23 96 65 96
Søk

Reiser til Zanzibar

Zanzibar ligger i Indiahavet og er en ekte paradisøy. Her finner du en herlig blanding av fantastiske strender med turkisblått hav og vaiende kokospalmer, krydderplantasjer, jungler og ikke minst, historiske Stone Town. En reise til Zanzibar innbyr til avslapning på øyas fantastiske strender og eventyrlige opplevelser i eksotiske omgivelser – en badeferie her er den perfekte avslutning på safariferien. 

Befolkningen på Zanzibar består av innvandrere fra Afrika, Arabia, Asia og Europa. Den arabiske påvirkningen er spesielt tydelig i hovedstaden, Zanzibar Town, hvor Stone Town med sultanens palass og en labyrint av trange og buktende brosteinsgater regnes som en kulturhistorisk severdighet.

Les mer om Zanzibar

Safarien er over. Nå venter strandliv og flere opplevelser

Zanzibars største attraksjon er de mange hvite paradisstrendene langs øyas kyst. Her finner du noen av Øst-Afrikas fineste sandstrender, og flere av dem er så godt som uberørte. Bølgenes brus og vindens rasling i trekronene er det eneste du hører. Den perfekte avslutning på en fantastisk safariferie.

Øya er omgitt av fine korallrev som byr på gode muligheter for snorkling og dykking. Kokospalmene vaier rolig i vinden langs Indiahavets asurblå bølger, og overalt ser du de tradisjonelle “dhows”, seilbåter med karakteristiske, hvite seil. Klimaet er behagelig hele året, med gjennomsnittlig 7–8 soltimer daglig og en badetemperatur på mellom 24 og 28 grader. Reiser du til Zanzibar mellom mars og mai, kan det imidlertid komme en del regn. Zanzibar har store tidevannsforskjeller, og vannstanden kan variere en del i løpet av dagen, avhengig av om det er høyvann eller lavvann.

Vil du krydre late dager på stranden med spennende opplevelser, er et besøk i den gamle bydelen Stone Town et opplagt valg. Bydelen står på UNESCOs verdensarvliste over bevaringsverdige steder. I Stone Town vrimler det av gamle, historiske bygninger som vitner om en svunnen tid på Zanzibar. Her finner du smale smug, tradisjonelle hus med vakkert utskårne treporter, basarer som pirrer sansene, moskeer og ikke minst sultanens gamle palass og det tidligere slavemarkedet. Zanzibar er også kjent som krydderøya. Vi anbefaler at du benytter anledningen til å besøke øyas krydderplantasjer i løpet av ferien. Her kan du utforske de utallige krydderne som dyrkes på øya, deriblant kanel, pepper, kardemomme og vanilje. Du kan også besøke Jozani-skogen, hvor de sjeldne og sjarmerende rødkolobus-apene holder til.

Hoteller for alle

Zanzibar passer for alle. Drømmer du om en bryllupsreise i romantiske omgivelser, eller skal du ta med hele familien på en eventyrlig ferie? Her finner du alt fra koselige, små hoteller og lodger til store luksusresorter. Vi i NYATI Safari har valgt ut hoteller som ligger på vestsiden og nordsiden av øya, hvor strendene er mest uberørte og det er færre turister. NYATI Beach Lodge er et rolig og intimt lite hotell som passer perfekt for par som ønsker seg fred og ro. Sandies Baobab Beach er for de som liker livet, og Sea Cliff Resort & Spa har derimot flere fasiliteter og passer godt for familier som reiser med barn.

Zanzibar byr også på flotte kulinariske opplevelser. Øyas kjøkken kjennetegnes av godsaker fra havet og retter tilberedt med mange forskjellige kryddere. Her finner du også en overflod av deilige, eksotiske frukter.

Få tilbud
Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.