23 96 65 96
Søk

Reiser til Zimbabwe og Botswana

På reisen til Zimbabwe får du oppleve noe av det aller vakreste Afrika har å by på av natur – med imponerende Victoria Falls som det absolutte høydepunktet. Landet kan skilte med mange slags spennende landskap, fra Kalahari-ørkenens sanddyner til afrikansk savanne og frodige skoger. Her er det fjell og elver, et rikt dyreliv, nasjonalparker med Big 5 og en utrolig imøtekommende befolkning. En reise til Victoria Falls kan lett kombineres med safari i Sør-Afrika og Botswana. Du kan f.eks. tilbringe en eller flere dager i Botswanas berømte Chobe National Park og oppleve nasjonalparkens utallige elefanter på nært hold.

Les mer om Zimbabwe og Botswana

Eventyrlige opplevelser ved Victoria Falls

Zimbabwe (som tidligere het Rhodesia) byr på fantastiske opplevelser og safari for alle eventyrlystne. Når du reiser med NYATI Safari, bor du på det herlige luksushotellet Victoria Falls Hotel. Her bor du helt tett på de buldrende fossefallene. Fra terrassen kan du se disen fra fossene og broen som forbinder Zimbabwe med Zambia. I enden av hotellets hage er det en sti som tar deg rett til fossefallene. Victoria Falls er Zimbabwes desidert største severdighet. De imponerende fossefallene ligger ved Zambezi-elven og utgjør en del av grensen mot Zambia. Det høyeste fossefallet er 108 meter høyt, og disen fra det kan ses mer enn 20 kilometer unna. Det er ikke uten grunn at Victoria Falls står på UNESCOs verdensarvliste. 

I nasjonalparken rundt fossefallene kan du oppleve et fascinerende dyreliv. Her finner du blant annet bavianer, sebraer og vortesvin. Store flokker av flodhester og krokodiller lever i den øvre delen av Zambezi-elven, og man kan ofte se elefanter, bøfler og antiloper slukke tørsten langs elven. På et sundowner-cruise på Zambezi-elven kan du være heldig å se både fugler, krokodiller og flodhester – og kanskje også noen av Zimbabwes andre ville dyr langs elvebredden.

Utflukter ved Victoria Falls

Området omkring de majestetiske fossefallene innbyr til aktiviteter for både store og små. En helikoptertur over Zambezi-elven og fossefallene er blant de mer spektakulære opplevelsene. Det er et syn som nesten tar pusten fra en. Du kan også bli med på flytur over elven i et microlight-fly, teste ut strikkhopping eller bli med på elverafting om du trives med mye adrenalin i blodet. Av mer fredelige aktiviteter kan vi nevne golf og vandreturer langs fossefallene.

Safari i Chobe National Park

Når du drar til Victoria Falls, er det naturlig å kombinere oppholdet med safari i en av Botswanas mest berømte nasjonalparker. Chobe National Park er spesielt kjent for å ha Afrikas største konsentrasjon av elefanter. Den samlede bestanden anslås til å være på omkring 85 000 dyr. Men du har også gode muligheter til å oppleve mange andre av Afrikas ville dyr. Chobe-elven går gjennom nasjonalparken, og det er en nesten ubeskrivelig opplevelse å observere det enorme antallet elefanter som bader og slukker tørsten langs elven, omgitt av bøffelflokker, flodhester og krokodiller. Blir du både med på bilsafari i åpen jeep og på elvesafari, får du sett så mange dyr som mulig.

Få tilbud
Kontakt oss
Kontakt Nyati
Ring oss på +47 23 96 65 96 eller skriv til:
Vennligst skriv inn alle nødvendige felt
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse
Send
Dette nettstedet bruker funksjoner som eldre versjoner av Internet Explorer ikke støtter. Du bør derfor endre eller oppgradere nettleseren din.