+47 23 96 65 96
Søk

Rundreise til tre kongeriker & NYATI Safari

39 995,– per person intropris
 • Kombiner kongeriker og enestående naturopplevelser med safari i verdensklasse
 • Start rundreisen ved Dolphin Coast, og besøk verdensbyen Durban med sin afro-indiske kultur
 • Opplev kongeriker, fargerike kulturer, fjellrike landskap og lokale landsbyer i Swaziland, Lesotho og Zululand
 • Avslutt med en luksusuke på NYATI Safari Lodge, hvor du bor i din egen River Bungalow med privat terrasse. Oppholdet inkluderer et daglig aktivitetsprogram samt alle måltider og drikkevarer
 • Introduksjonspris: 38 995,– per person ved min. 2 personer. Du sparer 5000 kroner. Enkeltromstillegg: 8 000,–


MERK: Tilbudet tar utgangspunkt i avreise fra Oslo fredag 24. mai 2019 med ankomst i Durban på lørdag 25. mai. Du kommer hjem igjen søndag 9. juni.

Rundreisen går også motsatt vei, med avreise fra Oslo fredag 10. mai 2019 og ankomst på NYATI Safari Lodge lørdag 11. mai. Du kommer hjem igjen søndag 26. mai 2019. Programmet på denne reisen er identisk med programmet på reisen som starter i Durban, det er bare rekkefølgen som er motsatt, med start på NYATI Safari Lodge og avslutning i Durban. Les om rundreisen med start på NYATI Safari Lodge her.

Reisen inkluderer

 • Fly fra Oslo* til Durban. Velg mellom følgende avreisedatoer: 10. mai 2019 (samme rute som nedenfor, bare i motsatt rekkefølge) eller 24. mai 2019 (ruten nedenfor)
 • Fly fra flyplassen v/Kruger National Park til Oslo*
 • Alle flyplasstransfers t/r
 • Hele rundreisen, fra NYATI Safari Lodge til Durban, foregår med spesialbygd Toyota Land Cruiser V8
 • Engelsktalende guide/sjåfør på hele turen
 • 1 overnatting på Coco De Mer Boutique Hotel 4* ved Dolphin Coast utenfor Durban
 • 2 overnattinger på Premier Resort 3+* ved Sani-passet
 • 1 overnatting på Kiara Lodge 3* i Free State Golden Gate National Park ved grensen til Lesotho
 • 1 overnatting på Shakaland Hotel 3* i KwaZulu Natal (Zululand)
 • 1 overnatting på Mlilwane Wildlife Sanctuary Rest Camp 3* i Swaziland
 • 1 overnatting på Pestana Kruger Lodge 3* ved Malelane
 • 7 overnattinger på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dobbeltrom) med privat terrasse ut mot Olifants River
 • Helpensjon, det vil si alle måltider på hele rundreisen, er inkludert
 • Alt av måltider og drikkevarer er inkludert på NYATI Safari Lodge
 • Daglig utfluktsprogram:

  • "Big 5"-safaridag i åpne safaribiler i vårt 10 000 hektar store, private område av Greater Kruger National Park
  • "Big 5"-sundowner med middag under stjernene på Lion King og påfølgende nattsafari
  • Bush walk med velsmakende frokost i bushen på et vakkert utsiktspunkt
  • Halvdags kulturell tur til lokal afrikansk landsby
  • Heldags panoramatur i Drakensberg-fjellene
  • Solnedgangssafari i åpne safaribiler, inkl. drikke og snacks på utsiktspunkt
  • Bush walk i storslått natur, ledsaget av profesjonelle rangere
  • Halvdagstur til Jessica, den tamme flodhesten

 • Adgang til lodgens driving range & golf tutor
 • Tilvalg: Du kan forlenge denne reisen med fire netter på egen hånd i Cape Town før rundreisen. I så fall flyr du fra Oslo til Cape Town fire dager før og blir møtt på flyplassen av vår lokale representant som sørger for at du blir kjørt til hotellet ditt. Du bor på The Cellars-Hohenort 5* i vinområdet Constantia Valley, rett utenfor Cape Town. Her kan du enten slappe av og utforske byens mange muligheter i ditt eget tempo, eller du kan velge blant forskjellige tilleggsaktiviteter, inkludert en utflukt til Kapp det gode håp eller en tur i vinområdet. Etter oppholdet flyr du til Durban, hvor en representant fra NYATI Safari Lodge møter deg på flyplassen. Merk: Eventuelle utflukter i Cape Town er IKKE inkludert i prisen. Introduksjonsprisen per person for fire netter i Cape Town, inkl. fly og hotell med frokost, er 7995 kroner. Du sparer 2500 kroner.

*Alle fra-prisene våre er veiledende, og vi tar forbehold om endringer, feil, prisstigning og utsolgte fly.

Durban

Sør-Afrikas tredje største by ligger ut mot Indiahavet og tiltrekker seg derfor mange soltilbedere som kommer for å nyte livet på de gylne sandstrendene langs den seks kilometer lange strandpromenaden. Durban har dessuten Sør-Afrikas travleste havn, og her møtes øst og vest. Her får du oppleve en fargerik blanding av afrikanske, indiske og europeiske kulturer, og spesielt den indiske er fremtredende. Inderne kom til området på 1800-tallet for å jobbe på de store sukkerplantasjene. Etterkommerne etter de indiske gjestearbeiderne har i dag bosatt seg i byens store indiske bydel. Durban er en mangfoldig by som er full av kontraster. Her finner du alt fra velstående forsteder som Berea og Morningside, hvor du kan spise middag på eksklusive restauranter, til bydelen KvaMashu som er en av de fattigste i hele Sør-Afrika. Byen har havet på den ene siden og bølgende, grønne åsrygger på den andre og byr på et behagelig klima hele året.

Swaziland, Zululand og Lesotho

Swaziland er det minste landet på den sørlige halvkule, men har likevel mange forskjellige attraksjoner og aktiviteter å by på. Det er også et av Afrikas svært få gjenværende monarkier. Her møter du en sterk kultur med fargerike danser og ritualer og en lokalbefolkning som er utrolig imøtekommende. I tillegg kan du glede deg over et helt enestående landskap med både fjell og daler, skoger og sletter, viltreservater med Big 5 og utsikt som tar pusten fra deg. Swaziland oppnådde selvstyre i 1968 etter å ha vært en britisk koloni siden begynnelsen av 1900-tallet. I april 2018, for å markere 50-årsdagen for landets uavhengighet, kunngjorde Swazilands Kong Mswati den tredje at landet offisielt skulle omdøpes til eSwatini. Navnet eSwatini betyr "swazilendernes land".

Zululand er hjemlandet til zuluene – et folk med en sterk kulturell arv. Dette er en naturskjønn provins med uberørte kyster, store skogområder, grønne åser, fjell, elver og viltreservater. Her får du oppleve et stort mangfold. Den moderne livsstilen trives side om side med gamle tiders tradisjoner. I de små zululandsbyene kan du fremdeles oppleve tradisjonelle stammedanser og få lov til å besøke landsbyens “sjaman”. Zuluene er et stolt folk som gjerne viser fram kulturarven sin. Til tross for en blodig fortid under King Shaka, som utfordret det britiske imperiet, lever zuluene i dag i fredelig sameksistens med resten av befolkningen i et historisk rikt og naturskjønt hjørne av landet.

Lesotho er det eneste landet i verden som ligger på over 1000 meters høyde. Det laveste punktet i dette fjellrike kongedømmet ligger 1300 moh., og mer enn 80 % av landet ligger på over 1800 meters høyde. Dette gir et landskap preget av storslåtte fjellkjeder med snødekte tinder, elver og bekker med krystallklart vann, fossefall og en imponerende fauna. De vakre omgivelsene lokker til seg mange som ønsker å gå vandreturer, dra på terrengsykkelturer eller ri i fjellene. Landet kan i tillegg by på nasjonalparker, et rikt dyreliv, en spennende historie og en levende kulturarv. De første innbyggerne her var buskmenn, og hulemaleriene deres kan fremdeles ses i mange huler. I dag er det basatho-folket som lever i Lesotho, og de kan man ofte se i sine tradisjonelle klesdrakter.

Jubileumsopphold på NYATI Safari Lodge

1. oktober 2018 er det 20 år siden vi åpnet dørene til NYATI Safari Lodge og begynte å selge turer til Sør-Afrika. Det feirer vi ved å tilby en spesiell jubileumstur på utvalgte datoer mellom november 2018 og juni 2019. På disse avgangene får du ekstra overraskelser og utflukter samt spesialkomponerte jubileumsmenyer med utsøkte sørafrikanske viner og bobler til, på NYATI Safari Lodge. Vi byr på alle måltider og drikkevarer hele uken, også på utfluktene. 

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariopplevelse. Her kan du bo i din egen eksklusive River Bungalow eller i våre luksuriøse, private Olifant Villa-suiter med eget basseng. Begge deler vender rett ut mot Sør-Afrikas berømte Greater Kruger National Park og har panoramautsikt over Olifants River og den sørafrikanske bushen. Fra din egen private terrasse kan du følge med på det rike dyrelivet langs elven. 

I tillegg til alle måltider og drikkevarer inkluderer oppholdet på NYATI Safari Lodge også et daglig safariprogram i åpne safaribiler. Og mellom aktivitetene blir det tid for eksempel til å slappe av i lodgens store basseng-, lounge- og barområde eller på vårt herlige NYATI Bush Spa. Måltidene på NYATI Safari Lodge er et høydepunkt i seg selv. På ekte Karen Blixen-vis serveres det kulinariske godbiter i stearinlysets skjær, enten langs vakkert dekkede bord eller i "bomaen", den tradisjonelle afrikanske grillplassen.

Priser

NYHET: NYATI Safari og rundreise til tre kongeriker – introduksjonspris, spar 5000 kr.
kr 39 995,–
Enkeltromstillegg
kr 8 000,–
Forleng oppholdet med fire netter i Cape Town, inkl. frokost og fly, spar 2500 kr.
kr 7 995,–
Få tilbud
Rundreise til tre kongeriker & NYATI Safari
Dagsprogram
Rundreise til tre kongeriker & NYATI Safari
Tilleggsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari Lodge video

Klimatabell
Kart

Dagsprogram

Fredag: Avreisedag!

I dag setter du forventningsfullt kursen mot Sør-Afrika for en spennende rundreise etterfulgt av et opphold i din egen private bungalow eller villa rett ved Olifants River i Sør-Afrikas berømte Kruger National Park. Du flyr fra Oslo om ettermiddagen, og avhengig av hvilket flyselskap du flyr med, blir det ett eller to stopp på reisen til Durban. Flyturen til Durban varer i cirka 16 timer. Det er ingen tidsforskjell mellom Norge og Sør-Afrika. Det vil bli servert middag om bord på flyet, og etterpå kan du sove fram til ankomst i Durban om morgenen. Du vil få servert frokost før ankomst til Durban.

Lørdag: Ankomst til Durban og Dolphin Coast

Når du lander på flyplassen i Durban, blir du tatt imot av en av våre medarbeidere fra NYATI Safari Lodge, som blir med deg til Coco De Mer Boutique Hotel i Ballito ved Dolphin Coast utenfor Durban. Hvis du har valgt å starte reisen med noen dager i Cape Town, ankommer du Durban med fly fra Cape Town denne morgenen. 

Etterpå har du resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slappe av, nyte stranden og kanskje ta deg en dukkert i havet på ettermiddagen. Du kan også velge å tilbringe ettermiddagen i Durban, hvor du kan spasere i sentrum og oppleve det indiske markedet med all verdens krydder, klær, sko og andre indiske produkter. Her finner du også den største moskeen på den sørlige halvkule, Juma Masjid-moskeen. Spaser langs strandpromenaden, besøk det nye området ved havnefronten med Marine World, akvarium og vannland – eller gå på shopping i et av byens mange shoppingsentre. Det serveres velkomstmiddag på hotellet om kvelden.

Søndag: Fra kyst til fjell

I dag forlater du Sør-Afrikas østkyst og havnebyen Durban og starter på rundreisen. Du legger kysten bak deg og beveger deg opp i fjellene, hvor du får en dag med fantastiske naturopplevelser i KwaZulu-Natal-provinsen. Dagens mål er Sani-passet, som ligger like ved grensen til Lesotho. Du kommer fram til Premier Resort ved Sani-passet tidlig på ettermiddagen. Her kan du slappe av i hotellets spa, nyte det oppvarmede bassenget eller spille en runde golf før kveldens middag.

Ca. 245 km. = ca. 3 timers kjøretur

Mandag: Sani-passet

Denne dagen byr på eventyrlige opplevelser gjennom Sani-passet – et av Sør-Afrikas mest storslagne fjellpass. Passet starter på omkring 1500 meters høyde og slutter på omkring 3000 meters høyde. Det består av en 33 kilometer lang vei med utallige hårnålssvinger. Veien kalles ofte Roof of Africa, og det forstår man når man står på toppen og nyter den spektakulære utsikten over passet. Du får anledning til å nyte utsikten fra toppen av passet når dere stopper ved Afrikas høyest beliggende pub.

Etterpå går turen videre over Black Mountain og gjennom den vakre Sehonghong-dalen i Lesotho før du kommer fram til handelsbyen Mokhotlong. Her transporteres varene med esler, og hovedgaten er full av lokale som handler. Etter frokost har du tid til å utforske livet på det lokale markedet. På ettermiddagen stopper dere i Skeering, som er en liten basotho-landsby. Her får du et innblikk i basotho-folkets kultur når dere besøker et tradisjonelt hjem og møter familien som bor der. Sent på ettermiddagen krysser du den sørafrikanske grensen igjen og vender tilbake til Premier Resort, hvor du skal overnatte en natt til.

Ca. 60 km. = ca. 5 timers kjøring i 4x4 WD med ca. 10 km/t

Tirsdag: Fra Lesotho til Golden Gate National Park

I dag får du oppleve en fantastisk flott kjøretur fra grensen mot vakre og fjellrike Lesotho, landet med verdens høyeste beliggenhet, til Golden Gate National Park. Den første delen av ruten, som går fra Himeville til Nottingham, er en 42 kilometer lang grusvei som snor seg gjennom Drakensberge på grensen til Lesotho, og som byr på spektakulær utsikt. Deretter fortsetter turen langs grensen, og når du kommer fram til Bergville, får du servert lunsj på en god restaurant. Midt på ettermiddagen kommer du frem til Kiara Lodge, som ligger i Golden Gate National Park, like ved grensen til Lesotho. Etter innsjekking på lodgen har du tid til å utforske de flotte omgivelsene. Det er flere vandreruter i området, hvor du kan oppleve imponerende sandsteinsfjell og studere hulemalerier. Du kan også velge å slappe av på lodgen fram til middagen på kvelden. Vil du skjemme bort deg selv litt ekstra, har hotellet både spa, boblebad og innendørs svømmebasseng. 

Ca. 370 km. = ca. 5,5 timers kjøretur

Onsdag: Opplevelser i Zululand

I dag går turen videre mot hjertet av KwaZulu Natal – også kjent som Zululand. Det er her zulufolket bor, og du får oppleve zulukulturen på nært hold på et ettermiddagsbesøk i en tradisjonell landsby med de karakteristiske små og runde zuluhyttene. Zuluene lager selv sine tradisjonelle arbeidsredskaper, spyd, smykker osv. De er spesielt glade i å bruke perler, og alt de lager er utrolig fargerikt – som zuluene selv. Du lærer om zuluenes historie og får høre om den legendariske King Shaka – zuluenes mest innflytelsesrike konge gjennom tidene. Besøket i landsbyen avsluttes med et tradisjonelt danseshow fremført av zuluer. 

Du overnatter i Shakaland nær Eshowe, hvor du innkvarteres i en tradisjonell hytte med alle moderne bekvemmeligheter, inkludert eget bad, TV og takvifte. Middagen inntas på Shakalands restaurant, som er oppført i tradisjonell zulustil. 

Ca. 425 km. = ca. 5,5 timers kjøretur

Torsdag: Afrikas minste kongedømme

Det er på tide å forlate zuluene og fortsette mot det vesle kongedømmet Swaziland, som er rikt på både kultur og natur. I vest danner imponerende fjell en grense mot Sør-Afrika, og i lavlandet vrimler det av ville dyr som neshorn, sjiraffer og elefanter. Her leves livet i et helt annet og avslappet tempo enn i Sør-Afrika, og du får et innblikk i hvordan hverdagen arter seg i kongeriket. 

Når du har krysset grensen, går turen gjennom hovedstaden Mbabane før du kommer fram til Mlilwane Wildlife Sanctuary. Her blir du møtt av en lokal guide som tar deg med til en tradisjonell landsby, hvor du blir kjent med swazilendernes kultur og tradisjoner. 

Etter innsjekkingen på Mlilwane Rest Camp disponerer du ettermiddagen fritt. Det tilbys forskjellige aktiviteter på stedet – blant annet vandreturer, terrengsykling og rideturer. På disse turene får du rikelig med mulighet til å se både hjort, gnu og sebra som det er mange av i dette området. Det serveres middag i leiren om kvelden.

Ca. 355 km. = ca. 5 timers kjøretur

Fredag: Fra Swaziland mot Kruger National Park

Etter frokost på hotellet går turen videre til rundreisens nest siste stopp. Underveis kan du nyte Swazilands frodige landskaper og flotte fjell en siste gang. Det blir et stopp ved Maguga Dam, hvor du kan glede deg over en flott utsikt, før du ankommer Jeppes Reef, som fungerer som grenseovergang mellom Swaziland og Sør-Afrika. Herfra er det kort vei til Malelane, hvor du overnatter på rundreisens siste natt før du fortsetter inn i Kruger National Park. Du kommer fram til Pestana Kruger Lodge midt på ettermiddagen og har resten av dagen til din disposisjon fram til kveldens middag. Her kan du slappe av før morgendagens lange safaritur gjennom Krugerparken.

165 km. = ca. 4 timers kjøretur

Lørdag: Krugerparken mot NYATI Safari Lodge

Malelane ligger ved inngangen til Kruger National Park, så når du passerer Malelane Gate denne morgenen, kommer du inn i den sørlige delen av Krugerparken. Foran deg har du en hel dag med safariopplevelser på kjøreturen gjennom nasjonalparken, og kanskje er du heldig og får se The Big 5 eller andre ville dyr allerede i dag. Det blir et stopp for lunsj underveis. På slutten av ettermiddagen kommer du fram til NYATI Safari Lodge. Her ønskes du velkommen på ekte afrikansk vis, med sang og drinker. Nå kan du fordøye alle inntrykkene fra rundreisen mens du slapper av med en cocktail på terrassen og skuer utover Olifants River og den afrikanske bushen. På kvelden serveres det en velkomstmiddag.

320 km. = ca. 8,5 timers kjøretur

Søndag: Mulighet for bushwalk og "Big 5" game drive

Om morgenen kan du velge å sove lenge, slappe av på lodgen og finne deg til rette i de vakre omgivelsene. Alternativt kan du bli med på safarivandring på NYATIs eiendom, sammen med en av våre profesjonelle rangere. Rangeren forteller om områdets flora og fauna, og siden dyrene er veldig aktive på morgenen, kan du være heldig å få se blant annet neshorn, struts, sjiraff, sebra, vortesvin og flere antilopearter. Du lærer å følge dyr ved å lese sporene de etterlater seg når de ferdes i naturen. Det kan for eksempel være knekte grener, ekskrementer, fotspor og andre ting. 

Etter vandreturen serveres det en lekker frokostbuffé på utsiktsterrassen, og du har tid til å slappe av litt før ettermiddagens "Big 5"-safaritur, som starter etter en deilig lunsj på utsiktsterrassen. "The Big 5" er en tradisjonell jaktbetegnelse for de fem store klassikerne elefant, bøffel, løve, leopard og neshorn. Våre lokale rangere guider deg rundt, og er du heldig, kan du oppleve alle Big 5 på samme dag. Turen avsluttes på vårt eventyrlige sundowner-sted, Lion King, som byr på enestående utsikt over bushen. Her du kan nyte Sør-Afrikas eksotiske solnedgang akkompagnert av noe kaldt i glasset og litt å tygge på. Imens disker kokketeamet vårt opp med en ekte sørafrikansk "braii", altså en herlig bushmiddag under stjernene. Kokkene våre tryller litt ekstra med gode lokale råvarer, og serverer for anledningen den tradisjonelle gryteretten potjie ("poike"), basert på den opprinnelige NYATI-oppskriften. Gled deg til smaken av Sør-Afrika!

Etterpå blir det en spennende nattsafari gjennom bushen i våre åpne safaribiler med store lyskastere som gjør det lettere å få øye på de ville dyrene. Det er en utrolig stemningsfull opplevelse å si "god natt" til bushen i skumringen, og det er litt ekstra spennende å "jakte" på dyr i tussmørket når også rovdyrene er på jakt.

Mandag: Besøk i afrikansk landsby og sundowner

Sør-Afrika er et land med store kontraster. Det er både et moderne land med velfungerende økonomi og infrastruktur og et land hvor det opprinnelige og autentiske Afrika lever i beste velgående. En veldig god måte å få et innblikk i lokal kultur og tradisjoner på, er ved å besøke en landsby – en såkalt township. Du får oppleve landsbyskolen for de minste, besøke en lokal familie og bli med til landsbyens heksedoktor. Turen avrundes på en lokal kafé, hvor det serveres en lett lunsj bestående av spennende lokale spesialiteter. Tilbake på NYATI Safari Lodge venter en større lunsj på dere.

På slutten av dagen blir det solnedgangssafari, hvor du igjen kan være heldig og oppleve Big 5 i tillegg til antiloper, sebraer, vortesvin, sjiraffer, gnuer, neshorn og bøfler i skumringen. På veien hjem gjør vi holdt ved et av våre vakre NYATI-utsiktspunkter. Her kan du nyte et glass vin eller en brus mens du ser solen gå ned bak Drakensberg. 

Til kveldens middag dekkes det et vakkert bord på terrassen, hvor vår sjefskokk serverer en lekker 3-retters meny.

Tirsdag: NYATI "Big 5"-safari

Kruger National Park er en av Sør-Afrikas absolutt største attraksjoner. Nasjonalparken er på over 2,2 millioner hektar og byr på verdens største utvalg av ville dyr. Vi har blitt med i det viktige arbeidet med å sikre større arealer til landets ville dyr, og derfor er NYATI nå en del av Greater Kruger National Park. Det betyr at vi har fjernet alle stengsler mellom vår eiendom og Kruger National Park, slik at nasjonalparkens ville dyr nå ferdes fritt omkring hos oss. Det betyr også at vi kan tilby Big 5-safari eksklusivt for NYATIs gjester i vårt 10 000 hektar store område av Kruger National Park. På vår egen eiendom kjører vi fritt omkring og gjerne unna allfarvei. Dermed har dere gode sjanser til å få sett både løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant samt andre ville dyr. I våre spesialbygde, åpne safarijeeper er det ingenting som står mellom deg og Sør-Afrikas dyr og natur. Med alle luktene og lydene tett på får du en sanseopplevelse du aldri vil glemme.

Vi kjører ut tidlig, før frokost, mens solen sakte glir opp over horisonten og lyssetter det makeløse landskapet omkring oss. Husk å ha film- og fotoutstyret parat. Dyrene er nemlig ekstra aktive om morgenen, og de minneverdige motivene står i kø og venter på å bli foreviget på turen. Tilbake på lodgen serveres det frokost på utsiktsterrassen. Etterpå kan du for eksempel slappe av ved bassenget fram til det er tid for en velsmakende lunsj. Etter lunsj fortsetter safarituren med flere natur- og dyreopplevelser i verdensklasse. Og er du heldig, får du nok en mulighet til å se Big 5. Turen avsluttes med en sundowner på et av våre vakre utsiktspunkter. Her kan du nyte solnedgangen med litt lette forfriskninger. 

Når du kommer hjem til lodgen full av opplevelser etter en fascinerende safaridag, serverer vi en spesialkomponert femretters jubileumsmiddag akkompagnert av utsøkte viner i vår restaurant.

Onsdag: Bushwalk med frokost og sundowner

Start dagen med en safarivandring i soloppgang mens NYATIs rangere forteller om stort og smått dere ser omkring dere. Gåturen ender på et av de flotte utsiktspunkter på NYATIs eiendom. Her, midt i bushen, serverer NYATIs kokker en velsmakende frokost under akasietrærne mens dere kan nyte uhindret utsikt til dyrelivet i området. Det er mulig å bli kjørt hvis du ikke kan eller vil delta på morgenens bushwalk, men likevel vil få med deg en storslått frokost i det fri.

Etter morgenens opplevelser og gårsdagens Big 5-safari har du kanskje behov for å slappe av litt ved svømmebassenget eller i hengekøyen på din egen utsiktsterrasse. Har du lyst til å være aktiv, kan du bli med på en av våre spennende tilleggsturer, som starter etter en deilig lunsj på utsiktsterrassen.

På ettermiddagen kan du delta på en stemningsfull solnedgangssafari i åpen safarijeep. Du vil få servert en liten forfriskning mens dyrene går til ro og mørket senker seg over det storslagne landskapet. Om kvelden serveres det igjen en lekker middag på restaurantens overbygde terrasse.

Torsdag: Panoramaruten i Drakensberg

Turen går til Drakensberg, hvor vi følger den berømte panoramaruten langs den 60 km lange Blyde River Canyon – også kjent som Sør-Afrikas Grand Canyon. Drakensberg-fjellene er godt og vel 2000 meter høye og ligger i naboprovinsen, Mpumalanga. Underveis gjør dere holdt ved flere utsiktspunkter, så du virkelig kan nyte områdets helt spesielle magi. Ruten går langs eukalyptus- og nåletrekledde fjellskråninger, hvor utallige brusende fossefall har sitt utspring. Du besøker tre av de største severdighetene i Sør-Afrika: Bourke’s Luck Potholes med dype kløfter som garantert får deg til å gispe og heve kameraet; The Three Rondavels, som er tre runde fjelltopper som ligner på kjempeversjoner av de tradisjonelle runde afrikanske hyttene med stråtak; og til slutt selve høydepunktet, Blyde River Canyon, hvor vi gjør holdt ved områdets vakreste utsiktspunkt som byr på helt enestående fotomuligheter. Vi besøker også den hyggelige gullgraverbyen Pilgrim’s Rest, og underveis dekker vi opp til lunsj på ekte Karen Blixen-vis. Lunsj er inkludert i turen.

Om kvelden blir det tradisjonell afrikansk braii under åpen himmel på lodgens åpne grillplass –bomaen.

Fredag: Jessica, den tamme flodhesten og avskjedsmiddag

I mars 2000 fant Tony og Shirley Joubert en foreldreløs og utsultet baby-flodhest ved Blyde River. Paret "adopterte" den vesle flodhesten og kalte henne Jessica. Jessica, som har vokst opp omgitt mennesker og husdyr, er i dag en av de største severdighetene i Hoedspruit, og hit valfarter både voksne og barn for å besøke henne. På denne halvdagsturen får du oppleve dette fantastiske dyret tett på og blant annet være med når hun får tåteflaske, blir håndmatet og kost med.

Fredag ettermiddag frister vi også med en siste solnedgangssafari. Vi gjør holdt ved et av våre vakre utsiktspunkter, hvor du kan nyte forfriskninger mens solen går ned over bushen. 

Tilbake på lodgen avsluttes den herlige dagen med dans, musikk og underholdning i et fantastisk show fremført av en lokal gruppe. Etterpå er det tid for avskjedsmiddag ved vakkert dekkede bord på den overbygde terrassen som vender mot Olifants River. Denne kvelden serverer vi en spesialkomponert femretters meny med utsøkte viner til.

Lørdag: Hjemreisedag

Etter frokosten tar du farvel med personalet før du blir kjørt til den lokale flyplassen. Derfra går turen videre med innenriksfly til Johannesburg. Avhengig av flyforbindelsen til Europa, må du regne med en del venting i Johannesburg, men du kan glede deg over en hyggelig flyplass med gode spise- og shoppingmuligheter. Du kan også velge å fordrive tiden med en utflukt til Johannesburg. Her kan du blant annet oppleve den sørafrikanske townshipen Soweto, som spilte en viktig rolle i oppgjøret med apartheid. Vær oppmerksom på at denne muligheten avhenger av flyreisetidene dine. Denne utflukten bestilles via vårt salgskontor i Norge.

Søndag: Ankomst til Norge

Også hjem går flyet om natten, og du kan sove på reisen. Det serveres både middag og frokost om bord på flyet, og det er én mellomlanding underveis, før du lander i Norge omtrent midt på dagen.

Tilleggsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

Elvesafari med bushwalk og game drive

Bli med på en opplevelsesrik tur til fots, til vanns og i åpne safaribiler gjennom Greater Kruger National Park. Turen starter tidlig om morgenen med en safarivandring gjennom bushen. Underveis forteller en av NYATIs rangere deg om plante- og dyrelivet som omgir dere. Gåturen avsluttes med en herlig utendørsfrokost tilberedt av NYATIs kokker på et av NYATIs vakre utsiktspunkter. Deretter går turen videre med bil til den oppdemmede delen av Olifants River, hvor du ankommer omtrent midt på dagen. Om bord i en elvepram legger du ut på en herlig båttur i rolig tempo gjennom Krugerparken. Underveis vil du se noen av de mange dyreartene som trives langs elven. Vann fungerer som et naturlig trekkplaster på dyr, så her får du oppleve mengder av fugler samt små og store dyr som slukker tørsten, mens dovne flodhester og lurende krokodiller beveger seg omkring i elven. Det serveres deilig lunsj om bord på båten, hvor du kan sitte og nyte bushens lyder og utsikten til alle de ville dyrene.

Etter båtturen venter enda et safarieventyr på deg. Du blir hentet i en av NYATIs åpne safaribiler og tatt med på en stemningsfull solnedgangssafari gjennom Greater Kruger National Park, hvor det er gode muligheter for å få sett “Big 5”. Safariopplevelsen avsluttes på et av NYATIs vakre sundowner-utsiktspunkter. Her kan du se solen gå ned over bushen mens du nyter noe kaldt og godt i glasset og litt snacks før turen går tilbake til lodgen.

Vær oppmerksom på at aktiviteten er væravhengig. Lunsj er inkludert. Avgang fra lodgen tidlig om morgenen, retur rett etter solnedgang. Minimum fire deltakere.


Pris per person ZAR 1 350,

Senter for truede dyrearter

Sørafrikanere gjør mye for å beskytte og bevare landets ville dyrebestand. Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) er kjent verden over som en av pionerene innen bevaring av truede dyrearter, og vi besøker dette imponerende redningssenteret for truede, foreldreløse og skadde ville dyr.

Senteret huser blant annet geparder, neshorn, villhunder, afrikanske villkatter, sabelantiloper, gribber og mange andre sjeldne dyrearter. Du får innsyn i arbeidet som gjøres for å beskytte de truede dyreartene og får også mulighet til å komme helt tett innpå senterets beboere. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 1 200,

Prisen inkluderer frokost på kafeen Deli@HESC.

Luftballong

Å sveve lydløst over landskapet er en magisk opplevelse. Luftballongen tar av ved soloppgang og flyr dere over vakre Blyde River, hvor dere får oppleve en fantastisk utsikt til Drakensberg og bushen. Det blir servert musserende vin og snacks etter turen, og tilbake på lodgen venter en stor frokost på dere.

Det blir arrangert turer om morgenen når den lokale ballongskipperen vurderer at det er vær til det. Dette vet han som oftest ikke før kvelden før, siden aktiviteten er svært væravhengig. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 4 500,

Microlight flyvning

Fra et microlight-fly får du fantastisk utsikt over landskapet. Med fullstendig uhindret utsyn og vinden som rusker deg i håret, er dette en intens og adrenalinpreget safariform. Det føles nesten som om du selv flyr over bushen. Turen begynner tidlig om morgenen og varer i omkring 20 minutter. Av sikkerhetshensyn er det en aldersgrense på 14 år, og du flyr med en erfaren, sertifisert pilot. Aktiviteten er svært væravhengig. Minimum to deltakere.

Pris per person ZAR 2 000,

Quad bike-safari

Opplev en fantastisk og annerledes form for safari, hvor naturen og de ville dyrene setter agendaen. Utforsk den uberørte delen av Sør-Afrikas bush med en ATV, en firehjulet motorsykkel som er konstruert spesielt for terrengkjøring.

Dette er en morsom aktivitet for familier og alle som ønsker enda en mulighet til å komme tett på den ville naturen og få opp pulsen. 

Gjestene kjøres en tur på ca. et kvarter opp i terrenget, og derfra starter turene under ledelse av en lokal guide. Turene starter etter frokosten og sent på ettermiddagen. De varer i cirka 1,5 timer (to timer inkludert kjøreturen fra og til lodgen).

Minimum fire deltakere. Ingen krav om erfaring.

Pris per person: ZAR 1 000,

Golf på Hans Merensky

Sør-Afrika har også golfbaner i verdensklasse og er på mange måter et paradis for golfspillere. Hvis du er glad i golf, må du ikke gå glipp av muligheten til å spille en omgang blant Afrikas ville dyr. Du kan for eksempel gå en runde på den spennende 18-hulls Hans Merensky-banen som ligger cirka en times kjøring fra NYATI Safari Lodge. Det er en middels stor bane, og den ligger rett på grensen til verdensberømte Kruger National Park. Her har de ville dyrene fortrinnsrett – selv på greenen. Sjiraffer, antiloper, aper og vortesvin krysser hjemmevant fairwayen og minner deg på at du faktisk spiller golf på deres hjemmebane – den sørafrikanske bushen. I vannhullene ligger krokodiller og flodhester og koser seg, så husk å ta med deg ekstra baller. Området hvor banen ligger, var en gang en del av nasjonalparken, og du kan glede deg til en helt usedvanlig golfopplevelse i fantastiske omgivelser. Merk: Det er strenge vanningsrestriksjoner i området, og det betyr dessverre at banekvaliteten ikke er på topp. Husk forøvrig også at du kan trene på golfsvingen din på driving rangen hjemme på NYATI Safari Lodge. Minimum to deltakere.

Pris per person ZAR 1 350,

I tillegg kommer leie av golfutstyr på Hans Merensky Golfbane til ZAR 200,– per sett og leie av golfbil ZAR 210,–.

Ferskvannsfiske

Fisketurer er både avstressende og spennende på én og samme tid – kanskje mer spennende enn jakt til og med ... På fisketur har du nemlig enda mindre innflytelse over resultatet og er prisgitt vær og vind – og fiskene naturligvis, som til sjuende og sist selv bestemmer om de vil bite på kroken eller ikke. Bli med en profesjonell NYATI fiskeinstruktør på fisketur, og mål krefter med blant annet 

 • maller (common catfish) på opptil 50 kg
 • sølvmaller (silver catfish) på opptil 30 kg
 • tilapia på opptil 2 kg
 • yellowfish på opptil 3 kg
 • karper (common carp) på opptil 14 kg

Turen starter tidlig om morgen med en kopp kaffe på NYATI Safari Lodge før avgang. Framme ved båten serveres en lett morgensnack med kaffe/te til, før dere legger ut på Olifants River. De neste 3½ timene kan du nyte en båttur i ro og mak. Opplev fantastisk natur og vær omgitt av bushens ville dyr mens du prøver å lokke en fisk eller to til å bite på. Hva slags og hvor stor fisk du kan få avhenger av årstid og kan også variere fra båttur til båttur. Men elva byr på gode fiskesjanser, og instruktøren kjenner den ut og inn og vet hvor det er best å fiske i den enkelte årstiden. Omkring klokken 10.30 avsluttes fisketuren på land med en god brunsj, før turen går tilbake til lodgen.

Fiskeutstyr (sportsfiskestang og -hjul) og løyve er inkludert i prisen. Minimum to deltakere.

Pris per person ZAR 1 500,

Impalajakt

NYATI Safari tilbyr deg en unik mulighet til å kombinere safariopplevelser med impalajakt i verdensklasse mens du bor i luksuriøse omgivelser på NYATI Safari Lodge. Du har med deg en profesjonell jaktleder, og jakten foregår til fots.

NYATI Safari Lodge er med i Association Of Private Nature Reserves (et av verdens største Big 5-reservater), hvor fokuset ligger på å sikre bestanden av ville dyr og deres bevegelsesfrihet. Jakten i området er en del av den naturlige viltpleien. Den foregår under forsvarlige forhold og utgjør ikke på noe tidspunkt en trussel mot de ulike dyreartene. NYATI Safari Lodge kan derfor tilby gjestene sine impalajakt som en tilvalgsaktivitet i tillegg til det fastsatte safariprogrammet under oppholdet.

Trophy Fee:
ZAR 1900,– per nedlagt impala. Det skal betales full pris for skadeskutte impalaer og halv pris for impalaer du bommer på
ZAR 3900,– for 1 jeger på 1 dags jakt, inkl. profesjonell jeger som ledsager, 1:1
ZAR 2500,– per person for 2 jegere på 1 dags jakt, inkl. profesjonell jeger som ledsager 2:1
ZAR 600,– for innskyting av rifle og ZAR 600,– for rifleleie og patroner per dag
ZAR 1000,– per dag for ikke-jaktende observatører
Vær oppmerksom på 15 % VAT kommer i tillegg til ovenstående priser.

Det er ikke påkrevd å ha jaktløyve for å jakte i Sør-Afrika, men du må gjennomføre en skyteprøve på forhånd (innskyting av rifle).

Preparant:
USD 130, for platemontering
USD 105, for gulvskinn (ekstra USD 75,– ved ønske om svart filt)
USD 715, for skuldermontering
Frakt kommer i tillegg (ca. 350-550 USD)

Merk: Det kan ta opptil ett år før trofeet kommer fram. Vi bruker Life-Form Taxidermy, som er en av verdens beste preparanter. 

Vær oppmerksom på at det kan bli nødvendig å velge bort et par aktiviteter i det inkluderte safariprogrammet – det avhenger av om du vil ha en eller to jaktdager.

Du må bestille impalajakt senest fire uker før avreise. For mer informasjon og bestilling kontakter du vår sjefsranger, Sydney Staples på NYATI Safari Lodge, på e-postadressen sydney@nyatisafarilodge.co.za. All kommunikasjon med Sydney foregår på engelsk.

Regulering av viltbestanden

Det er av og til nødvendig å regulere bestanden av ville dyr i Kruger National Park for å sikre at det er nok mat til alle. Siden NYATI Safari Lodge er underlagt reglene til ledelsen i Krugerparken som holder overoppsyn med dette, er det de som informerer oss om når det er dyrearter som skal reguleres. Reguleringen inngår som en del av den naturlige viltpleien. Den foregår under forsvarlige forhold og utgjør ikke på noe tidspunkt en trussel mot de ulike dyreartene. Det er på grunn av dette at vi i perioder kan tilby en kombinasjon av safariopplevelser og storviltjakt sammen med en profesjonell jaktleder. All jakt skjer imidlertid kun på forespørsel, og du må booke jakten senest 4 uker før avreise. 

Merk: For å kunne dra på storviltjakt må oppholdet ditt på NYATI Safari Lodge vare i minst to uker. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke skyter andre dyr enn de vi har fått direkte beskjed om å ta ut av ledelsen i Krugerparken. Alle spørsmål om priser og viltregulering samt bestilling av storviltjakt gjøres via vår sjefsranger, Sydney Staples på NYATI Safari Lodge, på e-postadressen sydney@nyatisafarilodge.co.za. All kommunikasjon med Sydney foregår på engelsk.

Township-tur

Sør-Afrika er et land med store kontraster. Det er både et moderne land med velfungerende økonomi og infrastruktur og et land hvor det opprinnelige og autentiske Afrika lever i beste velgående. En veldig god måte å få et innblikk i lokal kultur og tradisjoner på, er å besøke en lokal landsby – en såkalt township. Du vil oppleve landsbyskolen for de minste barna, du får komme på besøk til en lokal familie og du blir med til landsbyens heksedoktor. Turen avrundes på en lokal kafé, hvor det serveres en lett lunsj bestående av spennende lokale spesialiteter. Tilbake på NYATI Safari Lodge venter en større lunsj på dere. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 1 200,

Heldagstur til Kruger National Park

Bli med på safari i den offentlige delen av Kruger National Park. Den mer enn 100 år gamle parken er med sin store variasjon av dyr og natur en av verdens beste safariparker og rett og slett et av de aller beste stedene å oppleve ville dyr i sitt naturlige miljø. Den offentlige delen av Krugerparken tilsvarer omtrent 2/3 av Jyllands areal. Parken er 350 km lang og cirka 65 km bred. Det er gode veier gjennom nasjonalparken, og mange dyr har etter hvert blitt så vant til brummende firehjulinger at du kan komme tett innpå dem. Nasjonalparken kan skilte med hele 147 dyrearter, 507 fuglearter, 34 amfibier, 116 krypdyr, 1980 plante- og tresorter, og du har svært gode sjanser for å få sett ”The Big 5”, altså løven, leoparden, elefanten, neshornet og bøffelen, her.

Safarien starter tidlig om morgenen, og du får spise frokost i det fri mens solen glir opp over horisonten og sender sine glitrende stråler utover det fantastiske landskapet. På turen blir det også stelt til en lekker lunsj på ekte Karen Blixen-vis, med hvit duk og et forlokkende utvalg retter  i en av parkens innhegnede rest camps. Minimum 4 deltagere.

Pris per person ZAR 2 800,–

Heldagstur til Drakensberg

Turen går til Drakensberg, hvor vi følger den berømte panoramaruten langs den 60 km lange Blyde River Canyon – også kjent som Sør-Afrikas Grand Canyon. Drakensberg-fjellene er godt og vel 2000 meter høye og ligger i naboprovinsen, Mpumalanga. Underveis gjør dere holdt ved flere utsiktspunkter, så du virkelig kan få nyte områdets helt spesielle magi. Ruten går langs eukalyptus- og nåletrekledde fjellskråninger, hvor utallige brusende vannfall har sitt utspring. Turen går innom tre av de største severdighetene i hele Sør-Afrika: Bourke’s Luck Potholes med dype kløfter som får deg til å hive etter pusten og heve kameraet; The Three Rondavels, som er tre runde fjelltopper som ligner på en kjempeversjon av de tradisjonelle, runde afrikanske hyttene med stråtak; og til slutt selve høydepunktet, Blyde River Canyon, hvor vi gjør holdt ved områdets vakreste utsiktspunkt som byr på helt enestående fotomuligheter. I tillegg besøker vi den hyggelige gullgraverbyen Pilgrim’s Rest, og underveis dekker vi opp til lunsj på ekte Karen Blixen-vis. Lunsj er inkludert i turen. Avreise skjer fra lodgen tidlig på morgenen. Minimum fire deltakere.

Pris per person ZAR 2 200,–

Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser på tilleggsaktivitetene.

Klimatabell Durban

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer per dag
Nedbør (gjennomsnitt per måned)
Badetemperatur
Januar
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimer per dag: 6
6
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 130 mm
130 mm
Badetemperatur: 26 °C
26 °C
Februar
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimer per dag: 7
7
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 130 mm
130 mm
Badetemperatur: 26 °C
26 °C
Mars
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 130 mm
130 mm
Badetemperatur: 26 °C
26 °C
April
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 70 mm
70 mm
Badetemperatur: 25 °C
25 °C
Mai
Dagtemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 40 mm
40 mm
Badetemperatur: 24 °C
24 °C
Juni
Dagtemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 20 mm
20 mm
Badetemperatur: 23 °C
23 °C
Juli
Dagtemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 40 mm
40 mm
Badetemperatur: 22 °C
22 °C
August
Dagtemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 14 °C
14 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 70 mm
70 mm
Badetemperatur: 22 °C
22 °C
September
Dagtemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 7
7
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 90 mm
90 mm
Badetemperatur: 22 °C
22 °C
Oktober
Dagtemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 17 °C
17 °C
Soltimer per dag: 6
6
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 100 mm
100 mm
Badetemperatur: 22 °C
22 °C
November
Dagtemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimer per dag: 6
6
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 120 mm
120 mm
Badetemperatur: 24 °C
24 °C
Desember
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimer per dag: 6
6
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 100 mm
100 mm
Badetemperatur: 25 °C
25 °C

Klimatabell NYATI, Kruger National Park

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer per dag
Nedbør (gjennomsnitt per måned)
Januar
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 93 mm
93 mm
Februar
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 93 mm
93 mm
Mars
Dagtemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 68 mm
68 mm
April
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 37 mm
37 mm
Mai
Dagtemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 14 mm
14 mm
Juni
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 11 mm
11 mm
Juli
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 12 mm
12 mm
August
Dagtemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 9 mm
9 mm
September
Dagtemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimer per dag: 9
9
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 26 mm
26 mm
Oktober
Dagtemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 43 mm
43 mm
November
Dagtemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 66 mm
66 mm
Desember
Dagtemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimer per dag: 8
8
Nedbør (gjennomsnitt per måned): 94 mm
94 mm

Kart

Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.