelig kan få nyte områdets helt spesielle magi. Ruten går langs eukalyptus- og nåletrekledde fjellskråninger, hvor utallige brusende vannfall har sitt utspring. Turen går innom tre av de største severdighetene i hele Sør-Afrika: Bourke’s Luck Potholes med dype kløfter som får deg til å hive etter pusten og heve kameraet; The Three Rondavels, som er tre runde fjelltopper som ligner på en kjempeversjon av de tradisjonelle, runde afrikanske hyttene med stråtak; og til slutt selve høydepunktet, Blyde River Canyon, hvor vi gjør holdt ved områdets vakreste utsiktspunkt som byr på helt enestående fotomuligheter. I tillegg besøker vi den hyggelige gullgraverbyen Pilgrim’s Rest, og underveis dekker vi opp til lunsj på ekte Karen Blixen-vis. Lunsj er inkludert i turen. Du kommer tilbake til lodgen sent på ettermiddagen.

Om kvelden blir det tradisjonell afrikansk braai på lodgens åpne grillplass – bomaen. Etterpå tar en av rangerne våre deg med til lodgens driving range, hvor du kan kikke på stjernehimmelen. Det er en helt utrolig opplevelse å se alle stjernene som funkler på den svarte nattehimmelen over bushen.  

Tilvalgsaktiviteter: Luftballong, den tamme flodhesten Jessica og quad bike-safari

Moholoholo, sundowner og avskjedsmiddag

På denne dagen serveres frokost kl 07:00 på lodgen, hvoretter du kjører ca 1,5 time til Moholoholo rehabiliteringssenter.

Moholoholo er et av de absolutte høydepunktene på denne turen, hvor du vil oppleve hvor mye som gjøres for rehabilitering og utsetting av truede, foreldreløse og skadde dyreliv. Brian Jones, som leder rehabiliteringssenteret, har tatt vare på denne typen dyr siden han var 4 år (!), Og har ved flere anledninger blitt invitert til utlandet for å fortelle om det flotte arbeidet som gjøres lokalt på Moholoholo rehabiliteringssenter.

Dyrene som har blitt for skadet for utsetting bor på Moholoholo -senterets område, akkurat som senteret forsker på dyrs oppførsel, med et spesielt fokus på gribber, ettersom ganske mange av denne arten blir brakt til sentret med tegn på forgiftning. Videre forskes det på leopardenes territoriale migrasjonsmønster, og i noen tilfeller utstyrt med en GPS -krage.

Den lette turen rundt senteret tar ca. 1,5 time, og her vil du oppleve hvor mye som gjøres for å beskytte det sørafrikanske dyrelivet. Det vil være god mulighet til å ta bilder underveis, akkurat som vi anbefaler deg å se inn i butikken.

Formålet med senteret er å øke bevisstheten om miljøendringer, ikke bare i Sør -Afrika, men rundt om i verden.

Vi forventer å være tilbake på Nyati Safari Lodge rundt kl. 13-13: 30, hvoretter lunsj serveres.

På fredag frister vi deg også med en siste solnedgangssafari, hvor vi stopper ved vårt vakre utsiktspunkt Elephant Hill. Her kan du nyte en forfriskning til solnedgangen over Olifants River og Hippo Lake. Det er en magisk opplevelse å si farvel til den sørafrikanske bushen en siste gang. Hjemme på lodgen avsluttes en fantastisk dag med dans og musikk, hvor vår lokale dansegruppe vil fremføre et fantastisk show. Etterpå er det en avskjedsmiddag ved vakkert dekkede bord på den overbygde terrassen med utsikt over elven Olifants.

Tilvalgsaktiviteter: Luftballong, fisketur, quad bike-safari og den tamme flodhesten Jessica.

Lørdag: Avreise mod Norge

Etter frokost blir du kjørt til den lokale flyplassen, og derfra går turen videre med innenriksfly til Johannesburg. Avhengig av de aktuelle flyforbindelsene til Europa eller din neste destinasjon, må du regne med en del ventetid i Johannesburg. Du kan imidlertid glede deg over en hyggelig flyplass med gode spise- og shoppingmuligheter. Du kan også velge å fordrive ventetiden med en tur til Johannesburg. Her kan du blant annet oppleve den sørafrikanske townshipen Soweto, som spilte en viktig rolle i oppgjøret med apartheid. Vær oppmerksom på at denne muligheten avhenger av avgangstidene dine. Du bestiller denne utflukten via vårt salgskontor i Norge.

Søndag: Ankomst til Norge

Det er én mellomlanding underveis før du ankommer Norge.

Vær oppmerksom på at ukedagene for hver aktivitet på Nyati Safari Lodge kan variere på grunn av værforholdene.

Det er f.eks. vanskelig å oppleve den vakre afrikanske stjernehimmelen i overskyet vær. Deretter flyttes aktiviteten til en kveld det passer bedre.

Tilleggsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

Elvesafari med bushvandring og game drive

Bli med på en opplevelsesrik tur til fots, til vanns og i åpne safaribiler gjennom Greater Kruger National Park. Turen starter tidlig om morgenen med en safarivandring gjennom bushen. Underveis forteller en av NYATIs rangere deg om plante- og dyrelivet som omgir dere. Gåturen avsluttes med en herlig utendørsfrokost tilberedt av NYATIs kokker på et av NYATIs vakre utsiktspunkter. Deretter går turen videre med bil til den oppdemmede delen av Olifants River, hvor du ankommer omtrent midt på dagen. Om bord i en elvepram legger du ut på en herlig båttur i rolig tempo gjennom Krugerparken. Underveis vil du se noen av de mange dyreartene som trives langs elven. Vann fungerer som et naturlig trekkplaster på dyr, så her får du oppleve mengder av fugler samt små og store dyr som slukker tørsten, mens dovne flodhester og lurende krokodiller beveger seg omkring i elven. Det serveres deilig lunsj om bord på båten, hvor du kan sitte og nyte bushens lyder og utsikten til alle de ville dyrene.

Etter båtturen venter enda et safarieventyr på deg. Du blir hentet i en av NYATIs åpne safaribiler og tatt med på en stemningsfull solnedgangssafari gjennom Greater Kruger National Park, hvor det er gode muligheter for å få sett “Big 5”. Safariopplevelsen avsluttes på et av NYATIs vakre sundowner-utsiktspunkter. Her kan du se solen gå ned over bushen mens du nyter noe kaldt og godt i glasset og litt snacks før turen går tilbake til lodgen.

Vær oppmerksom på at aktiviteten er væravhengig. Lunsj er inkludert. Avgang fra lodgen tidlig om morgenen, retur rett etter solnedgang. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 1 350,

Ferskvannsfiske

Fisketurer er både avstressende og spennende på én og samme tid – kanskje mer spennende enn jakt til og med ... På fisketur har du nemlig enda mindre innflytelse over resultatet og er prisgitt vær og vind – og fiskene naturligvis, som til sjuende og sist selv bestemmer om de vil bite på kroken eller ikke. Bli med en profesjonell NYATI fiskeinstruktør på fisketur, og mål krefter med blant annet 

 • maller (common catfish) på opptil 50 kg
 • sølvmaller (silver catfish) på opptil 30 kg
 • tilapia på opptil 2 kg
 • yellowfish på opptil 3 kg
 • karper (common carp) på opptil 14 kg

Turen starter tidlig om morgen med en kopp kaffe på NYATI Safari Lodge før avgang. Framme ved båten serveres en lett morgensnack med kaffe/te til, før dere legger ut på Olifants River. De neste 3½ timene kan du nyte en båttur i ro og mak. Opplev fantastisk natur og vær omgitt av bushens ville dyr mens du prøver å lokke en fisk eller to til å bite på. Hva slags og hvor stor fisk du kan få avhenger av årstid og kan også variere fra båttur til båttur. Men elva byr på gode fiskesjanser, og instruktøren kjenner den ut og inn og vet hvor det er best å fiske i den enkelte årstiden. Omkring klokken 10.30 avsluttes fisketuren på land med en god brunsj, før turen går tilbake til lodgen.

Fiskeutstyr (sportsfiskestang og -hjul) og løyve er inkludert i prisen. Minimum to deltakere.

Pris per person ZAR 1 500,

Golf på Hans Merensky

Sør-Afrika har også golfbaner i verdensklasse og er på mange måter et paradis for golfspillere. Hvis du er glad i golf, må du ikke gå glipp av muligheten til å spille en omgang blant Afrikas ville dyr. Du kan for eksempel gå en runde på den spennende 18-hulls Hans Merensky-banen som ligger cirka en times kjøring fra NYATI Safari Lodge. Det er en middels stor bane, og den ligger rett på grensen til verdensberømte Kruger National Park. Her har de ville dyrene fortrinnsrett – selv på greenen. Sjiraffer, antiloper, aper og vortesvin krysser hjemmevant fairwayen og minner deg på at du faktisk spiller golf på deres hjemmebane – den sørafrikanske bushen. I vannhullene ligger krokodiller og flodhester og koser seg, så husk å ta med deg ekstra baller. Området hvor banen ligger, var en gang en del av nasjonalparken, og du kan glede deg til en helt usedvanlig golfopplevelse i fantastiske omgivelser. Merk: Det er strenge vanningsrestriksjoner i området, og det betyr dessverre at banekvaliteten ikke er på topp. Husk forøvrig også at du kan trene på golfsvingen din på driving rangen hjemme på NYATI Safari Lodge. Minimum to deltakere.

Pris per person ZAR 1 350,

I tillegg kommer leie av golfutstyr på Hans Merensky Golfbane til ZAR 200,– per sett og leie av golfbil ZAR 210,–.

Heldagstur til Drakensberg

Turen går til Drakensberg, hvor vi følger den berømte panoramaruten langs den 60 km lange Blyde River Canyon – også kjent som Sør-Afrikas Grand Canyon. Drakensberg-fjellene er godt og vel 2000 meter høye og ligger i naboprovinsen, Mpumalanga. Underveis gjør dere holdt ved flere utsiktspunkter, så du virkelig kan få nyte områdets helt spesielle magi. Ruten går langs eukalyptus- og nåletrekledde fjellskråninger, hvor utallige brusende vannfall har sitt utspring. Turen går innom tre av de største severdighetene i hele Sør-Afrika: Bourke’s Luck Potholes med dype kløfter som får deg til å hive etter pusten og heve kameraet; The Three Rondavels, som er tre runde fjelltopper som ligner på en kjempeversjon av de tradisjonelle, runde afrikanske hyttene med stråtak; og til slutt selve høydepunktet, Blyde River Canyon, hvor vi gjør holdt ved områdets vakreste utsiktspunkt som byr på helt enestående fotomuligheter. I tillegg besøker vi den hyggelige gullgraverbyen Pilgrim’s Rest, og underveis dekker vi opp til lunsj på ekte Karen Blixen-vis. Lunsj er inkludert i turen. Avreise skjer fra lodgen tidlig på morgenen. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 2 200,–

Helikoptertur

Bli med på helikoptertur over NYATIS eget viltreservat, og opplev den sørafrikanske bushen i fugleperspektiv. Turen varer i omkring 20 minutter, og helikopteret flyr over lodgen og langs vakre Olifants River. Nyt den enestående panoramautsikten over bushen, og prøv å få øye på de ville dyrene som beveger seg fritt omkring, som elefanter, sjiraffer, sebraer, neshorn og mange flere. Flyturen foregår med sertifisert pilot og sikkerheten er på topp. Min. to deltakere og maks. tre deltakere per flyvning.

Pris per person ZAR 4 500,

Jessica, den tamme flodhesten

I mars 2000 fant Tony og Shirley Joubert en foreldreløs og utsultet baby-flodhest ved Blyde River. Paret “adopterte” den vesle flodhesten og kalte henne Jessica. Jessica, som har vokst opp omgitt mennesker og husdyr, er i dag en av de største severdighetene i Hoedspruit, og hit valfarter både voksne og barn for å besøke henne. På denne utflukten får du sjansen til å komme helt tett innpå dette fantastiske dyret og blant annet være med når hun får tåteflaske, blir håndmatet og kost med. Jessica er utrolig kjærlig og elsker å være nær mennesker. Alle som vil – enten de er barn eller voksne – får derfor lov til å håndmate og klappe henne. Minimum fire deltakere.

Pris per person: ZAR 850,–  

Med forbehold om at Jessica kan besøkes på det aktuelle tidspunktet.

Luftballong

Å sveve lydløst over landskapet er en magisk opplevelse. Luftballongen tar av ved soloppgang og flyr dere over vakre Blyde River, hvor dere får oppleve en fantastisk utsikt til Drakensberg og bushen. Det blir servert musserende vin og snacks etter turen, og tilbake på lodgen venter en stor frokost på dere.

Det blir arrangert turer om morgenen når den lokale ballongskipperen vurderer at det er vær til det. Dette vet han som oftest ikke før kvelden før, siden aktiviteten er svært væravhengig. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 4 500,

Microlight flyvning

Fra et microlight-fly får du fantastisk utsikt over landskapet. Med fullstendig uhindret utsyn og vinden som rusker deg i håret, er dette en intens og adrenalinpreget safariform. Det føles nesten som om du selv flyr over bushen. Turen begynner tidlig om morgenen og varer i omkring 20 minutter. Av sikkerhetshensyn er det en aldersgrense på 14 år, og du flyr med en erfaren, sertifisert pilot. Aktiviteten er svært væravhengig. Minimum to deltakere.

Pris per person ZAR 2 000,

Quad bike-safari

Opplev en fantastisk og annerledes form for safari, hvor naturen og de ville dyrene setter agendaen. Utforsk den uberørte delen av Sør-Afrikas bush med en ATV, en firehjulet motorsykkel som er konstruert spesielt for terrengkjøring.

Dette er en morsom aktivitet for familier og alle som ønsker enda en mulighet til å komme tett på den ville naturen og få opp pulsen. 

Gjestene kjøres en tur på ca. et kvarter opp i terrenget, og derfra starter turene under ledelse av en lokal guide. Turene starter etter frokosten og sent på ettermiddagen. De varer i cirka 1,5 timer (to timer inkludert kjøreturen fra og til lodgen).

Minimum fire deltakere. Ingen krav om erfaring.

Pris per person: ZAR 1 000,

Township-tur

Sør-Afrika er et land med store kontraster. Det er både et moderne land med velfungerende økonomi og infrastruktur og et land hvor det opprinnelige og autentiske Afrika lever i beste velgående. En veldig god måte å få et innblikk i lokal kultur og tradisjoner på, er å besøke en lokal landsby – en såkalt township. Du vil oppleve landsbyskolen for de minste barna, du får komme på besøk til en lokal familie og du blir med til landsbyens heksedoktor. Turen avrundes på en lokal kafé, hvor det serveres en lett lunsj bestående av spennende lokale spesialiteter. Tilbake på NYATI Safari Lodge venter en større lunsj på dere. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 1 200,

Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser på de valgfrie aktivitetene.

Klimatabell Cape Town

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer per dag
Nedbør (gjennomsnitt per måned)
Januar
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 11
11
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 20 mm
20 mm
Februar
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 20 mm
20 mm
Mars
Dagtemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 14 °C
14 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 30 mm
30 mm
April
Dagtemperatur: 22
22 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimer per dag: 7
7
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 50 mm
50 mm
Mai
Dagtemperatur: 20
20 °C
Nattemperatur: 10 °C
10 °C
Soltimer per dag: 6
6
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 70 mm
70 mm
Juni
Dagtemperatur: 18
18 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimer per dag: 6
6
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 90 mm
90 mm
Juli
Dagtemperatur: 17
17 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimer per dag: 5
5
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 100 mm
100 mm
August
Dagtemperatur: 18
18 °C
Nattemperatur: 8 °C
8 °C
Soltimer per dag: 6
6
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 70 mm
70 mm
September
Dagtemperatur: 19
19 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimer per dag: 7
7
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 50 mm
50 mm
Oktober
Dagtemperatur: 21
21 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 40 mm
40 mm
November
Dagtemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 20 mm
20 mm
Desember
Dagtemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimer per dag: 11
11
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 20 mm
20 mm

Klimatabell Pretoria

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer per dag
Nedbør (gjennomsnitt per måned)
Januar
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 140 mm
140 mm
Februar
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 80 mm
80 mm
Mars
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 80 mm
80 mm
April
Dagtemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 40 mm
40 mm
Mai
Dagtemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 10 mm
10 mm
Juni
Dagtemperatur: 19
19 °C
Nattemperatur: 5 °C
5 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 10 mm
10 mm
Juli
Dagtemperatur: 20
20 °C
Nattemperatur: 5 °C
5 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 10 mm
10 mm
August
Dagtemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 8 °C
8 °C
Soltimer per dag: 11
11
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 10 mm
10 mm
September
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimer per dag: 11
11
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 30 mm
30 mm
Oktober
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimer per dag: 10
10
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 60 mm
60 mm
November
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 11
11
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 100 mm
100 mm
Desember
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 17 °C
17 °C
Soltimer per dag: 11
11
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 90 mm
90 mm

Klimatabel NYATI, Kruger National Park

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer per dag
Nedbør (gjennomsnitt per måned)
Januar
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 93 mm
93 mm
Februar
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 93 mm
93 mm
Marts
Dagtemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 68 mm
68 mm
April
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 37 mm
37 mm
Maj
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 14 mm
14 mm
Juni
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 11 mm
11 mm
Juli
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 12 mm
12 mm
August
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 9 mm
9 mm
September
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 26 mm
26 mm
Oktober
Dagtemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 43 mm
43 mm
November
Dagtemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 66 mm
66 mm
December
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 94 mm
94 mm

Kart

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.